vitamine pentru imbunatatirea sistemului nervos

16-04-2014
mariele
Nu este medic/terapeut
mariele
Buna. Am un baiat de 6 ani care deja merge la scoala, dar se plinge uneori de dureri de cap. Ma gindesc ca ar putea fi din cauza oboselii. As dori sa-i dau vitamine din grupa B dar nustiu ce ar fi mai indicat. Medicul i-a prescris MILIGAMA-1ml pe zi dar mie imi pare o doza prea mare si in plus injectiile decurg iarasi cu stres si nu as vrea. Poate exista ceva ce se poate de primit pe cale orala.
6 comentarii
1
16-04-2014, ora 18:41
Dr. Burza Bianca
Pediatrie, Cluj-Napoca
Dr. Burza Bianca
Buna seara!
Inainte de administrarea oricarui tip de vitamine, durerile acelea de cap ar trebui investigate. Drept urmare, va sugerez sa va adresati mai intai unui pediatru.
O seara placuta!
1
16-04-2014, ora 18:58
mariele
Nu este medic/terapeut
mariele
La medic neurolog am fost doar am scris ca ne-a prescris Miligama injectii, numai ca eu nu am inteles cind eram in cabinet ca sint injectii, eu as fi dorit sub forma de pastile tot ceva de felul acesta.
1
16-04-2014, ora 23:17
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
oare face suficienta miscare? - uneori aceste dureri de cap dispar si in urma exercitiilor fizice - il protejati cumva prea mult? e important ca cei mici sa se miste in aer liber. In plus este important ca pe cat posibil sa ia masa la ore regulate, fara intervale prea mari intre mesele zilei
1
17-04-2014, ora 12:33
mariele
Nu este medic/terapeut
mariele
Masa o ia regulat dar cu exercitiile fizice stam mai prost, adica facem dar putine, deoarece daca face multe transpira foarte tare si deci ne staruim ca putina miscare apoi odihna si apoi iarasi miscare.
Mersi mult.
1
17-04-2014, ora 17:56
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Durerea este de la 'mesele regulate', nu de la oboseala si nici de la lipsa de miscare ! E adevarat ca aceasta din urma ajuta la digestie si eliminarea produsilor de metaabolism toxici !
Curatati-i putin dieta, in sensul sa fie cat mai naturala si nu foarte incarcata cu proteine animale ! Cam ce preferinte culinare zilnice are (nesanatoase, nu ma refer la fructe) acelea sunt si cauzele durerilor de cap ! ;)
1
25-04-2014, ora 13:35
Psiholog Manuela Nicolae
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Manuela Nicolae
Buna ziua,

Spuneti ca se plange "uneori" de dureri de cap. Cat de dese sunt acele dureri? In ce conditii apar? Copilul doarme suficient? Cum e atmosfera de la scoala, din clasa?
Durerile de cap se pot datora si stresului, nu neaparat avitaminozei.

Incercati sa observati ce se petrece in jurul copilului, cum face el fata problemelor de zi cu zi (scoala, la aceasta varsta)si solicitati un set de analize. Daca nu are carente de vitamine/minerale, de ce i le-ati administra?

Sustin si eu ce a spus dl Ignat, copiii au nevoie de miscare in aer liber. Iar daca aceasta miscare e un sport organizat, cu atat mai bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: