veruca unghie deget mana

17-06-2009
dacia_berlina
Nu este medic/terapeut
dacia_berlina
Am o veruca langa (si probabil si sub) unghia de la un deget de la o mana de 1.5 - 2 ani. Are cam 1.4 mm pe 7 mm.
Am incercat cateva tratamente naturiste, am mers pe la un medic homeopat si 3 dermatologi:
- tratament homeopat 3+ luni : nicio modificare
- suc de rostopasca - bun pt colorarea in galben a pielii
- otet - bun pt momentele cand vrei sa te usture pielea
- duofilm (multe luni la rand) : am dat jos multe straturi de piele si la un moment dat parea ca nu mai e veruca, ci doar un strat de piele f rosie si dureroasa. dupa un timp a reaparut.
- electrocauterizare : a ars doctoritza a gramada de piele si s-a bagat putin si in unghie; dupa o saptamana am fost la control si a zis ca e ok si ca a disparut, dar ca mai dureaza o luna pana creste pielea la loc. intradevar, dupa o luna de zile de chin(pansamente zi de zi cu sange, o chestie albastra, un praf si o crema + dureri la atingere si protejarea ranii (de la mana !!) de contactul cu apa ) pielea a inceput sa creasca. apoi, a reaparut si veruca.
- am reincercat apoi 2-3 luni cu duofilm, dar rezultatele au fost sub cele obtinute prima data (doar un colt de veruca parea sa inceapa sa cedeze; restul era neafectat.)

Am mers apoi la alt dermatolog si mai sunt cateva alternative (care probabil nu o sa mearga). Ceva cu un laser(similar cu electrocauterizarea) si ceva cu niste azot lichid(eu azisem ca da rezultate bune in cazul curselor de masini). Partea excelenta e ca nu s-a extins veruca si la alte degete; doar niste vitiligo pe la toate incheieturile de la mana.

Ce se poate face cu veruca asta ?
Are rost sa continui sa incerc/reincerc diverse tratamente ?
De ce reapare? Pentru ca ramane sub unghie ceva din ea sau pentru ca ramane virusul(sau ce o fi) in corp ?
Daca unghia e de vina, nu merge data jos, omorata toata veruca si gata problema ?
11 comentarii
0
18-06-2009, ora 21:46
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Asta este solutia! Trebuie facuta avulsia unghiei si apoi electrocauterizarea.
Daca raman fragmente din veruca dupa o electrocauterizare, aceasta se reface!
0
28-09-2012, ora 11:04
dacia_berlina
Nu este medic/terapeut
dacia_berlina
Au mai trecut cativa ani. Tot acolo e nenoroci..
Partea buna e ca s-a extins. Mi-a mai mancat si alta unghie. Plus inca una mica(doar 3 mm) pe alt deget.

Hobby-urile mele din ultimii ani:
-crioterapie la dermatolog - dureros, rapid, veruca a cazut intr-o saptamana. Peste putin timp, ghiciti cine crestea acolo?
-Isoprinosine - 4 luni - foarte scump si niciun efect contra verucilor(doar marirea petelor de vitiligo).
-Tehnica cu banda adeziva + duofilm/otet - incredibil de dureroasa; cand am ajuns la carnea rosie de sub piele... a fost nevoie de supradoza de analgezice ca sa pot sa stau pe loc(fara sa sar, alerg, urlu). Dupa cateva saptamani parea un tratament foarte promitator. Veruca a cazut aproape toata. Se vedea carnea rosie foarte frumos. Dar la radacina unghiei inca se vedea putin alb. A recrescut mare si frumoasa.

Recent, am fost (din nou) la dermatologie. Mi s-a raspuns ca nu au ce face. E prea mult pentru dermatologie(electrocauterizare, nervi, oasele degetului etc.) si m-au indrumat catre chirurgie.
Nu am gasit inca un medic care sa faca o biopsie si sa am niste rezultate mai serioase asupra virusului.
Distractia continua.

Alte sfaturi, idei?
0
07-03-2013, ora 14:41
dacia_berlina
Nu este medic/terapeut
dacia_berlina
Mi-a mai aparut o veruca si la o a treia unghie. M-am hotarat sa fac ceva si ma reapuc de plimbari pe la medici. Ma duc la medicul de familie, care imi spune ca nu e nimic grav, sa las verucile in pace. Ii cer totusi o trimitere pt chirurgie plastica - asa cum imi recomadase ultimul dermatolog.
Ma duc la chirurgie plastica. Aici, distractie mare. Programul de consultatii e de la 8-10 de 2 ori pe saptamana; din 2 ore ramane una singura, ca doctorul intarzie o jumatate de ora si pleaca mai devreme cu alta jumatate de ora, chemat in alta parte. Dar ne spune sa asteptam ca se intoarce. Pe la pranz, se intoarce medicul si pleca, dar, inainte de a pleca plaseaza cireada de la usa catre un subaltern/colaboator. Acesta, e de treba, si ne rezolva(usuieste) repede. Pe aia veniti de la 100 de kilometri de oras, ii cheama saptamana viitoare. Pe mine ma trimite inapoi la dermatolog. C-asa-i ping-pongul pe la noi!
Acum, ultima idee(de la chirurgie plastica) e sa imi rezolv problema cu imunitatea/virusul si sa las pielea si unghiile in pace.
0
16-09-2015, ora 09:58
informelu
Nu este medic/terapeut
informelu
Am si eu la fel. S-a extins si la al treilea deget de la mana. Inainte am avut la cot, la cealalta mana. Se facuse ca o conopida. Cauterizare, ok. Dar ramasese un mica. Acum am alta conopida pe cot, plus la cele trei degete. M-am decis sa actionez, dar din ce am citit aici m-am cam descurajat.
Spune-ne te rog ce ai mai facut intre timp cu virusul.
0
01-11-2015, ora 01:39
dacia_berlina
Nu este medic/terapeut
dacia_berlina
Era un neg in urma cu 7 ani; apoi au ramas 2. Apoi brusc 4. Acum, de cateva saptamani, incepe sa rasara si al 5-lea.

M-am dus la un cabinet privat; medicul, experimentat, mi-a spsus ca electrocauterizarea e cea mai buna solutie; i-am ars pe toti 4(la acea vreme). Dupa o luna a crescut pielea si negii la loc. 2 mai vechi s-au micsorat totusi. 2 mai noi, s-au cam marit un pic.

M-am dus la un medic de stat experimentat; i-am cerut sa ma arda; m-a pus sa dau cu aldara, sa se mai micsoreze, si apoi sa ii ardem, daca nu cedeaza de la crema. am dat, dar, nu a avut absolut niciun efect.

M-am dus la o clinica privata; o doctorita relativ tinara; i-am cerut sa am arda; mi-a zis ca nu recomanda arsul, ca mai bine sa le dau cu azot lichid si acid salicilic(duofilm, verolit, clauvusil - depinde de preferinta medicului la care am fost); si ca nici aldara, din cate stie ea, nu e bun la negii de langa unghie. Acidul, e bun, mi-a distrus o bluza, pe care a aterizat din neatentie.

M-am saturat de negi si medici. Unul iti spune ceva, altul il contrazice pe cel de dinainte...

Solutii.. e dupa noroc; la unii trece cu un tratament, la altii cu altul. Probabil ca daca s-au extins, la fel ca si la mine, nu avem ce face, decat sa incercam sa ii distrugem cu ceva(arsi, inghetati, acid) si apoi cand reapar, sa ii distrugem din nou. pana cand cedeaza unul: negul sau omul :D Daca ii lasam in pace, am observat, ca ei cresc si se se mai si extind prin alte locuri.

Mi-as cumpara niste azot lichid, sa ma "ung" singur cu el acasa; turismul asta pe la cabinetele medicale ma deprima; dar, nu stiu cine il vinde, ce spune legea, daca merge tinut in termos, si cat timp e bun de dat pe negi.

Daca descopera cineva o solutie functionala pentru negii astia din jurul si de sub unghie, sa ne anunte si pe noi.
0
13-02-2017, ora 14:00
AdGa
Nu este medic/terapeut
AdGa
Buna ziua,
Ma lupt si eu de aproape 2 ani de zile cu un astfel de neg langa unghie la un deget de la mana si deja simt ca intru in disperare. Am incercat cu ceva creion (Wartner) de la farmacie, apoi cu Duofil, acum folosesc Verofit Forte, plus alte tratamente naturiste (aloe vera, ulei de lavanda, crema de rostopasca...) insa e tot acolo. Ajunge intr-un stadiu in care ai zice ca a disparut, pielea e rozaliu-galbuie, dar parca tot se vad niste puctulete rosii sub, semn ca nu a murit. Dupa un timp, binenteles ca iasa si la suprafata din nou. Nu stiu ce sa-i mai fac, am ajuns la disperare cu el :(( Deja s-a lungit in jurul intregii unghii, si se pare ca se extinde si pe un deget alaturat :(
Cazul dvs. pare foarte asemanator cu al meu, As dori sa stiu daca a-ti mai reusit sa faceti ceva cu aceste veruci ? Va multumesc frumos pentru raspuns!
0
13-02-2017, ora 15:40
informelu
Nu este medic/terapeut
informelu
Chiar dacă pare incredibil, eu am scăpat de veruci - să tot fie deja 6 luni de la dispariția lor completă - și nu văd semne să reapară. Cum nu am făcut nimic dpdv medical ar putea fi una dintre cele de mai jos sau ambele combinate.

- în urmă cu un an am scăpat de stresul generat de o problemă financiară.
- în urmă cu aproximativ un an am început să beau cafea verde în fiecare dimineața pe stomacul gol. A fost o decizie legată de slăbit, redus pofta de mâncare, redus gaze și curățat colon, nici vorbă să îmi imaginez că voi scăpa de veruci. După vreo trei luni a început să se aplatizeze veruca mare de pe cot (o țineam aproape tot timpul sub plasture, deci nu o vedeam zilnic). Apoi progresul a fost accelerat. Mi se curățau "negii" de lângă unghiile degetelor de la mâini "văzând cu ochii".

Menționez că timp de un an și ceva nu am ratat cafeaua verde fiartă la ibric mai mult de o dimineață. M-am ținut de ea. Acum am făcut o pauză de o lună și nu văd semne să reapară verucile.

Dacă primesc acordul unui Admin vă spun și producătorul cafelei verzi consumate.
0
26-04-2017, ora 01:44
vioreli
Nu este medic/terapeut
vioreli
Daca sunt operate cum trebuie de dermatolog, verucile nu cresc la loc de unde au fost operate. Sigur! Cautati un alt dermatolog daca au recrescut
0
02-10-2017, ora 11:47
Dr. Corneliu DOBRE
Dermatovenerologie, IASI
Dr. Corneliu DOBRE
Verucile de orice fel tratate corect si complet de un medic dermatolog competent, de obicei nu recidiveaza.
----------*
Cu stima,
Dr. Corneliu DOBRE

(*modificat de admin)
0
05-12-2018, ora 10:17
Cutiuță
Nu este medic/terapeut
Cutiuță
pentru dacia_berlina
nu sunt medic, n-am nici o specializare in acest domeniu, deci nu dau sfaturi, doar va impartasesc din experienta mea in lupta cu verucile.
dupa multe alte tratamente esuate, am incercat propolisul brut, bilute, (ala intarit de pe marginea ramelor), cam 1-2 saptamani dureaza sa scot veruca:
biluta o incalzesc intre degete o aplatizez si o pun pe veruca apoi pun un leucoplast (la inceput simti in primele 10min cum se incalzeste acolo) pana ziua urmatoare;
cand dau jos leucoplastul fac o baita cu apa calda in zona respectiva apoi tai cu o forfecuta toata pielea aia alba si reiau ritualul.
foarte important este sa nu intrerupi nici macar o zi, te-ai apucat, pai nu te lasi, o sa vezi radacina cum iasa singura.
dupa asta pun crema de galbenele cu propolis.
partea proasta dupa cum sti e ca apare o alta in alt loc dupa ceva vreme, dar o extermin si pe aia...si tot asa..
0
18-01-2022, ora 11:32
Adriananan
Nu este medic/terapeut
Adriananan
Buna ziua, va referiti cumva la pastura? Nu stiu care e acel polen intarit... Am o veruca langa unghia de la degetul mare picior tare suparatoare. Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar negii (verucile)?
  •