cum iau yasmin?

29-01-2009
sleep2288
Nu este medic/terapeut
sleep2288
buna.am o nelamurire...am inceput sa iau yasmin acum cateva zile.stiu ca prima pastila trebuie luata in prima zi a menstruatiei dar datorita faptului ca ciclul meu menstrual este neregulat mi s-a recomandat sa le incep din senin.avand in vedere ca nu le-am inceput cand ar fi trebuit, as dori sa stiu catye zile nu isi fac efectul.
3 comentarii
0
29-01-2009, ora 16:43
Dr. Bociu Crina
Obstetrica-ginecologie, Londra
Dr. Bociu Crina
nu pot să mi închipui ce doctor ţi a putut spune să le iei din senin. mai mult ca sigur nu era niciun doctor ci doar ai auzit tu aşa. trebuia să le iei din prima zi de ciclu, dacă e ciclu neregulat, să aştepţi să vină ciclul şi să le iei de atunci. nu din nerăbdare să le începi imediat. probabil că eşti nerăbdătoare să faci sex neprotejat. dar ar fi trebuit să consulţi un medic pentru că rişti să ai probleme. anticoncepţionalele au şi ele propriul lor mecanism de acţiune şi nu vor funcţiona luate oricum...
0
29-01-2009, ora 20:26
sleep2288
Nu este medic/terapeut
sleep2288
nu unul ci 2 medici ginecologi mi-au spus sa le incep asa datorita faptului ca ciclul meu este neregulat.se intampla sa nu imi vina si cate 7-8 luni.in afara de asta, contraceptivele mi-au fost prescrise pt a-mi diminua chisturile ovariene p e care le am.din cauzsa faptului ca nu se stia cand voi avea urmatoarea menstruatie si tratamentul trebuia inceput, medicii m-au sfatuit sa le incep cat mai repede.aceste pastile nu au fost incepute initial pt dorinta arzatoare de a face sex neprotejat ci pt a-mi rezolva problemele, dar daca pot impusca doi iepuri dintr-o lovitura, atunci de ce nu?va multumesc oricum pentru ajutorul acordat.
0
30-01-2009, ora 13:07
Dr. Bociu Crina
Obstetrica-ginecologie, Londra
Dr. Bociu Crina
păi atunci îţi recomand să mergi la endocrinolog. până nu ai menstraţie nu lua yasmin, pentru că nu te vor ajuta. endocrinologii ştiu mai bine, şi te vor ajuta pentru diminuarea chisturilor doar luate corect. nu zic acum că ginecologii nu ştiu nimic, doar că nu e normal să fie recomandate aşa... sincer nici nu aş şti să ţi zic ce protecţie o să ţi dea... pentru că nu e scopul lor... au strict concentraţiile hormonale stabilite în aşa fel încât să fie luate din anume zile... nu la intâmplare. multă sănătate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •