vrea prea mult sex, de 3 ori pe zi (in fiecare zi)

03-11-2010
marra1
Nu este medic/terapeut
marra1
Prietenul meu, cu care sunt de 2 ani, vrea prea mult sex, de 3 ori pe zi, in fiecare zi. Eu nu simt nevoia sa fac atat de des, desi este f bine si sunt satisfacuta de fiecare data, dar am nevoie si de o pauza, organismul meu nu simte ca al lui. Am avut si alte relatii inainte, dar el este singurul...asa...nimfoman :).Il iubesc, ma iubeste, dar ne certam din cauza sexului. Am ajuns uneori sa o fac numai sa nu ne mai ceratm, mai ales ca el se supara ff rau daca il refuz si ameninta ca lipsa duce la infidelitate, lipsa la el insemnand doua zile. Am incercat sa stam de vorba, sa inteleaga ca avem dorinte diferite, ca nu sunt robot si nu trb sa deschid piciorele la comanda, ca nu simt mai des si asta nu inseamna ca nu il iubesc sau ca nu-l doresc, doar ca nu-l doresc zilnic. Poate sunt obosita, am altele pe cap, numai de sex nu-mi arde. Asta este o problema a lui din totdeauna si in relatia precedenta a fost la fel, el mi-a povestit. Eu la nervi ii spun ca este nimfoman, obsedat sexual.In general femeile se plang ca barbatii lor au chef prea rar, la mine este invers, nu stiu ce sa mai fac, i-am spus sa mearga la un medic. Este oare posibil sa fie la el vreo dereglare hormonala la el, sa aiba vreun exces de hormoni...ceva de acest gen? Se poate reduce acest apetit sexual cumva, tratament, pastile??
Va multumesc.
7 comentarii
0
04-11-2010, ora 08:16
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Exista mai multe remedii pentru acest lucru, incepand cu o dieta saraca in carne si bogata in fructe si legume care cresc deasupra pamantului, in special salata verde (lăptuca).
Un remediu medieval mult folosit de călugări, atunci când dorinţele lor erau neconforme cu normele călugăreşti, este planta cunoscută ca Agnus Castus. Tinctura se gaseşte la magazine de tip plafar.

Mai exista si medicamente, care necesita prescriptie.

In sfarsit, este necesara o modificare de mentalitate. In mare masura si sub influenta unui anumit tip de media, s-a incetatenit convingerea eronata ca multa dragoste inseamna mult sex.
0
07-11-2010, ora 15:25
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Poate fi vorba si de un exces de dopamina, intretinut de un exces de opioizi (eventual din alimentele cu gluten)

Dependenţa cibersexuală tratată cu Naltrexon
ARTICOLUL INTEGRAL
http://alergic.wordpress.com/2010/09/04/dependenta-de-sexul-cibernetic-tratata-cu-naltrexon/
-
Abstract

Perturbarea mecanismului de recompensă cerebrală, este din ce în ce mai des considerată a se afla la baza comportamentelor adictive. Format din circuitul mezolimbic stimulo-salient, centrul recompensei supervizează tot comportamentul în care motivaţia are un rol central, incluzînd procurarea hranei, hrănirea urmaşilor şi sexul. Activităţile esenţiale supravieţuirii, pot pierde teren în detrimentul funcţionării normale, cînd rivalizează cu atracţia substanţelor sau comportamentelor adictive. Dopamina este neurotransmiţătorul ce dirijează atît comportamentul normal cît şi adictiv. Alţi neurotransmiţători modulează cantitatea de dopamină eliberată ca răspuns la un stimul, cu salienţa determinată de intensitatea variaţiei de dopamină. Opioidele (endogene sau exogene) sunt exemple de astfel de modulatori. Prescris pentru tratamentul alcoolismului, Naltrexon blochează capacitatea opioidelor de a creşte eliberarea dopaminei. Acest articol revizuieşte mecanismul de acţiune al Naltrexon-ului în sistemul de recompensă şi prezintă o nouă utilizare a Naltrexon-ului în suprimarea unei euforic-compulsive şi interpersonal distructive depenendenţe de pornografia virtuală.
0
05-12-2010, ora 00:11
psiholog
Nu este medic/terapeut
psiholog
ti-as sugera o terapie de cuplu daca este si el de acord
Pare o relatie fericita, e pacat sa o pierdeti...
0
20-12-2010, ora 13:02
razvan8319
Nu este medic/terapeut
razvan8319
"Poate fi vorba si de un exces de dopamina, intretinut de un exces de opioizi (eventual din alimentele cu gluten) "

Tot romanul e savant :)), habar nu ai ce rol are dopamina in organism si dai sfaturi aiurea? Ai studii de fiziologie? Ai studii de biochimie???
0
26-12-2010, ora 15:20
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Domnul meu... stiu foarte bine despre ce vorbesc. Citeste studiul de caz pe care tocmai l-am postat. Si nu, nu am studii de fiziologie sau altceva, doar am invatat sa imi folosesc inteligenta.
0
07-02-2015, ora 17:29
pablomioson
Nu este medic/terapeut
pablomioson
Pofta de sex este cam exagerata la partener, oricum, rarisim. Pot fi cauze hormonale (de ex. o tumoare pe creier care obliga hipofiza sa comande fabricarea de foarte mult testosteron). Cred ca ar fi bine pentru el sa se consulte.
Daca este totul ok., asta este firea lui cu care s-a nascut si nu poate fi schimbata. Este posibil sa se gaseasca si femei cu pofta similara cu a lui.
Poate trebuie sa te gansesti serios la o alta relatie, mai compatibila cu firea ta. De preferat un pic mai cu chef decat tine.
0
23-02-2015, ora 04:56
doctorandus
Nu este medic/terapeut
doctorandus
Din punct de vedere medical, barbatii nu pot fi nimfomane. De fapt, exista doar cuvantul nimfomane, nu si cuvantul 'nimfomani'.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul