varsat de vant in timpul sarcinii | Forumul Medical ROmedic

varsat de vant in timpul sarcinii

24-10-2005
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Buna ziua.Ma numesc Gafar Merdan am 36 de ani si sunt insarcinata-18 saptamani.Ieri am aflat ca am venit in contact cu o persoana care avea varsat de vant.Ce pot face preventiv?Deocamdata nu indraznesc sa iau decat tinctura de echinaceea care, am inteles ca este imuno-stimulatoare.
2 comentarii
0
24-10-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Varicela este o infectie comuna si multe gravide vin in contact cu copii care sufera de aceasta boala. Problemele apar doar in anumite momente. In primul rand, daca ati avut varicela inainte, nu exista nici un risc pentru copil. In orice caz, chiar daca nu va amintiti sa fi avut varicela, este foarte posibil sa fi avut o infectie asimptomatica si sa fiti protejat. Daca exista insa dubii, ar trebui sa consultati un medic pentru a se face analize de sange, pentru a vedea daca exista imunitate. Riscurile pentru copil sunt importante in urmatoarele doua situatii, si numai daca mama face varicela :

-inainte de saptamana 20 ? risc de sindrom de varicela afectand copilul. Aceasta situatie este destul de rara. Pana in saptamana 14 riscul este de aproximativ 0.4%, in timp ce intre saptamanile 14-20 este de 2%. Daca femeia are tratament cu imunoglobuline dupa ce a fost expusa, riscul este probabil mai mic.

-eruptia mamei se dezvolta in intervalul cu o saptamana inainte de nastere pana la o luna dupa. Este nevoie de aproximativ o saptamana pentru ca anticorpii materni sa treaca la copil, asa ca daca acesta se naste inainte de aceasta perioada, copilul este supus unui risc crescut de infectie severa dupa nastere

-In perioada din saptamana 20 si pana la termen, nu exista risc pentru copil. Imunoglobulinele constituie o forma de tratament cu anticorpi care pot reduce riscul sindromului de varicela si care trebuie administrate la 10 zile dupa atacul initial.
oricum va recomandam sa va consultati medicul de familie sau un specialist obst.-ginecologie
0
13-10-2008, ora 00:00
lupugrgt
Nu este medic/terapeut
lupugrgt
buna ziua.si eu sunt intr-o astfel de situatie.am 9 sapt. de sarcina, nu stiu daca am facut varsat de vant, dar fetita mea a facut acum.eruptia la ea a inceput acum 3 zile
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: