vegetatii adenoide la 29 ani

24-02-2009
mara motocu
Nu este medic/terapeut
mara motocu
Buna ziua. Adesez acest mesaj domnului Dr. Flueraru Valeriu si tuturor care ma pot ajuta cu o parere.Problema mea a inceput in urma cu 2 luni cand am inceput sa am senzatii ciudate in gat, respectiv senzatie de gat uscat, de gadilatura, de "ceva" care exista acolo si care nu se duce dupa ce mananc sau beau, de usturime, secretii nazale care ma determinau sa ingit frecvent.Vreau sa mentionez ca toate aceste senzatii nu sunt permanente ceea ce m-a facut sa aman o vizita la medicul orl. Acum o saptamana vazand ca aceste senzatii nu inceteaza am fost la doctor (la mai multi ) iar diagnosticul a fost: faringita cronica hipertrofica( cu formatiuni limfatice pe peretele posterior al faringelui) determinata de vegetatii adenoide, cu deviatie de sept si rinita cronica. Intradevar eu niciodata nu am respirat bine deoarece din copilarie am avut polipi, nu a fost un aspect care sa ma ingrijoreze dar doctorii care m-au consultat au spus ca acum nu este normal(este patologic) sa am aceste formatiuni in rinofaringe.
Am primit tratament pentru faringita Bioparox iar pentru rinita Biorinil cu Rinoil cu Apa de mare si claritine toate dupa o schema de tratament.pentru vegetatii tratamentul este chirurgical.
Rezultatele tratamentului sunt :senzatiile din gat au disparut aproape de tot, bioparoxul a fost bun in cazul meu. Nasul nu am putut sa-l tratez deorece am facut 2 fibroscopii cu anestezic local care mi-am ars mucoasa si de atunci imi curge sange ori de cate ori imi pun picaturi sau apa de mare.
Intrebarile mele sunt:
1.ce as putea face pentru a vindeca faringita cronica definitiv (bioparox nu imi pot da la nesfarsit in nas)?
2.vegetatiile sa le scot direct sau sa mai astept pana se indreapta putin timpul (mentionez ca lucrez in frig si diferente mari de temperatura)?
3. rinita cum o pot vindeca?(picaturile doar imi amelioreaza starea pe moment)
Va multumesc anticipat si astept un raspuns.
7 comentarii
0
24-02-2009, ora 16:54
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Buna seara!
1.Pentru o vindecare a faringitei este nevoie de: (a.) o respiratie nazala buna, trebue scosi polipii si de micsorat cornetele nazale in volum si de inlaturat deviatia de sept daca este cazul.
(b)deasemenea este important cum te alimentezi.. trebue sa tii un regim alimentar strict fara bauturi acidulate, acru, condimentat (c) tratamentul local... gargara dupa fiecare masa, antiseptice orale.. bauturi multe calde ( ciai si lapte cu miere de albini.
2.Vegetatiile adenoide trebuesc scoase cat mai repede, anotimpul nu conteaza. dupa interventie o sa fii in medical pana la recuperarea completa.
3Rinita se poate prin laser sau Radiofrecventa!
0
24-02-2009, ora 17:48
mara motocu
Nu este medic/terapeut
mara motocu
Buna seara si multumesc pentru proptitudinea raspunsului dumneavostra.
Sa inteleg de la dumneavoastra ca toate afectiunile mele sunt legate unele de altele. De faringita voi scapa doar daca imi operez vegetatiile si deviatia de sept care este mare?
De asemenea vreau sa va intreb daca aceste vegetatii care apar la adult sunt tot o hipertrofie a amigdALEI FARINGIENE CA IN CAZUL POLIPILOR DE LA COPIL?.VA INTREB DEOARECE IN CAZUL MEU UNUL DINTRE DOCTORII CARE M-A CONSULTAT NU MI-A PUS DIAGNOSTICUL DE VEGETATII CI A SPUS DOAR FORMATIUNI CE NU AU CE CAUTA ACOLO, DESI ELE SUNT SITUATE IN CAVUMUL RINOFARINGELUI
Va mai deranjez cu o intrebare si anume senzatia de "dres vocea" si usoara usturime care mi-a aparut de vreo cateva zile in gat si care nu este continua este tot o consecinta a faringitei?
INCA O DATA VA MULTUMESC.
0
24-02-2009, ora 18:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
in mod normal.. vegetatiile adenoide se reabsorb de la sine pe la varsta de 11 -14 ani. Faptul ca nu ati respirat bine pe nas au facut ca asesti polipi( vegetatii adenoide) sa nu se micsoreze. daceste vorba ca polipii au disparut... si a aparut o alta formatiune ??/ deja nu suna bine!
Ar fi excelent ca dupa operatie.. sa se trimita acei polipi la examen anatomo patologic !
ca sa stii sigur ce structura are acel tesut. !
In rest ati inteles bine.. toate organele in organizm sunt legate intre ele mai mult sau mai putin... si in ORL.. deasemenea!
Dresul vocii e de la senzatia de corp strain. ajuta foarte bine.. vit A uleioasa sau Ulei de catina.. pus in nas.. ca sa ajunga in faringe.. de 5-6 ori pe zi !
0
19-07-2011, ora 10:04
tudor.cici@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
tudor.cici@yahoo.com
buna ziua..am o fata de 16 ani si are voce nazala de foarte mult timp.A facut si operatia de polipi acum 2 luni dar nu sa schimbat nimic...ce imi recomandati...multumesc pentru raspuns
0
19-07-2011, ora 11:04
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
numai un medic ORL.. care vede copilul.. nas, rinofaringe, faringe.. poate sa ve explice./
sunt multe motive de voce nazonala
0
05-02-2021, ora 14:08
Cristina Simina
Nu este medic/terapeut
Cristina Simina
Buna ziua, deși a trecut ceva timp așa vrea să vă întreb care este starea de sănătate și cum au evoluat vegetatiile în cazul dumneavoastră?
0
17-04-2021, ora 14:45
inasha
Nu este medic/terapeut
inasha
Bună ziua. Am 31 de ani. Anul trecut prin decembrie am simțit un mic ganglion sub ureche, asa am mers la ORL pentru prima data. Mi s-a făcut o endoscopie nazala și mi-a zis ca am deviatie de sept pe care o știam și a găsit și un rest de polip cu un diametru de aprox 8-10 mm pe care nu ar trebui sa îl am la aceata vârstă. Dl doctor nu a părut îngrijorat asupra acelui rest dar a zis ca nimic nu e mai sigur decât biopsia. După 2 luni am mers înapoi cu rezultatul la ecografia cervicala care a prezentat un ganglion de 4-5 mm de tip inflamator cu hil prezent. In acest moment se simte foarte puțin acest ganglion. S- a refăcut endoscopia nazala și mi-a zis ca ce vede 99, 9 %nu e nimic îngrijorator, tropa lui Eustachio este libera. Sa revin după 3 luni. De aproximativ 1 luna am niște dureri, senzație de nas uscat, iritat. Ma dor sinusurile, deasupra ochilor, fruntea și baza nasului. Se simte ca o presiune. De multe ori simt o secretie în spatele nasului care ma obliga sa o ingit. Respir ok. La rmn cu vreo 4 ani în urma s-a văzut o hiperplazie a mucoasei cornetelor inferioare. La un alt rmn anul trecut o sinuzita maxilara cu aspect remaniat. Nu știu dacă în copilărie am avut polipi dar țin minte ca stăteam mereu cu gura deschisă. Un alt medic ORL recent fără sa facă o endoscopie, a zis ca am avut polipi în copilărie și deși pana la pubertate dispar la unii oameni mai rămân resturi. Ce ma sfătuiți sa fac? Acest rest adenoid se putea vedea la rmn?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.