varf de ac ramas in masea

14-03-2011
dani04
Nu este medic/terapeut
dani04
Va rog sa ma ajutati. Azi am fost la dentist ca sa imi scoata nervul de la doua masele si sa le plombeze. In timp ce mi-a scos nervul s-a rupt un ac si mi-a ramas un varf de ac acolo in masea. Cred ca dentistul s-a speriat pentru ca era nelinistit si mi-a pus ceva antibiotic si m-a trimis acasa. Am inteles ca o sa incerce sa mi-l scoata cu ceva ultrasunete.
Aici doresc sa ma ajutati: -o sa poata sa-mi scoata acel varf?
-mai sunt alte metode de a scoate varful de ac?
-o sa ma doara cu ultrasunetele sau alte metode?
-ii vreo problema ca mi-a ramas acolo varful de ac, se poate intrampla ceva?
Maine cred ca merg din nou la medic dearece a spus sa ma duc daca ma doare si a inceput sa ma doara. Va rog daca puteti sa ma clarificati.
Multumesc anticipat.
9 comentarii
0
14-03-2011, ora 18:18
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Va trebui sa mergi la chirurgie maxilo-faciala.faci intai o radiografie pentru a localiza metalul, apoi cu o simpla incizie spre radacina dintelui, la nivelul gingiei, va fi scos.nu e vina nimanui, se mai intampla, acele stomatologice sunt foarte fine si uneori radacinile dentare au o anatomie complicata, curbata, dificil de abordat si curatat.mergi maine si spune-i medicului ca vrei sa mergi la chirurgie maxilofaciala, sa-ti recomande pe cineva, caci cu cat stai mai mult cu acel varf de ac in interior locul se va infecta si nici anestezia nu va mai prinde.
0
14-03-2011, ora 18:48
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Daca dintele a inceput sa doara, cu siguranta NU e din cauza acului rupt. Daca dintele va face granulom, sau daca deja are un granulom si acesta nu se va vindeca in timp, cu siguranta NU acul rupt este vinovatul. Vinovati de orice infectie si durere dentara sint intotdeauna microbii. Si doar ei, nimeni altcineva.

Unele ace rupte se pot scoate, altele nu.
Daca tratamentul de canal poate fi corect facut (asta insemnind ca acul poate fi depasit, fara a fi indepartat), acul rupt in sine NU este un motiv de a apela la chirurgie.
0
14-03-2011, ora 18:56
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
completare:
Daca acul nu poate fi depasit, si la citiva ani distanta apar probleme la dinte, atunci se poate completa chirurgical tratamentul (conteaza insa si la ce nivel s-a intepenit acul rupt). Dar nu este nici o graba in a face acest lucru acum.
0
14-03-2011, ora 20:01
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna seara,
multumim d-nelor DR.Baican Anisoara si DR. Nicoleta Grosu pt.tot ceea ce faceti pt.OM.

Va dorim sanatate dvs.si intregii dvs.familii, succese in continuare.

Sa aveti o primavara frumoasa!
0
25-09-2011, ora 09:19
offellya
Nu este medic/terapeut
offellya
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca exista situatii in care acul poate migra, eu ma gandesc ca fiind intepenit in dinte este exclus, dar...exista totusi aceasta temere.Doctorul mi-a spus ca ramane prins in pasta de obturatie si nu ar trebui sa prezinte probleme in timp.
0
27-09-2011, ora 11:26
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
nu exista risc de migrare
0
27-09-2011, ora 13:36
offellya
Nu este medic/terapeut
offellya
Multumesc mult, aceasta confirmare prompta m-a linistit!
0
31-10-2011, ora 09:58
ancadari
Nu este medic/terapeut
ancadari
Buna ziua, am o problema, de 6 ani ma confrunt cu o problema la o masea care mi-a fost plombata de 2 ori, dupa o luna mi-a cazut plommba.A treia oara am plombat-o la actuala dentista, dar nu a durat 1 luna si s-a rupt un perete de masea.Stomatologul mi-a recomandat o coronita si mi-a zs ca nu mai am probleme, da, am facut coronita de portelan, deci m-a costat ceva bani...si culmea nu trec 2 luni si se rupe iar ceva inauntru si cade coronita.Acuma doctorita imi spune ca nu a tinut din cauza ca o masea fara nerv nu mai e asa sanatoasa si puternica, dar nu imi spune inainte, sa fac o coronita nu asa scumpa, ea nu imi da garantie nimica...Nici nu mai stiu pe cine sa fiu suparata, pentru ca m-a trimis la o radiografie sa vada daca sunt canalele bune pt a mi se pune un surub..si iar surpriza, se constata ca acum 6 ani cand mi s-a scos nervul a ramas un ac rupt pe canal si nu s epoate pune surub acolo din cauza acului...ce sa fac???Ajutor
0
07-11-2011, ora 20:08
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Se poate incerca reluarea tratamentului de canal ( cu scoaterea acului si reobturare) dar adresati-va unui endodont bun
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul