infectia HPV - o s-o am tot restul vietii si pot face cancer de col uterin?

21-07-2008
clau22
Nu este medic/terapeut
clau22
am luat hpv (condiloame) de la fostul meu prieten, nu au aparut numai anul trecut in decembrie.m-am speriat foarte tare pt ca nu stiam ce am, am fost la delmatologie si mi-lea cauterizat.de atunci nu mi-au mai aparut, dar stiu ca aceasta boala o so am tot restul vietii si pot face cancer de col uterin, este adevarat? vreau s imi fac un test care sa imi indice ce fel de condiloame am, ce test as putea face dar care sa fie 100%bun pt ce vreau eu?va rog s imi raspundeti cat de repede puteti. va multumesc
3 comentarii
0
21-07-2008, ora 00:00
a2008
Nu este medic/terapeut
a2008
du te la un ginecolog si spune i k vrei sa ti faci tipizare a pap test si o sa ti recolteze secretie de pe uter..costa vreo 250 ron.
0
29-07-2008, ora 00:00
Fane24
Nu este medic/terapeut
Fane24
nam ce satzi zic nu tea obligat nimeni a fost alegerea ta...pare rau
0
04-08-2008, ora 00:00
andra1
Nu este medic/terapeut
andra1
Draga clau22,

In ceea ce priveste testarea HPV vezi link-ul

http://www.healthy.ro/articol/infectioase/4689/Tot-ce-trebuie-sa-stiti-despre-testarea-pentru-HPV.html

Cit despre ideea ta ca vei avea aceasta boala toata viata.da-mi voie sa-ti spun ca aceasta...varianta in care il avem toata viata a ramas invechita.' Conform ultimului tratat de medicina aparut in America in legatura cu HPV-ul, s-ar fi dovedit ca infectia hpv - afecteaza cam toate femeile ( nemaifiind considerata BTS ) insa doar destul de putine au probleme din cauza lui.
Oraganismul poate lupta singur impotriva virusului si s-a dovedit ca femei infectate AU SCAPAT DEFINITIV DE VIRUS DIN ORGANISM. '

' Metode de diagnosticare

La examenul Papanicolau se analizeaza celulele de pe suparafata colului uterin( midificarile acestora -simple, precanceroase, canceroase ).
Testul Papanicolau este cel ce depisteaza HPV-ul - adica celulele colului uterin prezinta modificari(koilocite) specifice in caz de infectie cu HPV.
Infectia cu HPV e depistata la analiza citologica - ( Papanicolau). Acest test poate evidentia eventualele leziuni precanceroase de diferite grade (CIN I, II, SAU III).

In cazul unei leziuni pe col de grad scazut(CIN I sau CIN II) nu se recomanda efectuarea unui test Papanicolau mai devreme de 6 luni - un an.
Daca leziunea e de grad mai ridicat (CIN III), atunci se impune tratament chirurgical - excizie, conizatie - si evident controale mai dese, o data la 3 luni.

Test HPV - pt. depistarea infectiei cu virus HPV.(este posibil sa fi infectat cu mai multe tipuri in acelasi timp...asta se verifica dor prin testul HPV)

Tipaj viral(genotipul HPV) - genotiparea se face pt. depistarea tipului de virus HPV.
In urma acestuia afli cu ce tulpini esti infectata;el releva daca esti purtatoare a unui HPV cu risc oncogen(tipurile 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 52, 55, 56, 58 - aceste tipuri pot produce displazii cu celule scuamoase si carcinom cervical, anal, vulvar, vaginal sau penian).
Acestea daca exista, vor fi trecute obligatoriu pe fisa de analiza (adica, cele care pot provoca displazii ale colului uterin), la celelalte tulpini de hpv nu se trece intotdeauna pe rezultatul analizei tipul ci doar existenta lor(depinde de laboratorul care le lucreaza).

Majoritatea condiloamelor genitale sunt determinate de tipurile 6 si 11 de HPV care sunt rar sau deloc asociate cu cancerele invazive.
Iar in cazul tulpinii care provoaca negi, este singura care ofera simptome.

Analiza secretiei vaginale - pentru a vedea daca ai o ciuperca sau altceva alta afectiune de natura bacteriana.

O rana sau inflamare a colului se poate vedea la un control de rutina, tuseu vaginal, (vizual sau manual )al doctorului ginecolog.

Colposcopia este o vizualizare a colului uterin cu ajutorul unui microscop(colposcop), se face atunci cand doctorul a observat o leziune pe col si vrea sa vada foarte bine suprafata ei; ea ofera o imagine mult marita, amanuntita, a leziunii de pe col '

Multa Sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce diferenţiază infecţiile HPV care dispar de cele care preced cancerul?
  • Vaccinul HPV a redus riscul de infectare cu 90% în ultimii 10 ani
  • Cum să ne protejăm mai mult copiii - vaccinarea antiHPV
  • Vaccinul antiHPV e recomandat și la băieți
  • Vaccinul HPV crește șansele de concepție la femeile ce au avut în trecut boli cu transmitere sexuală
  • Sexul a devenit mai sigur pentru toată lumea, datorită unui program de vaccinare
  • Australia ar putea deveni prima țară care a eradicat cancerul cervical
  •