Depresia postnatala | Forumul Medical ROmedic

Depresia postnatala

11-01-2015
adnana1979
Nu este medic/terapeut
adnana1979
in 2006 am nascut si la aproximativ 6 luni am inceput sa ma simt foarte rau. durri groasnice de cap in partea dreapta urmate de amortirea mainii drepte. psihic eram intr-o stare tensionata, avam spaima ca nu am exprienta cu bebelusii, eram intr-un mediu pe care il percpeam in cel mai bun caz strain... m-am internat la spital la roma... durerile nu imi trceau, am facut toate invstigatiile posibile, ecefalograma, tomografii... nu aveam nimic... mi s-a dat la isirea din spital un tratament antideprsiv care m-a transformat ddintr-o tipa relativ echilibrata, bine educata intr-un om violent... in pacate sotul meu nu a stiut sa gestioneze momentul... au urmat patru luni de batai crunte eu care, pana la acel moment nu primisem decat o singura palma in toata viata ( cand nu dormeam in picioare urlam)... am gasit mai apoi un profesor universitar care mi-a prescris velaxina... un timp m-am simtit bine dar am incercat sa le las cam brusc si apoi am incput sa i-au dinou.ajunsa in romania am fost la un medic care mi-au prscris cipralx.. de aproape 8 ani ma indop cu pastile. acum am o situatie buna in familie, si inafara unui loc de munca satisfacator nu am nici o problema. am inceput sa raresc tratamentul si ma simt foarte rau, ameteli, surmenaj, somnolenta. va rog mult sa imi ati un sfat cam cum sa procedez... luam 10 mg de cipralex in utimul timp... acum i-au 5 sau 6 picaturi can simt ca ma doboara oboseala... nu as vrea sa ma grabesc pentru a o lua e la capat.
38 comentarii 12 ÃŽnainte ›
0
11-01-2015, ora 06:11
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Adnana, ceea ce descrii tu sunt simptome de sevraj.Aceste tratamente antidepresive, pe termen lung, sunt la fel de periculoase ca drogurile...de fapt sunt tot droguri, dar ceva mai usoare.O sa iti fie cam greu sa scapi de ele.Normal, psihiatrul trebuia sa iti fi spus ca pot crea dependenta, dar ideea e sa le fii client lor si companiilor farmaceutice, pe viata daca se poate.

Imi pare sincer rau pt. modul in care sotul tau s-a comportat cu tine...asta nici nu merita sa iti mai fie sot.
0
11-01-2015, ora 13:21
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ adnana1979

De obicei depresia este o boala cronica. Adica trebuie sa faci tratament toata viata pentru a te simti bine, cu exceptia perioadelor de remisie a bolii.

Aceste perioade apar cand tu te simti cu tratament perfect bine, poti face fata serviciului de 8 ore, poti avea grija de familia ta si te simti echilibrata. Numai doctorul poate sa iti faca schema reducerii tratamentului.

Oboseala accentuata este simptom de depresie, adica simptomul bolii tale, nu simptom de sevraj. Citeste cu atentie prospectul de la Cipralex si vezi daca ai vreun simptom de sevraj.

Din sutele de cazuri (nu stiu daca sunt mii)care si-au spus povestea pe sectiunea de Tulburari psihice de pe Romedic, sectiune pe care eu o studiez in intregime de 8 ani, doar 4-5 % dintre cei cu depresiile usoare marturisesc ca s-au vindecat complet. Restul fac tratament pe termen lung si au remisii care pot dura cateva luni sau cativa ani in cel mai bun caz. Cei care se simt cel mai bine au imbinat credinta cu medicatia.

Mergi la un doctor competent, reia tratamentul acesta daca te-ai simtit bine cu el sau daca nu sa iti dea altul si continua-ti viata si cu el. Se poate si asa. Nu e nici o tragedie sa iti ajuti organimul. Mai rau e cand nu reactionezi la tratamente. Ai vazut ca primul nu ti s-a potrivit. Atunci suferi mai mult.

Oboseala este un simptom principal de depresie. Nu trebuie neaparat sa existe sentimentul tristetii. Fa-ti un test de depresie pe net si vezi cu cate criterii din boala care se numeste Depresie te confrunti.
0
11-01-2015, ora 14:23
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Daca nu exista sentimentul tristetii, nu mai e depresie, ci e altceva, o stare de indispozitie cauzata de dezechilibre hormonale cel mai probabil.Depresia prin definitie e o stare de tristete si amaraciune prelungita.
Iar faptul ca oboseala ar fi strict simptom al depresiei iar e incorect.Unele antidepresive au printre efectele adverse inclusiv starile de oboseala.Unele persoane care sufera de depresie se simt mai obosite luand tratament, decat daca nu ar lua nimic.
0
11-01-2015, ora 14:44
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Depresia - simptome

* Tristete continua, teama puternica, neliniste, sentimentul de desertaciune
* Scaderea energiei, dinamismului; oboseala si senzatia de lentoare
* Lipsa de speranta, pesimism, trecutul si viitorul sunt vazute in culori intunecate
* Sentimente de vinovatie, parere de sine proasta, neajutorare
* Pierderea placerii pentru activitati care-i aduceau bucurie si placere, inclusiv viata sexuala
* Tulburari de somn : trezirea matinala cu sentimentul de teama si stupoare; imbunatatire usoara a dispozitiei spre seara
* Pierderea apetitului si scadere in greutate
* Ganduri despre moarte, sinucidere si chiar tentative de suicid
* Neastampar, neliniste, iritabilitate
* Dificultati de concentrare, memorare si in luarea deciziilor
0
11-01-2015, ora 14:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ david27

Daca ai minim 2-3 simptome de pe lista, te-ai pricopsit cu boala numita depresie si tre sa faci tratament. Nu conteaza care. Mai informeaza-te si tu. Ti-am zis eu ca ai o boala si habar nu ai o iota despre ea si ai o varsta.
0
11-01-2015, ora 14:46
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
ADNANA din cele scrise de tine descrii o depresie post nastere si sa stii ca cel mai bun doctor suntem noi pacientul pt ca noi ne cunoastem cel mai bine organismul, cateodata avem nevoie si de medici, dar orice tratament recomandat poate sa aibe sau nu efect in functie de organismul nostru.NOI vem datoria sa vedem si sa ajustam tratamentul cu acordul medicului curant a simptomelor si efectele lui, acel tratament prescris, sau schimbrea lui daca nu are efect.
Multi tati realizeaza ca un copil pe cat este de minunat pe atatea probleme aduce in relatia de cuplu, si cum ai descris si tu din relatia ta acest lucru cat si starea ta de dupa nastere au fost prea mari pt sotul tau si a reactionat si el cum a putut, dar si tu ai gresit acceptand asta.Asta nu inteleg partenerii de viata uneori la problemele grave de sanatate ale celuilalt : IN LOC SA NE AJUTE SA NE SUSTINA SI SA CAUTE SOLUTII LA PROBLEMELE NOASTRE NE AJUTA SA NE AFUNDAM SI MAI MULT IN PROBLEMA.
0
11-01-2015, ora 14:47
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Neurotransmitatorii sunt hormoni.
0
11-01-2015, ora 14:49
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sunt zeci de tipuri de neurotransmitatori.
Nu se strica la tot mapamondul acelasi tip care tine de tristete.
La unii se strica alte tipuri care au alte roluri.
Inteles ?
0
11-01-2015, ora 14:53
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Da, si ce-i cu asta?Asta nu face decat sa confirme ce am spus mai sus.
De exemplu, nu poti numi depresie, starea pe care o are un om sanatos, dupa cateva zile nedormite, sa zicem.Aia e o stare de indispozitie cauzata de dezechilibrele hormonale care se produc datorita lipsei odihnei.Aceasta stare poate eventual sa duca la sentimente de tristete, adica la depresie, daca nu ne odihnim corespunzator...normal ca daca nu vei avea chef si energie sa faci mai nimic, din cauza lipsei de odihna, eventual vei deveni trist.
0
11-01-2015, ora 14:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Stiai ca amigdalele cerebrale la copiii cu tulburari de anxietate sunt mai mici decat ale celor care iau tratament ?

Ii face o tomografie la copil, ii fotografiaza amigdalele si rezulta clar ca exista diferente FIZICE intre cei sanatosi si cei bolnavi.

Unde scrie in Biblie de asa ceva ?

Mai vine si tu printre noi, cu picioarele pe pamantul din secolul 21. Tre sa imbini informatiile pe care ni le ofera Biblia, Antichitatea, cu descoperirile secolului 21.

Eu daca nu imi iau medicamentele intru instant in spital la urgenta. Se stia in antichitate de Litiu ? Crezi ca nu existau oameni cu tab in Antichitate. Ba fi tu sigur ca in Evul Mediu erau arsi pe rug. Asa cum iei medicamente pentru tiroida toata viata, asa iei si pentru depresie, cu exceptia remisiilor. Daca acei neurotransmitatori se emit in cantitati prea mici si te apuca tristetea sau lipsa chefului sau oboseala ? Cum sa ai chef daca neuronii tau nu mai secreta in cantitati normale neurotransmitatori ? Nici nu mai ajunge semnalul ca lumea de la creier la picior sau la mana sa poti sa iesi afara sa te plimbi la soare. Chimia e defecta. O tratam. Nu ne neglijam. Asta e situatiunea. Bine ca s-au inventat ad-urile. Eu vreau la soare, nu sa stau o viata inchisa in casa.
0
11-01-2015, ora 15:06
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Daca psihiatrii va trateaza de depresie, chiar daca voi nu sunteti tristi, atunci chiar ca habar n-au ce trateaza...nu ca in cazul depresiei in care sunt prezente sentimente de tristete, ar avea vreo idee ce trateaza...sunt depasiti saracii, dar trebuie sa castige si ei o paine...iar voi muscati momeala, la cat de disperati sunteti.
0
11-01-2015, ora 15:08
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Mai fato, tu ai citit ce ti-am scris eu pe celalalt topic despre hemisferectomie? Mai lasa-ma, doamne iarta-ma, cu neurotransmitatorii tai defecti!

La tine e mai degraba un dezechilibru hormonal, nicidecum depresie.Si nu ma lua cu 'neurotransmitatorii sunt tot hormoni'... neurotransmitatorii sunt neurotransmitatori, hormonii sunt hormoni.ca unele substante pot avea rol dublu, asta e altceva...Ca idee, hormonii si neurotransmitatorii de la nivelul creierului, sunt produsi tot la nivelul creierului...in creier nu patrund hormonii produsi de glandele endocrine externe creierului.Creierul fiind un organ foarte sensibil la substante straine, este prevazut cu asa-numita bariera de protectie (blood brain barrier), care impiedica sau reduce patrunderea moleculelor straine in creier.Medicamentele de le luati voi, sunt concepute in asa fel incat sa treaca de aceasta bariera, si numai Dzeu stie ce efect au asupra creierului, pe termen lung...
0
11-01-2015, ora 15:24
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Diagnosticul de depresie se pune dupa doua saptamani in care pacientul a suferit minim 3 de simptomele depresiei enumerate. Nu se pune dupa 4 zile de oboseala. Informatia iti trebuie tie si vrei sa ti se dea totul mura in gura.

La simptomele tale eu m-as mai informa si singur:

a. cum e cu dopamina aia
b. unde se gaseste ea; doar in creier sau in nervii din tot corpul ?; unde anumite din neuroni, in ce parte a lor ?
c. ce se intampla in cazul anhedoniei cu dopamina
d. care sunt ad-urile care cresc nivelul dopaminei in fanta sinaptica

etc

La mine ad-ul potrivit a functionat de la prima jumatate de pastila desi incercasem inaintea lui vreo 15 ani ad-uri si pentru ca nu au mers am refuzat sa mai iau. Mi-a dat o prietena care lua Fevarin 2 pastile si m-a sfatuit sa incerc sa iau jumatate de pastila sa vad daca mi se potriveste asta. Si asta mi s-a potrivit dupa 15 ani de chin.
0
11-01-2015, ora 15:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ david27

Te asigur ca am fost internata de multe ori cu persoane cu depresie, cu varste de peste 50, 60, 70, si chiar 80 de ani si alea cu tratament erau mult mai vesele ca mine la 37. Pentru ca mie nu mi se dau antidepresive sa nu virez, de catre doctori. Nu aveau nimic. Inghiteau ad-urile si ieseau pe afara sa se plimbe bine mersi.

Nu stiu de ce nu te informezi inainte sa faci din tantar armasar si sa incerci sa sperii lumea pe Forum Romedic.

Nu ai experienta, nu esti informat, nu cred ca ai un diagnostic corect si vii si debitezi avioane aici.
0
11-01-2015, ora 15:29
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Clara, esti pe alta lume fetito...pune mana si documenteaza-te serios, asta daca vrei sa iti mai acorzi o sansa, sa scapi de tratament si sa poti duce o viata normala fara sa bagi toxine in creier!

Ti-am zis, depresia fara tristete, nu mai e depresie, e altceva.Acele persoane de care spui tu, poate nici nu erau triste inainte de tratament, poate se plangeau de starile de indispozitie despre care ti-am zis.

E problema mare, ca medicii nu fac diferenta intre una si alta...de asta ajung multi care sufera de adevarata depresie, sa se sinucida...

p.s.Vezi adevarata depresie a Gabrielei de pe topicul 'sunt confuza' si cea a Andreei, care astazi a fost din nou internata de bine ce-i merge cu tratament...
0
11-01-2015, ora 15:49
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Clara, ti-am mai zis ca o sa vina vremea cand niciun ad nu o sa te mai ajute, o sa dereglezi de tot creierasul ala sensibil...ce te faci atunci?

Sunt convins ca la cat de disperati sunteti, ati manca si o balega daca v-ar fi prescrisa de psihiatru cu specificatia ca merge pe nu stiu ce neurotransmitatori.:))
0
11-01-2015, ora 16:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
1. Nu imi plac obrazniciile.

2. Ti-am scris in alt topic, dintre subiectele mele, criteriile de diagnosticare ale depresiei emise de Ministerul Sanatatii. Nu ai catadicsit sa citesti.

3. Diagnosticarea depresiei se face cu minim 3 criterii de simtome depresive chiar daca acestea nu sunt tristetea. Eu nu sunt trista cand am stupor, stau in pat nemiscata si cu lipsa de chef, asta nu inseamna ca nu tre sa iau ad si sa ma ridic ca inventezi tu ca depresie fara tristete nu exista. Poate sa fie depresia organismului, din punct de vedere fizic. Neuronii sunt impanziti in tot organismul inclusiv in degetele de la picioare. Neurotransmitatorii se produc in tot organismul si sunt hormoni. Da matale un search pe Google "neurotransmitters are hormons" si vei vedea ca asa e.

4. Boala mea nu e vindecabila. Nu s-a vindecat nimeni in lume pina la ora actuala de ea. O am de 20 de ani. Cel care va inventa leacul ei va lua precis Premiul Nobel. Pina atunci eu voi lua medicamente toata viata si asta e. Nu ma mai lamentez atat.

5. Cand nu o sa ma mai ajute ad-ul Fevarin, o sa ma ajute Dumnezeu sa testez altele pina voi gasi unul care sa ma ajute.

6. Cei care iau tratament si se simt ok nu se numara in categoria disperatilor.

7. Cred ca mi-am pierdut destul timp incercand sa iti furnizez informatii stiintifice si sa te luminez. Am experienta de 20 de ani in tab. Am citit Forumul Romedic cap coada, tu habar nu ai si vorbesti. Pune mana si citeste topicul Anxietate incurabila. Si nu mai da sfaturi aiuristice sa strici vietile oamenilor. Gaseste-ti ceva constructiv de facut daca nu vrei sa te documentezi si sa accepti performantele stiintei.
0
11-01-2015, ora 16:23
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Si cine e Ministerul Sanatatii de trebuie sa-l credem pe cuvant? Stii ca mai e si o vorba in popor, 'fiecare om e cu nebuniile lui'...punand diagnosticul de depresie unui om care se plange doar de oboseala, lipsa apetitului si dificultati de concentrare, sa zicem, e cea mai mare aberatie, mai ales ca exista si Sindromul de Oboseala Cronica, a carui cauza e necunoscuta si care nu prea are leac...

Clara, tu si informatiile stiintifice sunteti doua drepte paralele.:))Sunt convins ca te documentezi doar din surse foarte verificate si in limba romana.Mai documentati-va si voi si in alte limbi, engleza cel mai indicat, in limba celor care chiar fac cercetare si in a caror limba gasiti n surse de informare pe care le puteti compara, pt. a trage concluzii cat mai obiective.Tarisoara noastra draga e cam in urma cu informatiile in domeniul stiintific.

Cam atat am avut de zis...Oricum, fiecare e pe cont propriu, capul face, capul trage...
0
11-01-2015, ora 16:55
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Clara, tu inainte sa fi mers pe calea psihiatriei, trebuia sa iti faci tot setul de analize hormonale(hipofiza, tiroida, suprarenale, ovare).Simptomele pe care le descrii tu, s-ar incadra mai degraba la dezechilibre ale sistemului neuro-endocrin.Eventual, sa fi facut si un RMN, sa n-ai vreo tumora pe creier, ca si asta poate da simptome de genul, sau chiar si un test pt. boli autoimune, ca in oboseala cronica se presupune ca ar fi implicat si sistemul imunitar.Parerea mea de 'nespecialist' e ca nu tratezi ce trebuie.
0
11-01-2015, ora 17:30
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Teoretic vindecarea este destul de simpla : trebuie repuse in functiune ENZIMELE CARE PRODUC SEROTONINA - in cazul nevrozelor si ENZIMELE CARE DEGRADEAZA DOPAMINA (monoaminooxidaza (MAO))- in cazul maniei(TAB) si psihozelor !

In cazul NEVROZELOR exista o LIPSA de serotonina in fanta sinaptica si atunci:

1. se 'adorm', se inhiba enzimele care degradeaza serotonina - ISRS (Inbitori Specifici pt Recaptarea Serotoninei) si
2. uneori cu inhibitori pt MonoAminoOxidaza (IMAO);
3. daca depresia are si comeponenta importanta anxioasa, manicala sau psihotica se adauga dupa caz anxiolitice, stabilizatori de dispozitie sau neuroleptice !
4. alte clase de antidepresive si medicamente care inhiba RECEPTORII de serotonina, adrenalina, histamina, muscarinici - care fiecare in parte dau agitatie, insomnie, palpipatii, sufocare..

In cazul MANIILOR si PSIHOZELOR exista un EXCES de dopamina in fanta sinaptica, drept urmare se dau :

1. stabilizatori de dispozitie 'stimulatoare' (de fapt inhitori ai enzimelor GABA-T (gaba transaminaza) care degradeaza GABA) de GABA (acid gamaaminobutiric) care este principalul neurotransmitator calmant al creierului; si anxiolticele fac acelasi lucru (stimuleaza GABA) dar pe alte mecanisme ;
2. inhibitori ai RECEPTORILOR de dopamina (neuroleptice) care blocheaza unii receptorii de dopamina ( receptorul D2 ) care dau halucinatii auditive sau vizuale si adrenergici (care dau agitatie);
3. antidepresive in cantitate mica pt a preveni depresia din tulburarea bipolara sau pt a echilibra efectul secundar al neurolepticelor si stabilizatorilor care pot da depresie luate in cantitate mare si pe termen lung ;

Deci tratamentele psihiatrice sunt SIMPTOMATICE (nu se adreseaza EXACT CAUZEI ), dar chiar daca nu vindeca aduc o echilibrare a creierului si o imbunatatire neta a vietii !
0
11-01-2015, ora 17:39
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Aceste informatii sunt din cartea dr. Amen? :)) Teoria ca teoria, dar practica ne omoara...
Ca tot amintisi de halucinatii vizuale si auditive, eu am citit ca cei care sufera de schizofrenie si au asemenea simptome, cu tratament tot le au.Pe tema asta a fost facut si filmul 'A beautiful mind', care e inspirat din realitate.E despre viata matematicianului John Nash, care a adus contributii importante in macroeconomie.El sufera de schizofrenie de cand era student.

O imbunatatire neta a vietii...asa se intampla si in cazul Andreei, nu? :))
0
11-01-2015, ora 17:53
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Asta e o sinteza simpla si logica a tot ce am inteles din ce am citit (destul de putin totusi) prin carti si pe aiurea !

Si asta este etapa istorica in care ne aflam momentan, acea de a ECHILIBRA, DE A CONTRABALANSA EFECTELE dezechilibrelor enzimatice din creier !

P.S. Imbunatatirea starii particulare a fiecaruia este treaba, talentul si flerul fiecarui medic in parte, e destul de complicat fiindca in familia neurolepticelor de exemplu exista 6-7 clase distincte (piperazinice, imidazolinice, fenotiazinice, benzamide...) si trebuie vazut care medicament dintr-o clasa anume este cel mai potrivit profilului receptorilor pacientului ! Unii receptori sunt sus ca sensibiltate sus si trebuie antagonizati, altii sunt jos si trebuie stimulati.. E aproape o chestie de potrivire a cheii in broasca ! :)
0
11-01-2015, ora 18:08
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Dar nici nu stim daca e vorba de dezechilibre enzimatice, in primul rand, asa ca, nu stiu ce incercam sa echilibram...mi-e sa nu producem dezechilibre si mai mari decat cele care presupunem ca sunt...Creierul este un organ foarte sensibil, nu prea e un lucru intelept sa ne jucam cu echilibrul lui chimic.
0
11-01-2015, ora 20:17
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Nu exista nici un dubiu ca enzimele sunt cele care stau la baza tuturor functiilor biologice ! Exista mii de enzime, fiecare cu denumire si activitate predeterminata care fac posibile procesele permanente de asimilare, producere, degradare, transformare, transport si eliminare a vitaminelor, aminoacizilor, hormonilor si neurotransmitatorilor din organismul uman si care practic mentin viata ! E destul sa ai lipsa o enzimuta care de exemplu descompune lactoza sau o anumita proteina din cereale si deja apare o intoleranta la lactoza, fructoza sau boala celiaca si deranjul pt om este foarte mare !

La fel este si cu enzimele din creier care produc sau degradeaza neurotransmitatorii, o mica disfunctie in activitatea lor are o urmare absolut vizibila si debilitanta pt persoana respectiva !
Insa in stadiul actual al medicinii clasice si pt cercetatorii clasici este mult mai usor sa caute substante sa inhibe (strice) activitatea enzimei opuse decat sa refaca toata activitatea si lantul de reactii al enzimei care functioneaza prost sau deloc ! La fel si in cazul intolerantelor, este mai usor pt om sa renunte la alimentul pt care nu are enzima de metabolizare decat sa caute zeci de vitamine, factori si cofactori care intervin in activitatea si viata enzimei lipsa !
Cu asta se ocupa MEDICINA ORTOMOLECULARA sau MICROBIOLOGIA, medicii clasici se multumesc sa recomande un ulei de peste, vitamina B6 si C fara de care nu se poate sintetiza acidul gammaaminoburiric (GABA), de exemplu, care ne mentine calmi si ajuta somnul ! Samd, samd..

Totul este enzimologie pura ! :)
0
11-01-2015, ora 20:32
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
OAMENI buni intelegeti un lucru : corpul uman si mai ales creierul uman este cea mai dezvoltata si avansata creatura de pe pamantsi tocmai din aceasta cauza atunci cand este undeficit in organism el creeaza si alte probleme la departare de exemplu la auto daca benzina este proasta nici performantele nu sunt bune si cu timpul si motorul se va strica, numai ca organismul nostru si creierul se poate adapta foarte usor la schimbari dar marea problema este ca pana in momentul de fata medicina in multe probleme a reusit sa afle foarte multe dar pe bucati si nu un intreg si sa nu mai vorbim ca fiecare om suntem unicati asa ca si creierul si corpul se comporta ca atare, unii suntem mai puternici altii mai slabi.Chiar vorbeam cu o fata care a suferit aceleasi probleme ca voi fetele si nu a iesit din casa mult timp si pana la urma un medic ia gasit un tratament bun prin care intr-un timp scurt a scapat de problema incat a reinceput munca, sa iasa afara si fara sa se mai teama de. pe care lea trait in trecut, acum nu mai am minute nationale dar cu prima ocazie o so sun sa ii spun sa posteze poate ajuta si alte persoane sa nu mai treaca prin aceste stari nenorocite cand creierul face ce vrea din viata voastra.
0
11-01-2015, ora 22:33
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Dar exista dubii ca mintea omului, constiinta sau sufletul, depinde cum vreti sa ii spuneti, este un produs al activitatii cerebrale...si exista dubii foarte mari, in ultimii ani.Si atunci, toate aceste teorii sau posibile mecanisme ale tulburarilor psihice nu prea au sens, nu prea se potrivesc cu realitatea.
0
11-01-2015, ora 23:34
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Nu este nici un dubiu ca sufletul sau constiinta este total diferita de creier, sufletul este o entitate ENERGETICA, vesnica (pt ca de asta se vorbeste de pedeapsa sau rasplata vesnica in Biblie) INSA are nevoie de o structura BIOLOGICA foarte complexa (cu parti specializate in creier pt toate aspectele personalitatii si existentei zilnice) pt a se putea manifesta in dimensiunea materiala, in toata plenitudinea sa ! Ceea ce este pura reflectare a creierului este STAREA AFECTIVA, nimeni nu poate sa zica ca este trist sau vesel o luna intreaga, de asta daca tristetea dureaza peste 2 saptamani e depresie iar invers este stare maniacala !

Bineinteles ca sufletul este in continua interdependenta cu organismul si cu creierul in special, spre exemplu daca iti cumperi un lucru nou te bucuri cu sufletul iar creierul normal ca il urmeaza in aceasta directie dar dupa o saptamana, doua caile neuronale se 'batatoresc' (receptorii opiozi se obisnuiesc cu stimularea) si nu te mai poti bucura ca la inceput, DAR e perfect valabila si reciproca, daca din diverse motive iti scade serotonina foarte mult (depresie) spui ca 'te doare sufletul' - exact asa spun toti cei aflati in depresie !

Noapte buna !
0
12-01-2015, ora 00:25
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Creierul nu e altceva, decat receptorul, componenta hardware...am mai discutat rahaturile astea.Mintea, personalitatea, sufletul(sau ce denumire mai vreti sa ii dati), poate exista separat de creier...Persoanele care au experiente in afara corpului in timpul stopului cardio-respirator, vad, aud, miros, isi recunosc trupul intins pe masa de operatie, recunosc personalul medical, isi recunosc rudele prezente pe holul spitalului, recunosc obiecte, au sentimente...sunt aceleasi persoane care erau cand se aflau in trup, doar ca acum, toate simturile sunt mult mai ascutite, asta declara majoritatea.

De la serotonina te doare sufletul...Ba ma lasi... :)))

Din ce spui tu ca ar fi sufletul, ce diferenta ar fi intre suflet si semnalul de la wi-fi, ca si ala tot o forma de energie e? :))
0
12-01-2015, ora 01:13
david27
Nu este medic/terapeut
david27
'Nu este nici un dubiu ca sufletul sau constiinta este total diferita de creier, sufletul este o entitate ENERGETICA, vesnica (pt ca de asta se vorbeste de pedeapsa sau rasplata vesnica in Biblie) INSA are nevoie de o structura BIOLOGICA foarte complexa (cu parti specializate in creier pt toate aspectele personalitatii si existentei zilnice) pt a se putea manifesta in dimensiunea materiala, in toata plenitudinea sa ! '

Pana aici as fi fost de acord cu tine, dar de aici incolo ai luat-o iar pe aratura, cu teorii din cartea dr. Amen.

Ti-am mai zis, creierul e precum componenta hardware a pc-ului, ori merge bine, ori nu mai merge deloc, daca se arde un singur tranzistor.Dar un sistem de operare virusat, o duce mult si bine, poate chiar vesnic.:))Faptul ca, creierul poate functiona si cu o singura emisfera, probabil e ca si cand ai anula unul din nucleele unui procesor dual core, si folosesti decat unul.:))
0
12-01-2015, ora 01:35
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Noapte buna! Te-ai culcat odata cu curcile.:))
Adaugă un comentariu / răspuns
38 comentarii 12 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul