va rog ajutati-ma Coasta rupta ajunsa la plamani...

28-04-2011
alexalyna
Nu este medic/terapeut
alexalyna
Buna ziua!
Am si eu o mare rugaminte sa imi spuneti si mie ce riscuri sunt s-au cum sa procedez, Bunica mea are 82 de ani a cazut acum 1 luna si jumatate dar nu sa dus la doctor acum a spus si ea ca o doare si am fost la medic si mi sa spus ca are 3 coaste rupte si una din ele a ajuns ( in ) la plamanii acum i-au dat cateva pastile si mi sa spus ca nu are cum sa ii mai faca nimic ca este prea batrana si singura modalitate este sa o legam noi cu un cearceaf s-au cu o fasa sa o tina strans acolo atat.
Mentionez ca a fost la un spital din Buzau.
Ce imi recomandati sa fac ?
Va multumesc si astept raspunsurile dvs.
2 comentarii
0
29-04-2011, ora 00:23
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
3 coste la varsta ei sunt o trauma majora. intrebarea este daca plamanul a fost lezat sau nu? are pneumotorax sau nu? tratamentul este total diferit, pneumotoracele necesitand o interventie de urgenta (drenaj toracic) indiferent de varsta pacientului
tratamentul fracturilor de coasta este in marea majoritate a cazurilor conservativa. idea legarii cu o banda elastica a toracelui (sau cearcaf) pentru a diminua miscarile peretelui toracic este absolut demodat (cam de pe vremea celui de al II-lea razboi mondial). reducerea miscarilor toracelui duce la o aerisire inadecvata a plamanului care indirect duce la pneumonie. poate ca pacientul nu are dureri majore insa va avea pneumonie.
suntem in secolul XXI, sunt si alte metode pentru reducerea durerii (ex: calmante)
de asemenea este esentiala o kinetoterapie pentru intarirea musculaturii peretelui toracic si pentru aerisirea plamanilor, deobicei pacientul este pus sa umfle un balon cu aer de mai multe ori zilnic, creind astfel o presiune pozitiva in plamani care este importanta pentru prevenirea pneumoniei. radiografii de control sunt necesare la inceput, saptamanal sau la orice eveniment major cu dispnoe
de altfel daca o coasta ajunge sa lezeze plamanul, legand toracele il impingeti si mai tare in plamani, sau nu?
0
30-04-2011, ora 11:13
alexalyna
Nu este medic/terapeut
alexalyna
Inca nu am ajuns la Bunica mea o sa merg saptamana asta si o sa iti dau mai multe detali cao ducem din nou la doctorul acela din Buzau.
Cred ca cel mai bine ar fi sa o aduc la Bucuresti ca aici se ocupa altfel doctori de ea.
De legat cu banda elastica a fost legata dar nu o suporta ca a spus ca o doare mai tare...
Multumesc frumos pentru ajutor si o sa va dau mai multe detali dupa ce aflu si eu mai mult.
O zi placuta !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul