varicele se vindeca cu tratamente naturiste?

24-05-2007
andera26
Nu este medic/terapeut
andera26
se pot vindeca varicele in faza incipienta cu ajutorul medicinei naturiste?? sau cel putin se poate stopa evolutia lor cu ajutorul acestora? ce tratament ar trebui sa urmez? sunt interesata de orice fel de tratament care ar da rezultate (chiar si clasic)... am numai 30 de ani si sunt foarte complexata de faptul ca nu pot purta fusta din cauza venelor dilatate, in afara de asta uneori mi se umfla picioarele si ma dor... daca cunoaste cineva un astfel de tratament il rog sa-mi raspunda... -* multumesc




(*modificat de administrator)
18 comentarii
0
24-05-2007, ora 00:00
Cornel.Susu
Identitate neconfirmată
Cornel.Susu
Poti incerca orice! Poti verifica orice tratament pe propria piele, dar vei afla ca nu ajuta la nimic. Fa un consult de chirurgie vasculara pentru confirmarea stadiului si aflarea optiunilor.
Personal cred ca doar chirurgical poti repara ceva din ceea ce natura a gresit(transmitere genetica a bolii). Restul metodelor ajuta extrem de putin, iar complicatiile bolii apar in timp: tromboflebita, ulcerul de gamba.
0
24-05-2007, ora 00:00
andera26
Nu este medic/terapeut
andera26
nu cred ca nu exista niciun tratament care macar sa amelioreze sau sa stopeze aceasta boala... mi se par totusi riscante operatiile, asta pe langa faptul ca traman si cicatrici... cunoasteti un medic bun?
0
24-05-2007, ora 00:00
Cornel.Susu
Identitate neconfirmată
Cornel.Susu
cautati pe net Horatiu Angelescu
puteti incerca orice pe pielea dumneavoastra, dar mai intai cautati toate informatile legate de boala varicoasa si de complicatiile ei. Dupa aceea decideti ce e mai bine pt dvs!
0
27-05-2007, ora 00:00
andera26
Nu este medic/terapeut
andera26
din cate stiu eu, acest medic este chirurug. deci cu siguranta o sa recomande operatia si nu un tratament medicamentos..
0
29-05-2007, ora 00:00
andera26
Nu este medic/terapeut
andera26
nu a folosi nimeni un tratament medicamentos cu rezultate in acest sens?
0
09-06-2007, ora 00:00
Ramonna
Nu este medic/terapeut
Ramonna
Varicele nu pot fi ''tratate'' decat chirurgical, ptr ca varicele presupun dilatari ale venelor, cu afectari ale valvulelor de la acest nivel.
Orice forma de medicamente sau produse naturiste au rol de stopare a evolutiei sau profilactic.Nimeni nu contesta valoarea tratamentului naturist, dar in acest caz nu poate eficient.Ca sa fie eficient ar trebui sa poata repara acele valvule(care permit trecerea sangelui intr-un singur sens).
0
03-08-2007, ora 00:00
oni
Nu este medic/terapeut
oni
un tratament pentru varice
0
03-08-2007, ora 00:00
oni
Nu este medic/terapeut
oni
laserul e bun pentru varice s-au sclerozarea venei
0
20-08-2007, ora 00:00
andera26
Nu este medic/terapeut
andera26
in ce consta sclerozarea venei? este un tratament costisitor?
0
28-08-2007, ora 00:00
Dr. Halpern Rafael
Chirurgie vasculara, Bucuresti
Dr. Halpern Rafael
As dori sa va fac urmatoarele precizari:
Varicele sunt dilatari ale venelor superficiale ale membrelor inferioare. Aceste dilatatii determina incarcarea sistemului venos superficial al membrului inferior respectiv care are drept consecinta degradarea venelor situate sub nivelul varicelui aparut.
Cu alte cuvinte o varicozitate netratata antreneaza dupa ea degradarea distala a venelor cu calibru normal la momentul raspectiv. Este ca efectul avalansei.

Cum se poate incetini sau opri procesul?
Prin excluderea din circulatia venoasa a varicelui respectiv.

Cum se poate realiza acest lucru?
· Fie prin comprimarea externa a sistemului venos superficial al membrului inferior respectiv – adica purtarea de ciorapi elastici
· Fie prin sclerozarea varicelui respective – cu ajutorul unor substante sclerozante sau cu ajutorul laserului
· Fie prin excluderea chirurgicala a varicelui respectiv. Si aici avem mai multe variante:
o ligatura proximala si distala a varicelui si astfel scoaterea sa din circulatie
o Excizia completa a varicelui.

Sa le luam pe rind:
1. Purtarea ciorapilor elastici speciali cu un grad de compresiune adecvat astfel incat sa colabeze sistemul venos superficial al membrului inferior este metoda de tratament conservator cea mai des aceptata si care da rezultate. Prin purtarea ciorapilor elastici simptomatologia picioarelor grele si obosite diminua semnificativ pana la disparitie.

Dezavantajul principal e ca e inestetic si destul de greu de purtat (incomod) in conditii de vara (temperaturi ridicate).
Alta problema deosebit de importanta e ca trebuie sa aiba un grad de comprtesiune adecvat ca sa isi faca efectul asa cum trebuie.

2. Sclerozarea fie prin injectare de substante sclerozante fie cu ajutorul laserului ale rata de recurenta a varicelui mare comparativ cu metoda chirurgicala clasica. Pe langa aceasta rata de recurenta exista si pusibilitatea unei hiperpigmentari inestetice la nivelul varicelui respective si prezenta unui cordon subtegumentar foarte mult timp in functie de diametrul vericelui.
Aceste metode le recomand doar in cazul teleangiectaziilor – venisoare fine violacee

3. Excluderea chirurgicala a varicelui respective este metoda care asigura o rata cea mai mare de reaparitie a varicelor, asigura confortul cel mai bun post interventie si daca sunt respectate anumite reguli poate impiedica definitive aparitia varicelui. De ce spun despre reguli?

Sa nu uitam cauzele care determina aparitia varicelor:
Incompetenta valvulelor venoase din sistemul venos superficial sau profund care determina supraincarcarea unei portiuni de vena superficiala si in consecinta dilatarea venei respective.
Incompetenta valvulelor poate fi cauza unui sindrom postrombotic, a unui traumatism sau a unei modificari structurale (genetice)

Asadar dupa ce am tratat varicele respective chirurgical si l-am exclus din circulatie, trebuie sa prevenim stricarea venelor care la momentul operatiei sunt normale.
· Masuri de prevenire:
· Evitarea ortostatismului prelungit si sederea prelungita
· Evitarea traumatismelor
· Evitarea expunerii prelungite la soare si caldura
· Iar in cazul in care exista o predispozitie genetica la modificari ale peretilor venosi (rude apropiate cu varice) se pot incerca medicamente care tonifica peretii venosi de tip Detralex.
Aici s-ar putea si tratamentele naturiste sa aibe un rol (sa nu uitam ca aceste tratamente au la baza niste substante iar unele dintre ele sunt folosite si in medicina alopata). Eu insa nu ma pricep la cele naturiste si pot sa va recomand doar Detralex.

Sa revenim putin la tratamentul chirurgical:
Varicele este o parte dilatata a unei vene prin care circula sangele. Asadar el are un capat proximal si unul distal. Simpla ligatura a celor doua capete pot teoretic sa il scoata din circulatie si deci noi ne vom realiza obiectivul de scoatere din circulatie a varicelui si de impiedicare a cercului vicios de supraincarcare a circulatiei venoase.

Dar pe langa capatul proximal si cel distal, de multe ori varicele este alimentat de o vena asa numita “perforanta” care face legatura dintre sistemul venos superficial si cel profund al membrului inferior (circulatia venoasa a mebrelor inferioare este asigurata de doua sisteme venoase: unul superficial, la nivelul caruia apar varicele, si unul profund).

Asadar daca la momentul interventiei chirurgicale excludem din circulatie varicele doar prin ligatura proximala si distala, este posibil ca la un moment dat acea perforanta sa alimenteze varicele si acesta sa se refaca. Deasemeni este posibil sa se deschida traiecte noi si sa se repuna in circulatie varicele ligaturat. De aceea din experienta proprie recomand excizia completa a pachetului varicos, astfel neexistand posibilitatea de revenire a sa in circulatie. Pentru a preveni eventualele hematoame si/sau dilacelari ale perforantelor foarte important este ca innate oricarei interventii chirurgicale pentru varice sa se realizeze o ecografie Duplex venoasa a membrului inferior operat pentru localizarea exacta a perforantelor.

In concluzie va recomand urmatoarele:
· fie sa faceti interventia chirurgicala, cu cat boala e mai la inceput cu atat interventia e mai usoara, insa va recomand sa nu o faceti doar prin ligaturi ci prin excizia completa a varicelui respectiv (acest lucru se poate realiza prin incizii mici de 1 cm cu anestezie locala sau rahieanestezie, spitalizare de cateva ore) dar obligatoriu trebuie ca interventia chirurgicala sa fie precedata de o ecografie Duplex venoasa DE CALITATE.
Aceasta ecografie poate localiza si alte valve stricate de la nivelul sistemului venos superficial si in consecinta pentru a preveni recidiva varicelor, si acele portiuni de vena care au valvule insuficiente vor trebui excizate (chiar daca la momentul operatiei acestea nu se vad ca fiind dilatate).
· Fie sa purtati ciorapi elastici si sa luati detralex. Detralexul nu va va ajuta sa dispara varicul deja constituit insa combinatia detralex, ciorap elastic (tot membrul inferior) va poate ajuta sa incetiniti evolutia bolii.

Pentru mai multe informatii puteti accesa: www.chirurgie-cardiovasculara.ro
Tel 740195363 sau email: rafhalpern@chirurgie-cardiovasculara.ro
0
06-09-2007, ora 00:00
Audray
Nu este medic/terapeut
Audray
stie cineva un spital in capitala, unde varicele se opereaza cu laser, exclus rahianestezia?
0
09-09-2007, ora 00:00
andera26
Nu este medic/terapeut
andera26
in ce consta operatia varicelor cu laser?
0
09-09-2007, ora 00:00
Dr. Halpern Rafael
Chirurgie vasculara, Bucuresti
Dr. Halpern Rafael
Sonda laser se introduce in vena insuficienta si determina leziuni interiorului venei producand fibroza venei respective.
Daca doriti sa urmariti o operatie de acest tip clikati pe urmatorul link:
http://www.or-live.com/nebraskamedical/1423/
eu personal nu recomand acest gen de operatie deoarece nu se inchid toate colateralele de la nivelul crosei safenei si astfel posibilitatea de recidiva este destul de mare. Toate studiile multicentrice recomanda chirurgia clasica in cazul varicelor hidrostatice.
In cazul venectaziilor este recomandata metoda laser sau sclaroterapia (injectia cu substante sclarozante.
0
10-09-2007, ora 00:00
andera26
Nu este medic/terapeut
andera26
care este cea mai eficienta metoda de tratare chirurgicala a varicelor, astfel incat sa nu mai recidiveze si sa ramana cicatrici cat mai mici? si cam cat ar costa o astfel de operatie?
0
10-09-2007, ora 00:00
Dr. Halpern Rafael
Chirurgie vasculara, Bucuresti
Dr. Halpern Rafael
Chirurgia clasica are cea mai scazuta rata de recidiva daca este efectuata corect si are un diagnostic preoperator complet cu ajutorul ecografiei Duplex venoase prin care se identifica exact venele perforante si comunicante insuficiente. In aceste cazuri cicatricile sunt de aproximativ 1cm si in general devin aproape invizibile dupa vindecare. In pricipiu cea mai mare cicatrice se va face la nivelul plicii inghinale si va avea o lungime de aproximativ 2-3 cm.

In cazul venectaziilor metodele recomandate sunt laserul si scleroterapia.

Daca exista o insuficienta venoasa cronica a sistemului venos profund exista sansa ca varicele sa se formeze in alt loc datorita aparitiei unor noi perforante insuficiente. Pentru prevenirea acestui lucru este necesar purtarea de ciorapi elastici. ACEST LUCRU E VALABIL DOAR IN CAZUL IN CARE EXISTA O INSUFICIENTA VENOASA IN SISTEMUL VENOS PROFUND -DIAGNOSTICATA PRIN ECOGRAFIE DUPLEX VENOASA.

La cabinetele private din cate stiu costul unei asemenea operatii se situeaza intre 700-2000 euro.
Dupa parerea mea e bine sa va orientati nu dupa pret ci dupa rezultate.

In sistemul public in sectiile de chirurgie cardiovasculara aceste operatii sunt GRATUITE, insa si conditiile sunt altele.

Daca doriti ma puteti contacta personal pentru o evaluare a situatiei dumneavoastra.
0
10-09-2007, ora 00:00
andera26
Nu este medic/terapeut
andera26
bineinteles ca un primul rand ar trebui sa ne orientam dupa rezultate, dar daca pretul nu ne permite ce putem face?. nu pot face imprumut in banca, la care sa platesc ani de zile pt o operatie... sunt si alte lucruri pe lista de prioritati... la dumneavoastra cat costa o astfel de operatie?
0
10-09-2007, ora 00:00
Dr. Halpern Rafael
Chirurgie vasculara, Bucuresti
Dr. Halpern Rafael
La Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti unde momentan imi desfasor activitatea zilnica, operatia este gratuita.

Va trebui insa sa va programam pentru operatie.

La Clinica Medicala Unirea unde deasemeni colaborez operatia costa intre 1000 - 2000 de euro infunctie de complexitate.
0
23-07-2009, ora 23:45
Lucamihaela
Nu este medic/terapeut
Lucamihaela
Mama mea a fost operata de varice in urma cu aproape 2 luni prin metoda clasica unde i s-a efectuat stripping si crosectomie la ambele picioare.Ma ingrijoreaza faptul ca de unde i s-au scos varicele se inineteste iar la palpare se simte ca sicum ar fi varice trombozate.
i s-a recomanadat sa ia detralex si aspenter iar anticoagulante a facut doar vreo doua zile in spital dupa operatie!)
sunt normale aceste hematoame si daca ar trebui sau nu sa ia trombostop?!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Operatii de indepartare a varicelor
  • Varicele
  • Cum te protejezi de varice?
  • Varicele la tineri
  • Îndepărtarea venelor varicoase ar putea să nu mai fie necesară, grație unei descoperiri recente
  • Sfaturi pentru persoanele cu varice - aspecte pe care trebuie să le știi
  • Dieta vegetariană, asociată cu o creștere a riscului de varice la bărbați
  •