voce subtire dupa operatie

19-06-2011
iliesralu
Nu este medic/terapeut
iliesralu
Buna. Am si eu o fetita de 2 ani si 8 luni care a fost operata de polipi si micsorarea amigdalelor in urma cu 3 zile. Problema mea este urmatoarea: inainte de operatie nu mai respira pe nasuc, era foarte infundata si vorbea cum putea ea atunci(spunea in loc de m b si multe alte schimbari din acestea). In urma operatiei rosteste corect cuvintele, se simte ca nu mai vorbeste infundat, vorbeste clar, dar vocea e foarte schimbata. e mult mai subtire ca inainte de operatie si usor pitigaiata. problema si intrebarea mea este daca aceasta e vocea ei reala si inainte de operatie nu se auzea clar din cauza vegetatiei adenoide sau s-a intamplat ceva in timpul operatiei(sa fi atins din greseala corzile vocale?). ar fi posibila o asemenea greseala?. Sau s-ar putea sa-si mai revina de acum incolo ?
2 comentarii
0
19-06-2011, ora 14:21
Dr. Hănţăscu Ionuţ
ORL - Otorinolaringologie, Iasi
Dr. Hănţăscu Ionuţ
E perfect normal acest lucru. Inainte de operatie, in timpul fonatiei, valul palatin se aplica pe vegetatiile adenoide. Acum, acestea nemaiexistand, valul palatin nu mai inchide complet, facand vocea sa sune pitigaiat. Acest lucru se va schimba in scurt timp, dar oricum vocea nu va reveni exact ca inainte de opratie, voce care oricum nu era normala- rinolalie.
0
19-06-2011, ora 18:35
iliesralu
Nu este medic/terapeut
iliesralu
Va multumesc pentru raspuns, imi faceam griji pentru lucrul acesta. Oricum, ma gandesc ca vocea ei e in schimbare si nu ii va ramane asa subtire cu trecerea anilor
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.