Colon iritabil si hemoroizi - un regim extrem de sarac in proteine

12-03-2013
ioana antoanela
Nu este medic/terapeut
ioana antoanela
Buna seara! In urma diagnosticului de colon iritabil si hemoroizi, pentru a evita constipatia am inceput acum un an un regim extrem de sarac in proteine, practic nu consum deloc oua, carne si branzeturi (doar putin lapte si cate un iaurt). Mananc doar legume dar si astea sarace in proteine (fara fasole, mazare, ciuperci) si fructe. Va rog mult sa-mi spuneti la ce riscuri ma supun pentru ca am inceput sa fiu ingrijorata intrucat o persoana care nu m-a vazut de cateva saptamani mi-a spus ca arat foarte rau (precizez ca am slabit destul de mult in ultimul timp...Multumesc anticipat!
8 comentarii
0
12-03-2013, ora 23:13
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Ce investigatii/analize ai in prezent, de cat timp ai neplaceri si ce varsta ai?
Cine ti-a pus diagnosticul de colon iritabil si cine ti-a sugerat dieta asta?
E foarte gresita.
Revino-ti la norma cu alimentatia!
Ce simptome ai si ce alimente iti fac rau?
0
12-03-2013, ora 23:52
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
normal*
0
13-03-2013, ora 10:53
ioana antoanela
Nu este medic/terapeut
ioana antoanela
Mulţumesc mult pentru răspuns! Am 45 de ani şi problemele mari au apărut în iarna lui 2012 când, în urma unei crize hemoroidale foarte puternice şi cu dureri extrem de mari, care a durat mai bine de o lună, am început să mănând din ce în ce mai puţin pentru că aveam impresia că orice mâncam ducea la scaune tari şi greu de eliminat, cu sângerări. Pentru că slăbisem foarte mult ( aprox. 10 kg într-o lună ) m-am internat la Fundeni unde mi s-a făcut colonoscopie şi aşa s-a descoperit colonul iritabil, mai mult, este şi spastic şi mai lung decât normal ( o maltformaţie congenitală ). Domnul doctor a spus că nu are rost să mă operez de hemoroizi pentru că problema mea este digestia din cauza colonului şi dacă nu rezolv problema asta hemoroizii se vor reface, iar dacă o rezolv, nu voi mai avea probleme cu ei. Mi s-a dat un tratament şi o listă cu alimente permise şi interzise, dar eu deja mâncam foarte puţin şi doar alimentele enumerate mai sus. Am încercat să mai consum câte o bucăţică de carne fiartă sau un pic de brânză dar imediat apăreau problemele ( dureri abdominale, constipaţie ) aşa că le-am evitat din nou. Peste vară - toamnă mi-a fost mai bine ( cu multe fructe de sezon ) dar din iarnă au reapărut problemele. Acum pur şi simplu nu mai pot mânca nimic decât cartofi fieţi în coajă ( 1-2 pe zi ), ciorbe de zarzavat, puţin brocoli, rădăcinoase, câte un iaurt, un măr şi cam atât, în cantităţi foarte mici. Am început să mă îngrijorez pentru că nu mă simt bine, am slăbit din nou ( 5 kg din ianuarie până acum ), am ameţeli, slăbiciune musculară şi mă gândesc ce efecte ar fi putut avea acest regim asupra organelor interne. Scuzaţi-mă că am scris atât de mult...Pur şi simplu sunt foarte necăjită şi orice sfat m-ar ajuta mult...
0
13-03-2013, ora 17:07
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Este practic un regim vegan ! In afara de faptul ca "aratati rau" ( e doar o prima impresie exterioara) aveti sanse mari sa va vindecati multe afectiuni cu acest regim vegetal ! Puteti lua proteine din alune crude ( nu arahide), caju, boabe de soia ( f bine fierte), linte, bob, naut ( f. important) !

Ca proteina animala puteti incerca si albusul de ou sau ouale de prepelita ! Si neaparat sa adaugati niste ceaiuri pt simptomele principale !
Mult succes, nu va descurajati !
0
16-03-2013, ora 21:10
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Inteleg foarte bine cu ce te confrunti. Iti trebuie insa forta fizica, altfel nu numai ca vei tot slabi si vei ajunge fara putere, dar te va afecta si psihic din cauza malnutritiei.
Parerea mea ca poate ti-ar prinde bine o cura de Colon Cleanse din acela pulbere, fara arome, luat dupa mese. Asa vei recupera si din kg pierdute si iti va ajuta mult in toate segmentele de digestie.
Pancreasul, ficatul, colecistul si intestinul subtire au fost investigate?
E bine sa stii ca n-ai paraziti, ca proba de digestie a a iesit bine, ca analiza calprotectina si eventualele intolerante alimentare le-ai exclus (gluten, lactoza, fructoza, etc).
Daca pasezi mancare, la fel patesti? Adica daca in cartoful fiert pui o pulpa de pui/piept de pui tocat foarte marunt, patesti la fel?
Iti urez multa sanatate! Trebuie sa gasesti cauza, ca sa stii cu ce te confrunti. Si sa ai un gastroenterolog bun cu care sa tii legatura.
0
16-03-2013, ora 21:38
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Sarutmana ! Vroiam sa mai adaug si eu ceva ! Pe langa alune si caju sa nu iti lipseasca NUCILE romanesti ! De asemenea grasimile sanatoase din avocado si ulei de masline si untul cu procent de grasime mai mic ! Reteta de ingrasare : paine cu unt si cu miere sau cu mere, adica grasimi plus glucoza/fructoza !

In caz ca nu suporti nici albusul de ou atunci e nevoie neaparat de niste pulberi proteice ( aminoacizi) recomandate de un nuttritionist/diabetolog ! Eu am impresia ca suferi de un deficit de enzime pancreatice deci trebuie dozate toate si suplimentate cele pe care corpul nu le poate produce !

Sanatate !
0
17-03-2013, ora 12:02
ioana antoanela
Nu este medic/terapeut
ioana antoanela
Multumesc mult de tot pentru raspunsuri! Voi face tot posibilul sa urmez sfaturile pe care mi le-ati dat. Problema este ca deja toata aceasta poveste m-a lasat fara putere si cred ca m-a afectat si psihic, la modul ca, chiar daca am senzatia de foame, evit sa mananc sau consum foarte putine alimente cu gandul ca imi va fi rau dupa aceea. Am ajuns sa nu mai am curajul sa incerc sa consum si altceva decat am scris mai sus si asta cred ca este o problema ce tine si de psihic. Celelalte organe au iesit bine la ultimul echograf ( ianuarie anul acesta ), intestinu subtire nu stiu in ce stare este ca nu l-a investigat nimeni iar celelalte analize enumerate, respectiv paraziti, intolerante alimentare, proba de digestie nu le-am facut niciodata, nu mi le-a recomandat nimeni. In legatura cu enzimele pancreatice, parca mi s-a spus la Fundeni despre asa ceva dar nu a insistat nimeni pe acest subiect, problema era colonul si efectele pe care le-a produs asupra mea. La gastroenterolog am fost, mi-a dat mai multe feluri de medicamente dar nu m-au ajutat la problema mea. Voi face analizele pentru paraziti si calprotectina dar nu stiu in ce constau proba de digestie si testele pentru intolerantele alimentare...La noi in oras e cam greu cu sistemul medical...dar trebuie sa incep de undeva acum cat ma mai tin puterile. Multumesc inca o data pentru sfaturile voastre si va doresc multa sanatate!
0
15-08-2018, ora 23:03
Irinel_I
Nu este medic/terapeut
Irinel_I
Dupa nenumarate vizite la medici, si vreo 2 ani de chin cred ca am inceput sa controlez situatia.
Intradevar avem un regim foarte sarac in fibre care impreuna cu lipsa de miscare duce la probleme de constipatie Primul lucru pe care l-am facut a fost sa renunt la fumat(a fost o provocare pt mine), la alcoolul tare, si la proteina animala in cantitati mari.
Consuma cereale dimineata(fulgi de ovaz), un mar pe stomacul gol, stafide, curmale. Fructele de padure sunt perfecte pentru astfel de afectiuni.
Eu intre timp am descoperit beneficiile gelului de aloe, care combinat cu fibrele da rezultate excelente.
Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Opțiuni de tratament pentru hemoroizi
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Colonul iritabil
  • Constipația
  • Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică
  • De ce apar hemoroizii?
  • Ar putea exista o legătură între constipație și infecțiile herpetice?
  • Constipaţia cronică creşte riscul de cancer de colon?
  • Dacă stai mult pe toaletă faci hemoroizi?
  •