vertij (ameteli) in pozitia culcat

28-01-2014
health4
Nu este medic/terapeut
health4
Buna ziua, aseara in pozitia culcat pe pat si cand ma intorceam pe partea stg -dreapta si invers ameteam de fapt camera se invartea, obiectele, totul...la un moment dat le vedeam si duble dar numai cand schimbam pozitia de pe dreapta pe stanga si invers ! ameteala tinea cateva secunde si disparea, cand schimbam pozitia iar aprea dar nu imediat ci dupa cateva secunde...

dupa un somn bun, a doua zi vertijul a disparut..dar nici bine nu ma simt...

acest episod l-am mai avut in urma cu 1 an jumate, nu i am dat mare importanta deoarece, imediat a doua zi mi-a intepenit ceafa(gatul), si am dat vina pe curentul care m-a tras de la aerul conditionat.ametelile au scazut ca intensitate dar au trecut defintiv abia a treia zi.

azi am consultat dr neurolog caruia doar i-am povestit si mi-a zis ca nu tine de neurologie si ca trebuie neaprat sa consult medic orl.mi a dat niste medicamente vertmed dar care nu as vrea sa le iau deoarece pe prospect zice ca daca vreau s aintrerup tratamentul trebuie sa consult medicul si nu as vrea sa devin dependenta de ele, mai ales ca vertijul observ ca a trecut, am fost in schimb advertizata ca va reaparea iar.

am observat de aseara ca s-a ameliorat dupa ceam luat pastile de raceala. Rog cateva pareri, sfaturi, oare ce ar putea fi?multumesc anticipat
34 comentarii 12 Înainte ›
0
28-01-2014, ora 18:05
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este vorba de un VPPB vertij periferic benign
tine de urechea interna / otoliti/
se fac investigatii in clinici ORL..spital universitar sau cabinete private dotate cu aparate pentru vestibulometrii
daca se confirma diagnosticul.. se face o Manevra Epley de repozitionare a otolitilor..si practic NU e nevoie de medicatie
0
28-01-2014, ora 18:08
health4
Nu este medic/terapeut
health4
multumesc frumos, deci nu ar fi nevoie de interventie chirurgicala? ma sperie enorm o interventie la nivelul urechii
0
28-01-2014, ora 18:08
magda_magduta
Nu este medic/terapeut
magda_magduta
Si eu am avut astfel de ameteli...sunt ori de la artroza cervicala ori de la fiere..luam si antiinflamatoare, si vitamine, mydocalm si lamaie pt fiere...in cele din urma cedau aceste ameteli cu aceste remedii.Sanatate multa.
0
28-01-2014, ora 18:24
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
magda-magduta
confirm cele scrise de tine

sanatate
0
28-01-2014, ora 18:39
health4
Nu este medic/terapeut
health4
oare sa fie de la fiere vertijul acesta d eparca eram in comedie? hmm...nu stiu ce sa zic, si numai in anumite pozitii?????
0
21-06-2015, ora 10:27
mihaeladorina
Nu este medic/terapeut
mihaeladorina
Buna ziua.De un an am ameteli care prima data au aparut in timpul zilei, cand inchid ochi si intind mainile am o miscare rotativa catre partea stanga, mai apoi au aparut ametelile la schimbarea pozitilor in pat de pe o parte pe alta.Maxilarele deosebit de incordate si gatul intepenit...dureri in umeri picioare si maini...furnicaturi in somn daca dorm pe partea dreapta ma trezesc cu furnicaturi la mana stanga care este deasupra.Urechea stanga o simt infundata.Analizele bune in afara de colesterol 217.Ct cerebral in ordine.Rectitudine de coloana cu pensarea spatiilor c5-c6.c6-c7 osteofite incipiente anterioare c4, c5, c6. Dimineata dupa trezile am impresia ca incepe sa imi arda ceafa. Va rog ajutati-ma cu un sfat.
0
21-06-2015, ora 16:05
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
initial trebuie facute teste Vestibulare in clinici ORL..sau cabinete private dotate cu asa ceva pentru adepista cauza vertijului
dupa se mai fac consult la oftalmologie, neurologie
se fac tratamente serioase pentru coloana cervicala
0
10-04-2017, ora 17:41
Buddy
Nu este medic/terapeut
Buddy
Buna ziua,
Eu m-am confruntat prima oara cu vertij in timpul noptii in 2010. ATunci am fost la ORL, mi s-a pus diagnosticul de VPPB, dar deja luam betaserc si faceam si o terapie prin masaj. Am intrerupt betaserc-ul numai ca nu mi s-a mai declansat vertijul atunci cand medicul a incercat sa imi aplice maneverele. In toti acesti ani am mai avut un episod scurt noaptea, acum 2 ani. Anul trecut, in noiembrie, am avut iarasi un episod de vertij destul de puternic, dupa care ametelile au continuat cam o luna pana s-au diminuat. Pana acum o spatamana, cand a reaparut. Intre timp am si racit si am hotarat sa astept sa imi treaca raceala pentru a merge la medic. Numai ca in seara de 5 aprilie, am avut un episod de ameteala in picoare, am cazut si nu reuseam sa ma mai ridic, sa-mi tin echilibrul. Am ajuns la urgente, unde mi-au spus ca vertijul nu pare a fi periferic si mi-au administrat o perfuzie cu dexametazona, ketonal si metrocolpramid. Mi-au facut o hemograma unde mi-au iesit eozinofilele 13% si o radiografie cervicala. Rezultatul a fost de modificari de spondiloza cervicala c3-c7 si mi-au recomandat consult orl, consult neurologie si imr coloana cervicala si un tratament cu betaserc 3 pe zi, mydocalm si aulin. Am mers a doua zi la orl si mi s-au facut testele vestibulare. Mi-au spus ca de data asta nu e VPPB, si ca am un nistangmus central stanga, suspiciune de patologie de trunchi cerebral si trebuie sa fac un rmn de trunchi cerebral. Am gasit la dvs. pe site o discutie in care un terapeut spunea ca nu exista vertij cervical. Poate fi ceva grav? Mentionez ca in ultimele zile nu am mai avut senzatia de vertij noaptea, ci doar usoare ameteli, dar sunt si f racita si am nasul si urechile infundate. Momentan iau un betaserc pe zi. Inca nu am reusit sa ma programez la rmn.
1
11-04-2017, ora 20:01
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
raceala poate afecta urechea interna si sisteml nervos central prin toxicitatea virusilor sau toxinele bacteriilor
Racelile se trateaza corect LA PAT... cu multe lichide, cu putina alimentatie usor digerabila si tratament corect
conteaza si starea tractului digestiv.. care raspunde de calitatea si Vascozitatea sangelui..
fara asta circulati acerebrala nu poate sa fie de calitate
0
11-04-2017, ora 22:59
Buddy
Nu este medic/terapeut
Buddy
Va multumesc! Am incercat sa stau cat mai linistita si sa mananc numai supe si sa beau multe lichide. Intre timp am facut si rmn-ul de trunchi cerebral. Rezultatul: imagini puntiforme subcorticale parietale stangi si frontale drepte in hipersemnal T2 si Flair. Fine degenerari de substanta alba cerebrala probabil de tip vasculitic. Inca nu am ajuns la neurolog cu rezultatul, dar ma cam sperie. Este vorba de o posibila vasculita? Ameteala persista mai ales cand imi misc ochii si simt o presiune pe frunte si nas. Inca sunt foarte infundata in nas.
1
12-04-2017, ora 20:44
Buddy
Nu este medic/terapeut
Buddy
Astazi am consultat 2 neurologi, fiecare are alta parere. Unul a zis ca nu am nimic si acele imagini punctiforme sunt specifice persoanelor care sufera de migrene si nu e cazul sa fac alte investigatii. Sa iau betaserc o luna de zile, sa fac exercitii si sa am grija la stilul de viata. Un altul mi-a spus ca ar trebui sa fac si un eco doppler de cai cervicale si transcranian. Astazi am.avut un simptom nou, durerr de gambe si slabiciune in picioare. Ma simt f stresata si as vrea sa stiu daca si stresul poate provoca toate starile astea ciudata. Am avut o perioada extrem de stresanta in ultima vreme, cu mult nesomn (4-5) ore pe noapte. Acum, cu toate problemele astea ma simt f panicata si stresata. Ar fi ok sa iau spirulina, ginko biloba si omega 3?
1
13-04-2017, ora 20:05
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da.. Stresul duce la vasoconstrictii si deregleaza grav circulatia
da este bine un tratament naturist
0
17-07-2019, ora 10:29
anadana1
Nu este medic/terapeut
anadana1
Buna ziua,
Azi noapte pe la 3 cand m-am intors de pe o parte pe alta am ametit ingrozitor (nu mi s-a mai intamplat niciodata). Am sunat la 112 si in ambulanta am avut tensiunea 152/99 (cand in mod normal o am in jur de 107/73) asa ca mi-au dat o pastila sa o tin sub limba. Mi-au facut analize, EKG, CT, o evaluare neurologica - toate au iesit foarte bune. Mi s-a spus: "n-aveti niciun motiv sa aveti asa ameteli". Am dormit vreo doua-trei ore si m-am trezit tot asa.. ametita/buimaca (dar asa ma trezesc cand si daca dorm dupa 7 dimineata). In continuare, cand ma asez pe partea stanga se invarte totul cu mine. Pe partea dreapta - n-am remarcat. La 53 de ani nu am nicio afectiune (de care sa stiu). Am facut o programare la neurolog (asa cum mi-au spus cei de la urgenta) pentru maine. Ce pot face intre timp? Cu ameteala porneste si o durere (usoara) de cap dar care persista.
Multumesc anticipat.
0
17-07-2019, ora 11:15
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 citesti tot ce gasesti despre Vertijul paroxistic poziţional benign (VPPB)
2 NU se trateaza la neurologie, nu se trateaza cu apstile
3 faci programare la un cabient sau clinica ORL.. care se ocupa de vertij.. trebuie facuta manevra Epley pentru repozitionarea otolitilor
0
12-01-2020, ora 00:31
adared
Nu este medic/terapeut
adared
Buna ziua.
Am fost diagnosticata acum aproximativ jumătate de an cu VPPB de către medicul ORL-ist, am primit la vremea respectiva un A4 cu exerciții de reeducare vestibulara pe care le-am făcut constant. Sunt perioade in care dispar complet aceste vertijuri, apoi revin și tot așa. Este normal?
In cazul VPPB este important cum dormim? Pe ce parte?

Mulțumesc!
0
22-01-2020, ora 20:38
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 acei otoliti au o structura minerala.. si se scalda in un lichid. toate aceste structuri depind foarte mult de alimentatia corecta, hidratarea corecta.. de starea intestinelor si starea rinichilor
asa ca cauza recidivei... o cautati acolo jos.. nu local in ureche
2 in timpul crizelor.. DA... are importanta pe ce parte dormim si pe ce parte ne rotim in timpul somnului
ne rotim doar in directia.. in care nu se declansaza vertijul. si putem roti si 360 grade in acelas sens ajungand sau pe dreapta sau pe stanga/
0
08-01-2021, ora 21:20
Anka83
Nu este medic/terapeut
Anka83
Buna seara. Si eu ametesc f tare. Totul s-a declansat dupa ce am terminat o ora de cardio pe bicicleta eliptica. M-a luat o ameteala si o presiune in cap. De atunci am ramas cu ameteala, pierdere de echilibru constant si o presiune puternica deasupra fruntii. Oboseala. Am luat tot felul de vitamine de cateva luni fara prea multe rezultate. Senzatia de ameteala nu prea o simt cand sunt in miscare.O am in special in pozitia culcat.. pana ma linistesc putin. Simptomele se accentueaza f tare atunci cand am probleme gastro-intestinale. La ORL mi-a zis ca nu e vb de urechea interna. Am fost totusi la neurolog.. acesta mi-a dat Betaserc si o perioada de 2 sapt m am simtit mai bine. Le-am lasat.. m-am simtit din nou rau.. acum am inceput sa iau din nou Sa fie totusi vb despre ureche? Precizez ca am uneori si stari de moleseala puternice si lesin. Nu stiu ce as mai putea sa fac. Nu puteam sa inteleg legatura intre problemele gastro intestinale si ameteala. Acum in schimb dupa spusele dlui dr mai sus.. tind sa cred ca asta mi se intampla si mie. La analize mi-a iesit di colesterolul mare.. sa aiba vreo legatura? Multumesc!
0
09-01-2021, ora 11:59
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Vârsta. Înălțimea kg??
Tensiunea arteriala pana la bicicleta și după bicicleta??
Ce probleme digestive ai??
Ai auzit de termenul Furt Sangvin???
Se intama după efort necontrolat. Când sângele pleacă în mușchi. Și pe o tensiune mica. Un sânge Dezhidratat. Se afura sângele de la creier și întra în ischemie
Se mai întâmplă și după mese copioase sa fuga sângele în abdomen și sa rămână creerul neoxigenat
Normal asta declanșează ameteala
Acel efort pe bicicleta a fost făcut Greșit. Sau ora. Sau nehidratata. Sau direc după o masa
0
09-01-2021, ora 12:10
Anka83
Nu este medic/terapeut
Anka83
37 ani, 1.71 cm, 77 kg.
Tensiunea in general este micuta.
In timpul efortului.. aveam 160 puls constant.. cred ca si tensiunea a crescut in acest sens. Nu am luat-o imediat dupa.
Se intampla sa am stare de moleseala si dupa ce mananc.. mai copios sa zic. Probleme gastrice sunt in general balonare si flatulenta excesiva. In general dimineata dupa ce ma trezesc se intampla.dupa ce consum legume cu o zi inainte.Anumite grupe. Si lactate. Aici am descoperit o intoleranta la lactoza, si le evit pe cat posibil.
Precizez ca ametesc cand sunt la volan, si intorc capul stg, dr sa ma asigur intr o intersesctie. Sau cand ma opresc la semafor.. mintea parca nu se poate linisti. Posibil sa am si o anxietate. Am mai facut si atacuri de panica. Dar doar cand sunt extrem de obosita. Nu sunt stresata, decat in limite normale cred eu..si nici depresiva Multumesc frumos pt rasp.
0
09-01-2021, ora 13:12
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Pai 77 kg.. Nu se dau jos.. Omorandute pe bicicleta
La trezire Apa calda. Un ou moale sau fulgi, cereale pe apa cu ceva fructe uscate. După un ceai cald
La prânz o supa de legume
Un fruct la 16
Seaea un peste sau carne cu legume la cuptor
Și toată ziua apa și ceaiuri cu infuzii de 1 min
FĂRĂ Lapte și Aluat
O sa ai un sânge de calitate și uiți de ameteala
0
09-01-2021, ora 14:15
Anka83
Nu este medic/terapeut
Anka83
Voi incerca aceasta dieta. Multumesc tare mult.
0
06-05-2021, ora 21:56
Costel1987
Nu este medic/terapeut
Costel1987
Buna domnul doctor de doua zile am și eu aceleași simptome de amețeala și chind dorm aceiași problema o am dimineața chind ma trezesc trebuie sa ma tin de ceva ca sa pot face primi pași ca amețesc foarte rău Menționez ca este prima data chind mi-sa intimplat asa ceva
Am avut in urma cu aproape 10 ani otita și acuma din chind in chind mai îmi curge ureche doar ca nu ma doare este posibil ca aceasta sa fie cauza principala și cam ce tratament se recomanda Va multumesc
0
07-05-2021, ora 09:20
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da.. o otita care supureaza.. treptat distruge osul.. si poate ajunge sa distruga labirintul
urgent la ORL
0
07-05-2021, ora 17:40
Costel1987
Nu este medic/terapeut
Costel1987
Multumesc frumos
0
09-05-2021, ora 18:06
Margarita Marianna
Nu este medic/terapeut
Margarita Marianna
Buna ziua domnule doctor
Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu o problema pt ca sunt in Italia
Sufar de vertigini de citiva ani
Vin si pleaca
Acum de ceva timp le am cam de mult si nu trec
Am inceput manevrele intro seara cind am ametit tare si a doua dimineata cind am fost la vizita la orl mi a zis ca in momentul respectiv anetelile nu vin de la ureche si ca trebuie sa merg la neurolog sa fac rmn sa fac ecodopler
Mentionez ca sunt o persoana sanatoasa nu iau nici un meficament nu ma doare capul doar aceste ameteli
Sunt o persoana care mi e frica de boli
Foarte frica
Acest doctor in acea zi m a distrus
Am 58 ani presiunea cind o masor de la frica o am si 15 iar a doua oara poate scadea si la 13
Ce pot sa fac?
Multumesc mult pt raspunsuri
0
09-05-2021, ora 21:36
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Ce înălțime. Câte kg ai??
Probleme cu digestia?
Probleme cu coloana cervicala??
Alimentație. Hidratare corecta??
0
10-05-2021, ora 00:39
Margarita Marianna
Nu este medic/terapeut
Margarita Marianna
159 inaltime 55 kg
Am ceva probleme la stomac o gastrita
Ma doare si in spate la git
Alimentatia e destul de buna si hidratarea la fel
0
10-05-2021, ora 00:42
Margarita Marianna
Nu este medic/terapeut
Margarita Marianna
Domnul doctor poate fii ceva grav?
Va multumesc mult
0
05-06-2021, ora 12:37
adared
Nu este medic/terapeut
adared
Buna ziua domnul doctor. De ceva timp ma confrunt cu episoade de vertij, am făcut numeroase investigații, rmn cerebral, la ORL cu audiogramă, timpanograma, totul ok, oftalmologic ok, fund de ochi bun. Cu toate acestea, episoadele de vertij dispar și reapar, mentionez ca sunt mai puternice atunci când mișc capul, mai mult înspre partea de jos. Sa fie o problema cervicala? Ce ma sfătuiți sa fac? Încotro sa ma îndrept? Mulțumesc
0
06-06-2021, ora 21:23
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. sangele care trebuie sa oxigeneze si sa alimenteze creerul si urechea interna...depinde de starea TRACTULUI DIGESTIV, , , , de acolo se incep investiagtiile sa nu fie infamatii , malabsorbtie intestinala.
se exclud Alimentele care ingroasa sangele. se consuma ceaiuri cu scop de Hidratare..cu infuzie sub 1 minut. nu de 10 minute care produc reflux biliar.
2. mai departe depinde de starea Ficat...de starea vaselor..si Da... si de satarea coloanei cervicale
Adaugă un comentariu / răspuns
34 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.