Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Vizitarea site-ului implică acceptarea cookies-urilor. Citește mai multe
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

vsh si proteina c reactiva foarte mari

31-03-2008, ora 22:31
Autor: 23maria75
Acestea sunt rezultatele analizelor fetitei mele de 3 ani si 4 luni.Ce ar putea avea?LA CE MA POT ASTEPTA?SUNT DISPERATA,AJUTATI-MA CU UN RASPUNS!!!
ASLO................ . 6 U/ml (< 200)
(ser, ARCHITECT Ci 8200, Metoda turbidimetrie ABBOTT)
V S H . . . . . . . . . . . . . . . . . 4 5 m m l a 1 h (2 - 10)
P R O T E I N A C R E A C T I V A . . 11 mg/l (< 5)
(ser, Architect ci 8200, Metoda turbidimetrie Abbott)
HEMOLEUCOGRAMA
Hematii........ 4 940 000 /mm3 (3,9-5,3 mil)
Hemoglobina..... 11,8 g/100ml (12 - 14)
Hematocrit...... 35,6 % (34 - 40)
MCV............. 72,1 fL (75 - 87)
MCH............. 24,0 pg (24 - 30)
MCHC............ 33,2 g/dL (31 - 37)
RDW............. 16,3 % (11,6-14,8)
Trombocite..... 371 000 /mm3 (150-600 mii)
Leucocite....... 7 690 /mm3 (4500-13500)
FORMULA LEUCOCITARA
Neutrofile..........47,90 % 3680 /mm3 (17 - 47)
Limfocite...........41,10 % 3160 /mm3 (45 - 75)
Monocite............ 9,72 % 747 /mm3 (2 - 8)
Eozinofile.......... 0,37 % 28 /mm3 (1 - 5)
Bazofile............ 0,98 % 75 /mm3 (0 - 1)
(singe integral, Cell-Dyn 3700, impedanta si citometrie de flux)
64 comentarii 12 3 INAINTE ›
31-03-2008, ora 00:00
Autor: Dr. Ana-Maria Slanina | Dr. As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina - Medicina de familie, Iasi
VSH-ul si PCR pot creste in contextul unei infectii de cai respiratorii, insa hemoleucograma e normala, asa ca in momentul de fata e putin probabil. De asemenea, pot creste in contextul unor afectiuni dentare, al unei amigdalite, al unei infectii urinare. Efectuati un exudat faringian si un examen de urina; daca e normal, repetati probele inflamatorii si ASLO la cateva saptamani si cel mai probabil vor scadea, mai ales daca copilasul nu are febra, dureri articulare semnificative sau alte simptome de infectie.
01-04-2008, ora 00:00
Autor: 23maria75
Multumesc mult pt raspunsul promt primit din partea d-nei dr din Slatina.Acelasi lucru mi l-a spus si dr.pediatru al fetitei.Zilele acestea trebuie sa primim si rezultatul celorlalte analize.Sanatate tuturor!
18-06-2008, ora 00:00
Autor: evidenta
Buna ziua am si eu 2 analize si nu stiu cum sa le interpretez . Pe buletinul de analize scrie : 39 ASLO 200 U.I si 47Proteina C reactiva pozitiv. Am spondiloza lombala si cervicala (vertebrele C5 C6 turtite) am mana amortita cu tot cu degetul mare ma doare desi am facut 10 zile injectii cu profenid alifie etc. Am sa o rog pe d-na doctor de familie sa-mi dea fizioterapie poate scap de durere si amorteala. Acum 3 ani am avut o sciatica urata tot pe stanga atunci nu -mi mai simteam piciorul stang si mi-a trecut cu fizioterapie si injectii. Va rog lamuriti-ma si pe mine ce ar trebui sa fac sa ma simt bine . Multumesc cu respect
18-06-2008, ora 00:00
Autor: Dr. Ana-Maria Slanina | Dr. As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina - Medicina de familie, Iasi
Probeleinflamatorii (PCR) sunt modificate de inflamatia articulara. ASLO e normal. Fizioterapia e cea mai buna solutie, dar in afara unui episod dureros acut- dupa ce durerea se mai amelioreaza putin.
19-06-2008, ora 00:00
Autor: evidenta
Multumesc mult pentru raspuns d-na doctor! Asa am sa fac sanatate!!!
09-07-2008, ora 00:00
Autor: nana tm
am si eu nevoie de un raspuns va rog
de ce e proteina c reactiva pozitiv,92 eritrocite in urina la sotul meu care are 27 ani.????????????????????
11-07-2008, ora 00:00
Autor: Dr. Ana-Maria Slanina | Dr. As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina - Medicina de familie, Iasi
Poate fi vorba de un inceput de litiaza urinara (microcalculii pot determina prezenta hematiilor in urina) sau de o cistita virala - in ambele cazuri pot aparea probele inflamatorii modificate. E util repetarea sumarului de urina, plus urocultura, hemoleucograma si probe inflamatorii - VSH, fibrinogen ASLo si, eventual, o ecografie renala.
12-07-2008, ora 00:00
Autor: nana tm
va multumesc din suflet pt raspuns.acum sunt cat de cat mai linistita.va doresc mul bine si noroc.la revedere.
12-03-2009, ora 12:00
Autor: danaia
buna ziua. va rog mult, lamuriti-ma si pe mine. m-am dus sa-mi fac niste analize. si toate mi-au iesit bune in afara de proteina c reactiva unde valoarea mi-a iesit 1,5 mg/dL, fibrinogen 512 mg/dL, iar la analiza de urina mi-a iesit corpi cetonici 5 mg/dL negativ si hematii 10/uL negativ. Totodata in urina-sediment mi-a iesit ca prezinta rcristale de oxalat. Toate aceste rezultate sunt legate intre ele? este vorba despre ceva grav? am citit ca proteina c reactiva este marker al unei infectii. sa ma sperii?
vreau sa va mai spun ca vsh-ul mi-a iesit bine. 14. va rog mult. lamuriti-ma.
O zi buna
23-03-2009, ora 11:36
Autor: Dr. Ana-Maria Slanina | Dr. As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina - Medicina de familie, Iasi
Fiind prezente hematii si oxalati de calciu in cantitate mica in urina e posibil sa fie o microlitiaza (mici calculi) renala care sa justifice modificarea probelor inflamatorii.
03-04-2009, ora 10:03
Buna ziua,
Am si eu o intrebare..am fost sa-mi fac niste analize si nu cred ca sunt ok..mentionez ca aceste analize le-am efectuat dupa o raceala sa spun asa, in data de 22.03.09 nu m-am simtit bine, am fost la medic mi-a spus ca am gripa, facusem deja putina temperatura...medicul mi-a prescris un tratament dupa ce ma ascultat la plamani, sa uitat in gat si mi-a zis ca am infectie...mi-a prescris tratamentul cu Augumentin de 1g si Eurespal comprimate...nu am luat imediat antibioticul dar am continuat cu Modafen, Coldrex(raceala si gripa), paracetamol , aspirina, algocalmin...In urmatoarele zile m-am simtit mai bine si stand acasa m-am gandit sa-mi fac si nistre analize,asa ca in data de 25.03.09 mi sa recoltat sange. Am primit si rezultatul care este urmatorul:
VSH . . . . . . . . . . . . . . . . .24
P R O T E I N A C R E A C T I V A . .depistare pozitiv

HEMOLEUCOGRAMA
Hematii(RBC)........4.77
Hemoglobina..... 12.7
Hematocrit...... 39.5
MCV............. 83
MCH............. 26.6
MCHC............ 32.1
RDW............. 13.5
Trombocite..... 164
Leucocite.......6.3
FORMULA LEUCOCITARA
Neutrofile(GRA#)..........2.3
Neutrofile (GRA%)........34.8
Limfocite(LYM#)...........3.5
Monocite............ 0.5
Limfocite(LYM%)......55.9
RDW.....13.5
MPV....9.9
PCT.....0.163
PDW.....18.8
FIBRINOGEN....380
INR....1.13
TQ....13.8
AP.....88
Acid uric seric......2.5
Bilirubina totala directa......0.4
Calciu ionic....3.71
Calciu seric total....8.7
Creatinina serica....0.8
Glicemie......83
Magnezimie.....1.8
Sideremie.....108
TGO/AST.....16
TGP/ALT....14
Uree serica....11
Acestea sunt analizele...va rog foarte mult sa-mi explicati ce inseamna Proteina C reactiva pozitiv, daca este ceva grav,( cand as putea sa repet analiza)si daca imi puteti interpreta si celelalte analize.
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra cat mai curand.
O zi buna

08-04-2009, ora 09:49
Buna ziua,
Am si eu o intrebare..am fost sa-mi fac niste analize si nu cred ca sunt ok..mentionez ca aceste analize le-am efectuat dupa o raceala sa spun asa, in data de 22.03.09 nu m-am simtit bine, am fost la medic mi-a spus ca am gripa, facusem deja putina temperatura...medicul mi-a prescris un tratament dupa ce ma ascultat la plamani, sa uitat in gat si mi-a zis ca am infectie...mi-a prescris tratamentul cu Augumentin de 1g si Eurespal comprimate...nu am luat imediat antibioticul dar am continuat cu Modafen, Coldrex(raceala si gripa), paracetamol , aspirina, algocalmin...In urmatoarele zile m-am simtit mai bine si stand acasa m-am gandit sa-mi fac si nistre analize,asa ca in data de 25.03.09 mi sa recoltat sange. Am primit si rezultatul care este urmatorul:
VSH . . . . . . . . . . . . . . . . .24
P R O T E I N A C R E A C T I V A . .depistare pozitiv

HEMOLEUCOGRAMA
Hematii(RBC)........4.77
Hemoglobina..... 12.7
Hematocrit...... 39.5
MCV............. 83
MCH............. 26.6
MCHC............ 32.1
RDW............. 13.5
Trombocite..... 164
Leucocite.......6.3
FORMULA LEUCOCITARA
Neutrofile(GRA#)..........2.3
Neutrofile (GRA%)........34.8
Limfocite(LYM#)...........3.5
Monocite............ 0.5
Limfocite(LYM%)......55.9
RDW.....13.5
MPV....9.9
PCT.....0.163
PDW.....18.8
FIBRINOGEN....380
INR....1.13
TQ....13.8
AP.....88
Acid uric seric......2.5
Bilirubina totala directa......0.4
Calciu ionic....3.71
Calciu seric total....8.7
Creatinina serica....0.8
Glicemie......83
Magnezimie.....1.8
Sideremie.....108
TGO/AST.....16
TGP/ALT....14
Uree serica....11
Acestea sunt analizele...va rog foarte mult sa-mi explicati ce inseamna Proteina C reactiva pozitiv, daca este ceva grav,( cand as putea sa repet analiza)si daca imi puteti interpreta si celelalte analize.
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra cat mai curand.
O zi buna

18-04-2009, ora 22:30
Autor: alinaela
buna ziua va rog mult sa ma lamuriti si pe mine.sotul meu face temperatura de 2 saptamani am fost la medic si ni s-a spus ca are viroza pulmonara am inceput tratamenul cu ampicilina si gentamicina dar temeratura nu cedeaza ajungand si la 41 grade,am facut radiografie pulmonara si nu a iesit nimic,dar doamna doctor de pneumofiziologie ne-a recomandat un consult cardiologic baniund o endocardita,am facut mai multe analize iar proteina c reactiva este 5,02,iar vsh-1h=30,2h=58.va rog frumos sa imi da-ti un sfat este posibila o endocardita.
22-04-2009, ora 08:16
Autor: Dr. Ana-Maria Slanina | Dr. As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina - Medicina de familie, Iasi
Pentru Georgiana - e normal ca dupa o viroza sa aparamodificari ale formulei leucocitare, insa nr. total al globulelor albe e in limite, nu aveti nici anemie, Hb e buna. Numai nivelul calciului este la alimita inferioara a normalului.
PCR este tot un raspuns la infectie si la inflamatie si de obicei creste in infectii virale sau bacteriene.
22-04-2009, ora 08:19
Autor: Dr. Ana-Maria Slanina | Dr. As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina - Medicina de familie, Iasi
Daca sotul tuseste sec sau are si alte semne de infectie pulmonara, chiar fara semne radiologice, e posibil safie vorba de o pneumonie interstitiala, si atunci antibioticul de primalinie este Claritromicina 1 g pe zi oral, timp de 10zile.
Daca nu a suferit o operatie de inlocuire a unei valve sau alte manevre chirurgicale riscurile de a fi endocardita sunt reduse.
Pentru diagnostic se recolteaza o hemocultura in plin puseu febril.
29-04-2009, ora 23:46
buna ziua, va rog frumos puteti sa ma lamuriti si pe mine? am un baietel de 7 luni si pe biletul lui de externare a fost trecut urmatorul diagnostic: pcr pozitiv si infectie neonatala in context perinatal. Cand am dus biletul de externare la medicul de familie nu mia spus ca ar fi vreo problema, iar bebelasul meu pana in acest moment nu a fost bolnav deloc. Va rog frumos sa-mi spune-ti si parerea dumneavoastra. Va multumesc!
01-05-2009, ora 20:52
Autor: Dr. Ana-Maria Slanina | Dr. As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina - Medicina de familie, Iasi
Probabil ca bebelusul a avut o infectie minora in perioada nasterii - de aceea a iesit aceasta proteina c reactiva pozitiva (semn de inflamatie), darmai mult ca sigur ca s-a rezolvat.
02-05-2009, ora 23:07
va multumesc din tot sufletul pentru amabilitatea pe care a-ti avut-o de ami raspunde la mesaj.
09-05-2009, ora 13:58
buna ziua , as vrea si eu o interpretare a unor rezultate iesite sub/peste limita
18 ani, bilirubina totala:2,94 colesterol :224,53, HCT :44,6 RBC :5,77 MCV 77 MCHC 38,1
Tata 41 ani : Proteina C reactiva : Pozitiv, VSH14, TGP40,78 Colesterol 346,28 Trigliceride 168,36 Uree UV:50,27 .

Nu prezentam nici un simptom al vreunei boli. Medicul de familie a zis doar ca sunt putin depasite si nu ne-a recomandat nimic. Va rog frumos sa imi recomandati un sfat. Va multumesc!
10-05-2009, ora 08:07
Autor: Dr. Ana-Maria Slanina | Dr. As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina - Medicina de familie, Iasi
pentru Dobre Sorin - bilirubina este moderat crescuta - poate fi vorba de o vezica biliara mai "lenesa" sau de Sindrom Gilbert (o crestere tranzitorie a bilirubinei in conditii de stress sau viroze - fara semnificatie patologica). E bine de repetat analiza la un interval de timp - eventual dupa tratament cu Fiobilin sau Liv 52. Colesterolul e de asemenea cam mare pentru varsta si e bine de urmat un regim fara grasimi animale.
In schimb in cazul tatalui, colesterolul e foarte crescut, la fel si trigliceridele si, mai mult ca sigur e nevoie de tratament pentru scaderea colesterolului cu Sortis sau Crestor - cele mai bune statine (medicamente indicate pt. scaderea colesterolului).
12-05-2009, ora 16:41
Autor: alinaela
buna ziua ,va rog frumos sa imi dati un sfat in legatura cu baietelul meu in varsta de 5 anisori.estefoarte slabut are greutatea de 14 kg mult sub limita normala,am facut analize care au iesit bine,pt.viermisori i-am dat zentel,va rog mult sa imi dati un sfat sunt disperata de mic a fost un copil slabut.
12-05-2009, ora 16:45
Autor: alinaela
mentionez ca baietelul este nascut prematur la 7 luni cu geutatea de 1.700kg,va multumesc pt.amabilitatea pe care a-ti avut-o de ami raspunde la mesajul in legatura cu sotul meu.
16-05-2009, ora 15:31
Autor: Dr.Genoveva Hiastru | Dr. Dr. Genoveva Hiastru - Pediatrie, Bucuresti
Pentru alinaela,
copilul trebuie examinat clinic de un medic pediatru si reevaluate analizele medicale , pentru ca e greu de spus , numai asa, care e cauza retardului ponderal al copilului dvs.In general , cea mai frecventa cauza de deficit de greutate la copii este alimentatia necorespunzatoare, si la fel de bine poate fi factorul constitutional , dar astea sunt luate in discutie dupa ce se exclud inflamatiile/ infectiile cronice, bolile cronice ale copilului (respiratorii, cardiace, sindroamele de malabsorbtie, infectiile urinare cronice, etc).Ar fi utile mai multe informatii, de ex. ce inaltime are, ce nivel de inteligenta, ce boli a mai avut pana in prezent, ce boli aveti in familie.
Faptul ca s-a nascut prematur poate fi luat in consideratie numai daca a facut complicatii in perioada de nou-nascut, deoarece , in general copiii nascuti prematur recupereaza greutatea la 6 luni-1 an, la fel si dezvoltarea psiho-motorie.
Nu mai dati Zentel la copii asa usor, pentru ca e hepatotoxic.
Multa sanatate, astept mai multe detalii,
dr. Hiastru
17-05-2009, ora 12:48
Autor: alinaela
va multumesc pentru raspuns,copilul are inaltimea de 106 cm a fost examinat de pediatru si mi-a zis ca asa este el ca o sa creasca si mi-a recomandat zentel pentru viermisori in urma ex. coproparazitar.mentionez ca eu am 1,67cm si greutatea de 53 kg,tatal--1,70 cm si greutatea de 64 kg,copilul mananca bine dar mai are si zile cand nu are pofta de mancare din alimentatie nu lipsesc fructe legume cereale si carne.totusi sunt ingrijorata de ce nu asimileaza.pentru crestere d-nul doctor mi-a recomandat peritol o luna de zile dar nu se vede nici un efect.nivelul de inteligenta este normal,pana in prezent a racit in perioada de primavara si toamna dar foarte rar,nu este un copil bolnavicios si este foarte energic singura problema este greutatea,iar boli in familie nu sunt dar si eu am fost un copil slab.va rog mult sa ma ajutati,va multumesc anticipat.
18-05-2009, ora 13:49
Autor: Dr.Genoveva Hiastru | Dr. Dr. Genoveva Hiastru - Pediatrie, Bucuresti
Nici la capitolul inaltime nu sta stralucit, pentru varsta de 5 ani numai 106 cm este putin.Iti recomand examen clinic riguros, analize repetate uzuale (hemoleucograma, markeri de inflamatie-VSH, PCR, examen sumar de urina, proteine totale, electroforeza proteinelor serice, TGP, TGO, glicemie, colesterol, ex coproparazitologic) si specifice (urocultura, coprocultura, imunelectroforeza serica), o echografie abdominala si renala, masurarea tensiunii arteriale la copil, si mai ales examen de endocrinologie pediatrica.
Daca nu te descurci, te astept la clinica.Gasesti detalii despre mine pe site.
18-05-2009, ora 13:50
Autor: Dr.Genoveva Hiastru | Dr. Dr. Genoveva Hiastru - Pediatrie, Bucuresti
Nici la capitolul inaltime nu sta stralucit, pentru varsta de 5 ani numai 106 cm este putin.Iti recomand examen clinic riguros, analize repetate uzuale (hemoleucograma, markeri de inflamatie-VSH, PCR, examen sumar de urina, proteine totale, electroforeza proteinelor serice, TGP, TGO, glicemie, colesterol, ex coproparazitologic) si specifice (urocultura, coprocultura, imunelectroforeza serica), o echografie abdominala si renala, masurarea tensiunii arteriale la copil, si mai ales examen de endocrinologie pediatrica.
Daca nu te descurci, te astept la clinica.Gasesti detalii despre mine pe site.
18-05-2009, ora 13:51
Autor: Dr.Genoveva Hiastru | Dr. Dr. Genoveva Hiastru - Pediatrie, Bucuresti
Nici la capitolul inaltime nu sta stralucit, pentru varsta de 5 ani numai 106 cm este putin.Iti recomand examen clinic riguros, analize repetate uzuale (hemoleucograma, markeri de inflamatie-VSH, PCR, examen sumar de urina, proteine totale, electroforeza proteinelor serice, TGP, TGO, glicemie, colesterol, ex coproparazitologic) si specifice (urocultura, coprocultura, imunelectroforeza serica), o echografie abdominala si renala, masurarea tensiunii arteriale la copil, si mai ales examen de endocrinologie pediatrica.
Daca nu te descurci, te astept la clinica.Gasesti detalii despre mine pe site.
18-05-2009, ora 13:51
Autor: Dr.Genoveva Hiastru | Dr. Dr. Genoveva Hiastru - Pediatrie, Bucuresti
Nici la capitolul inaltime nu sta stralucit, pentru varsta de 5 ani numai 106 cm este putin.Iti recomand examen clinic riguros, analize repetate uzuale (hemoleucograma, markeri de inflamatie-VSH, PCR, examen sumar de urina, proteine totale, electroforeza proteinelor serice, TGP, TGO, glicemie, colesterol, ex coproparazitologic) si specifice (urocultura, coprocultura, imunelectroforeza serica), o echografie abdominala si renala, masurarea tensiunii arteriale la copil, si mai ales examen de endocrinologie pediatrica.
Daca nu te descurci, te astept la clinica.Gasesti detalii despre mine pe site.
23-06-2009, ora 16:54
Buna ziua!
In urma unor analize mi-a iesit proteina C putin marita - 6.44 fata de maxima 5. Fibrinogenul si VSH-ul sunt in limite normale, am facut si un examen de urina si rezultatul este bun cu un sediment de rare epitelii. Neutrofilele sunt putin mai mici, 42.5% fata de limita inferiora de 50%. Colesterolul, atat total cat si LDL si HDL sunt in afara limitelor, dar asta stiu ca mi se trage de la pastilele antinconceptioanele. Exista vreo legatura intre analizele ce se afla in afara limitelor?
Multumesc!
01-07-2009, ora 21:56
Autor: camila
buna ziua De aprox 6 ani am dureri de cap,stare generala alterata,in timp au aparut dureri generalizate umar,sold,genunghi,calcai stare de greutate a corpului si miscari limitate.In urma unor analize mi-au iesit VSH 33mm/1h si proteina C reactiva prezenta.in astfel de situatii administrez aulin,starea generala imbunatatindu-se pe timp limitat,simtomele revenind dupa un nr.relativ de ore. Va rog sa-mi raspundeti despre ce ar fi vorba si ce ar trebui sa fac. Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns
64 comentarii 12 3 INAINTE ›


15-09-2014, ora 08:10
ImmunoMix Plus sustine imunitatea si ajuta la refacerea mai rapida a organismului. Moleculele vegetale selectionate au o puternica actiune imunomodulatoare, contribuind la echilibrarea liniilor de aparare ale organismului. Are un gust placut, fiind ideal inclusiv pentru copiii cu varsta de peste 2 ani.
Aflati mai multe.
ROmedic a implinit 10 ani ROmedic a implinit 10 ani