valoare mare testosteron si eruptie acneica (urata)

07-05-2009
MirnaM
Nu este medic/terapeut
MirnaM
Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Anul trecut am avut o eruptitie acneica devastatoare pentru tenul meu, foarte bine intretinut, care primea intotdeauna complimente. (Am 35 de ani si o viata sexuala relativ normala.)
Am avut cosuri dureroase, sub piele, care au aparut brusc si mi-au facut viata un calvar luni de zile, cu toate cosmeticele folosite, cu toate tratamentele cosmetice (o data pe luna, cel putin, de peste 8-9 ani).
Ca urmare, am facut toate analizele medicale posibile, incluzand pe cele hormonale, care au iesit in regula, mai putin valoarea testosteronului, care, e adevarat era 0, 049.
Am mers la ginecolog si totul era ok, la dermatolog, care nu m-a ajutat foarte mult, dupa care am incercat mai multi specialisti in endocrionologie. De la ultimul, am plecat cu recomandarea de a lua Lady 4 / 1 pe zi, si spironolactona/ 0, 25 mg pe zi. Am urmat acest tratament vreme de cateva luni, iar lady 4 mai iau inca. Nu stiu daca asta a ajutat, concurat cu 12 sedinte la 1-2 zile la lumina emisa de Bioptron, plus banii investiti in industria cosmetica, dar, pentru o vreme, problemele au disparut. Acum, insa, la un an de la primele aparitii, acestea au inceput sa se arate din nou, nu la fel de grav, insa sufiecient alarmant, dupa experienta neplacuta de anul trecut. Chiar astazi am mers la un tratament cosmetic, si trebuie sa mentionez faptul ca tenul meu este normal spre sensibil (cu tendinta de ingrasare in zona T, si de uscare pe laterale, acolo unde zona a fost agresata de diverse unguente cu antibiotic, recomandate de diversi specialisti la usile carora am batut).
Sper ca rezumatul meu sa fie cumva concludent si sa ma puteti sfatui ce ar trebui sa fac sau unde sa ma adresez pentru a reusi sa inlatur definitiv acest stres.
Multumesc din suflet pentru raspunsul dumneavoastra,
M.M.
1 comentarii
0
08-05-2009, ora 02:24
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Va recomand sa mergeti la un consult la doamna dermatolog Mihaela Leventer, sefa clinicii Dermastyle (www.dermastyle.ro). In caz ca nu doriti, un produs foarte bun pt acnee este Clearogen (www.clearogen.ro), sau dispozitivul Dermastyle al Lumiport (www.lumiport.com).
Dvs. decideti! Va doresc numai bine si un ten asa cum vi-l doriti.

Dumnezeu sa va binecuvanteze!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.