viermisori??? | Forumul Medical ROmedic

viermisori???

09-04-2007
dica
Nu este medic/terapeut
dica
Buna fetita mea de 2 ani se stinge de burtica cind doarme si doarme cu fundul in sus. In ian i-am dat zentel iar acum am fost la med pediatru si mi-a dat Decaris si Vermos o urmaresc de fiecare data cind iese afara si nu se vede nimic, mananca bine si nu prea multe dulciuri. Si era sa uit urineaza cam des uneori. Va multumesc.
11 comentarii
0
18-04-2007, ora 00:00
nakisa
Identitate neconfirmată
nakisa
Draga mama, diagnosticul de parazitoza intestinala (viermisori) nu sa pune pe baza examenul clinic, desiguri un apetit ciudat (pentru lapte sau dulciuri), semne si simptome de anemie, (paloarea, inapetenta, oboseala, scaderea in greutate), agitatie in somn(in cazul oxiurilor) ar putea fii numit semne clinice, dar nu sunt distinctive pentru parazitoze, medicatia pentru parazitele intestinale sunt variate, iar nu vrei sa administrez nici un medicament cand nu iesti sigur ca este necesar, deacea inainte de orice decizie medicala, iti trebuie o dovada, mai cu seama ca analiza este extrem de usoara si abordabila, oriunde si oricand (cele trei probe din trei materie fecala diferita, cu lingurita de la borcan sa ea din trei locuri diferite din aceasi materie fecala pentru o proba) daca analiza coproparazitologica din cele trei probe sunt negative inseamna ca copilul nu are viermisor, daca sunt pozitive, atunci merite folosit medicatia functie de parazit, dupa tratament la un interval de 14 zile mai se dea un set de copro, urinatul des nu are nici o treaba cu paraziti, mai ales ca fetita are 2 ani, pana apare controlul sfincterian complet, mai aveti 2 ani de schimbat asternuturi.
0
18-04-2007, ora 00:00
dica
Nu este medic/terapeut
dica
multumesc pentru raspuns, dar deja i-am administrat medicamentele, mai pot sa-i fac analizele sau trebue sa-si faca efectul ?????
0
23-04-2007, ora 00:00
nakisa
Identitate neconfirmată
nakisa
mai asteptati 14 zile de la ultima administrare, apoi puteti sa efectuati cele 3 probe.
0
29-06-2007, ora 00:00
Sonicka
Nu este medic/terapeut
Sonicka
Fetita mea de 1 an si 3 luni a avut un episod diareic in urma cu aproximativ 1 luna si jumatate. A durat 1 saptamana, apoi a trecut. Inainte suferea de constipatie si faceam tratament cu lactoza pudra inca de la nastere. Dupa acea diaree (am facut tratament cu Smecta, Enterol si rehidratare) scaunele ei sunt foarte ciudate, uneori 3-4 intr-o zi, in alte zile deloc. Foarte des are mucozitati in scaun (mult). Nuare pofta de mancare (asta de cateva luni bune).
Am vorbit cu pediatra, sunt ingrijorata ca ar putea avea giardia sau alti viermisori, mi-a spus ca probabil e de la dinti, sa nu-mi fac griji.
Cred totusi ca are paraziti intestinali (lipsa apetitului, mucozitatile).
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
0
23-09-2007, ora 00:00
neliana
Nu este medic/terapeut
neliana
Pentru dica- In primul rand trimite medicul sa mai studieze din medicina capitolele despre paraziti.Nu se poate sa dai unui copil tratament daca il vezi ca strange din burtica sau ca doarme cu fundul in sus, Zentel sau vermizol, decaris etc, mai ales ca unele sunt toxice si sunt sigura ca nu ti-a dat nici ecoflorina sau Biotics.
Poate fi si o infectie stomacala si faptul ca urineaza des o infectie urinara sau o raceala.
Un examen coproparazitar si daca iasa negative si nu esti multumita de rezultat, o analiza a sangelui.

Pentru Sonicka.Incearca si tu sa-i faci analizele micutei si cand duci la copro incearca sa pui in borcanel si ceva din mucozitati si tot ce ti se pare tie suspect la vedere.


www.copiionline.com
0
08-10-2007, ora 00:00
dica
Nu este medic/terapeut
dica
buna tot eu am probleme cu fetita mea cu 3 zile s-atrezit noaptea si a inceput sa vomite (din somn) si m-am dus iar la doctorita la care am fost si in apr.si a zis ca are rosu in gat (abia a putut sa se uite un pic la ea si i-a si pus diagnosticu)eu am inteles ca nu tre sa vomite cand are rosu in gat si ii mai iese si o bubita apoi peste o jumatate de ora dispare si numai pe fata si la urma mi-a zis sa-i dau iar decaris si vermox si am intrebat-o daca mai intai sa-i fac analize si a zis ca nu are rost ca nu-i iese nimic la analize ce sa fac???
0
08-10-2007, ora 00:00
neliana
Nu este medic/terapeut
neliana
ANALIZE ASTA TREBUIE SA FACI.dao naiba de doctora si fai analizele.daca nu vrea sa-ti dea trimitere faci cu bani si faci reclamatie la colegiul medicilor cum ca nu-ti da trimitere si nu e atenta cu copilul. Vezi sa nu faca alergie la unul din componentele medicamentelor pe care i le dai.Oana daca ii dau zentel face alergie si e toata fata rosie si cu bubite si dupa apare pe corp.Vai de unii "doctori" daca se pot numi asa cate ar trage ei daca legislatia medicala ar fi alta.Nu s-ar mai gasi medici pe toate drumurile si la toate colturile cabinete medicale.
Sa aveti sanatate si sa ne mai spui cum se simte fetita.
0
04-02-2008, ora 00:00
Mihaela_90
Nu este medic/terapeut
Mihaela_90
buna.de ceva vreme am viermisori.nu ma timp sa ma duc la medic pentru niste analize sau o reteta.sunt foarte ocupata.ma puteti ajuta cu ceva????un tratament pt a scapa de viermisor???va rog mult de tot...multumesc anticipat
0
24-01-2010, ora 13:48
Odin2009
Nu este medic/terapeut
Odin2009
Si eu am viermisori si nu stiu ce sa fac, am inteles ca usturoiul este foarte bun, mancat pe stomacul gol. am incercat..sa vedem daca ii sperie, oricum ma mananca in fund de nu ai vazut! sper sa nu zaca in mine niste monstri, am vazut ca unii pot atinge chiar si 20 cm.:(
0
28-09-2012, ora 15:18
matei alina
Nu este medic/terapeut
matei alina
Am si eu un baietel de 1an si 4 luni.De pe la 7 luni plange cam in fiecare noapte...normal am dat vina pe dinti(de obicei tipa il mangai si se calmeaza).De ccateva saptamani am observat ca se scarpina la nas si de o saptamana noptilr sunt crunte, adica tipam de vreo doua ori pana pe la ora 2 si de la ora 2 la 4 avem program de plans din 2 in 2 min si dat din picioare.Am fost la pediatru si mi-a zis ca are viermisori, dar fara sa-i faca nici o analiza.Mi-a zis ca are oxiuri (dupa manifestari) si acestia nu prea ies la copro.Mi-a dat tratament cu permazol, azi l-am inceput.Dar am o intrebare, deoarece eu nu am vazut nimic in kk, poate sa aibe si altceva tinand cont ca atunci cand plange imediat da si parturi?
0
22-01-2013, ora 14:50
bacaubacau
Nu este medic/terapeut
bacaubacau
in legatura cu dica, s-ar putea sa aiba giardioza (sau giardia)
am avut si eu asa ceva iar la inceput debuteaza cu dureri de burta agresive, iar dupa aceea bolnavul bea mult lapte dulce care duce la inmultirea girdiei
se spune ca dupa varsta de 12 ani poti trai cu acest parazit fara sa te afecteze
dar pe perioada copilariei trebuie sa ai grija deoarece poate duce la stoparea cresterii in inaltime
nu recomand medicamentele la copii mai mici ci tratamentele naturiste care nu iti fac rau corpului dar, in schimb sunt de lunga durata
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • PoziÈ›ii de somn în sarcină
  • Somnul la vârsta a treia
  • Ce se întâmplă dacă nu dormi suficient?
  • Creierul îmbătrâneÈ™te mai repede dacă nu dormim suficient
  • Odihna necorespunzătoare dubleză riscul de apariÈ›ie a obezității la copii
  • Tulburările de somn influenÈ›ează apariÈ›ia demenÈ›ei
  • Somnul, afectat de utilizarea iPhone-ului sau e-reader-ului înainte de culcare
  • De cât somn avem nevoie? Noi recomandări de la FundaÈ›ia NaÈ›ională a Somnului
  • Somnul din timpul zilei combate efectele lipsei de somn din timpul nopÈ›ii
  •