vaccin

20-07-2008
irinastan
Nu este medic/terapeut
irinastan
Vaccinul de col uterin il poate face orice femeie?Cum ne putem vaccina?
2 comentarii
0
20-07-2008, ora 00:00
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
da, vaccinul de col uterin il poate face orice femeie incepand cu varsta de 9 ani la fetitele mici!!in primul rand trebuie sa mergeti la un ginecolog pt ca trebuie sa faceti anumite examene se secretie, papanicolau si cel mai indicat examen este hpv care descopera orice fel de virus.daca totul este ok atunci il puteti face fara nici un fel de problema.unii medici spun ca este de ajuns 3 analize papanicolau cu rezultat negativ ca sa poata fi facut acest vaccin iar altii spun ca doar dupa examenul hpv.vaccinul se adreseaza in primul rand tinerelor de 16 - 26 de ani care nu si-au inceput viata sexuala, Silgard este singurul vaccin care previne cancerul de col uterin, leziunile precanceroase, verucile genitale si alte afectiuni cauzate de cele patru tipuri de HPV (6, 11, 16 si 18), atunci cand este administrat persoanelor care nu au fost infectate cu aceste tipuri de virus. In functie de sfatul medicului si de rezultatele testului Papanicolau, vaccinul poate fi recomandat si femeilor de peste 26 de ani si confera imunitate organismului, impotriva afectiunilor amintite, pentru tot restul vietii.
Schema de vaccinare cuprinde trei injectii administrate pe parcursul a sase luni (0, 2, 6 luni). Fiecare din cele trei doze necesare costa in jur de 450 de lei.Achizitionarea vaccinului se poate face doar pe baza de prescriptie medicala, la recomandarea medicilor de familie sau a specialistilor.sper ca te-am lamurit cat de cat!
0
12-06-2009, ora 11:06
himmel26
Nu este medic/terapeut
himmel26
Spuneti-mi "sceptica"...dar au fost si sunt multe controverse pe seama acestui vaccin. Daca un doctor iti spune "fa-l"...eu zic sa mai ceri o parere. Am o parere foarte proasta facuta in timp despre medici. La recomandarea doctorului am facut testul HPV care a iesit pozitiv. Papa nicoloau este in regula. Primul doctor m-a speriat suficient incat imi vorbea de chimioterapii..si alte cele. Sperietura era pentru a ma muta de la centrul particular unde platea firma taxele si a merge "pe barba mea" la spilatul unde lucra acea doctorita si a da "atentiile" cuvenite. Nu sunt de acord cu atentii! Dar cand cineva te sperie suficient si-ti vorbeste de cancer...In fine. Nimic grav nu aveam, am consultat si un alt doctor. S-a dus cu laser acea zona mica pe care o aveam. Dupa un an a aparut iar o zona mica suspecta si la recomandarea altei doctorite am facut ERAD. Aceasta, dupa operatie mi-a recomandat acest vaccin! Precizez ca am 30 ani si am deja virusul 16, 18. Daca acest vaccin doar previne, de ce mi-a mai fost mie recomandat cand eu deja am acest virus?!? Dupa spusele doctoritei.."incrucisarea tratamentului cu vaccin si isoprinosin poate da rezultate". Sunt cumva cobai? Avand in vedere ca s-au auzit cazuri de infertilitate, deces in urma administrarii acestui vaccin! E adevarat ca nu se spune clar ca de la acest vaccin s-a murit prin SUA. Cine ar vrea? Ca doar costa ceva banuti si cineva trebuie sa scoata bani. Deci...Daca stie cineva mai multe despre acest vaccin...sa-mi spuna. I-as multumi. Teoretic, la recomandarea acelei doctorite ar trebui sa-l fac si eu curand. Insa ceva ma opreste si nu cred ca voi accepta riscurile inca necunoscute ale acestui vaccin!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.