usturimi urinare - iritatii si usturimi vaginale

20-07-2007
genoveva
Nu este medic/terapeut
genoveva
Am usturimi si iritatii vaginale de cam 4 saptamani dupa ce urinez cu cat fac mai multe contractii ale sfincterului urinar usturimile sunt foarte acute, nu mai am ce urina dar imi mai ramane pentru cateva minute aceasta senzatie de a urina, usturimea se calmeaza dar nu dispare definitiv. Este acea sensatie cand ai urina un pic dar te abtii. Am iritatii vaginala, simt vaginul uscat iar in timpul actului sexul iritatiile se acentueaza.Dupa actul sexual usturimine la urinare se accentueaza dureros.Ce analize trebuie sa fac? Unde? Ce tratament trebuie sa urmez?
87 comentarii 12 3 Înainte ›
0
20-07-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Este necesar un consult la medicul dv. A face analize sau a urma tratamente fără un consult medical făcut inainte este asemenea cu a aşeza carul inaintea boilor.
0
25-09-2007, ora 00:00
genoveva
Nu este medic/terapeut
genoveva
am realizat analizele medicale la cantacuzino am fost la un medic specialist de la marie stopes si mi-a recomandat sa fac si un test papanicolau.Analizele de la cantacuzino aratau o ureaplasma mai mare sau egala cu 10 la puterea a patra. TEST PAPANICOLAU arata celule epiteliale pavimentoase SUPERFICIALE NUMAR frecvente DISPOZITIE placarde mici si mari INTERMEDIARE NUMAR rare DISPOZITIE izolate si celule epiteliate cilindrice (endocervicale) NUMAR rare DISPOZITIE izolate POLIMORFONUCLEARE relativ frecvente FLORA MICROBIANA tip BACILI moderata cantitativ CONCLUZIE C I (frotin fara modificari celulare) Tratamentul recomandat este AZITHROMYCINE. Le-am cumparat dar fiind foarte scumpe m-am gandit ca sunt foarte puternice.Inainte de a lua un medicament asa de puternic as dori sa am recomandare dumneavoastra deoare am mult mai multa incredere in voi. va multumesc pentru efortul pe care il faceti
0
05-10-2007, ora 00:00
genoveva
Nu este medic/terapeut
genoveva
ma bazez pe sfatul dumneavoastra .Nu am inceput inca nici un tratament inca astept raspunsul dumneavoastra. va multumesc cu anticipatie. Doresc sa incep cat mai repede un tratament deoarece am mancarimi si usturime mai ales periodice.
0
18-01-2009, ora 12:17
laviniutza
Nu este medic/terapeut
laviniutza
dupa mai multe contacte sexulae am si eu usturimi la urinare care imi trec dupa vreo jumatate de ora si care imi dau impresia ca am nevoie sa merg la baie de mai multe ori.sa fie oare din cauza actului sexual?ca de exemplu de o saptamana de cand nu am mai facut nu mai am nicio problema, dar uneori atunci dupa actele sexuale ma luau dureri.daca ma puteti ajuta si pe mine va rog, va multumesc anticipat.si poate imi puteti spune ce analize ar trebui sa fac.tin sa mentionez ca nu am fost niciodata la un control ginecologic.
0
02-02-2009, ora 07:37
Elena Oana
Nu este medic/terapeut
Elena Oana
In urma unei interventii chirurgicale la vezica a trebuit sa fac mai multe serii de injectabil cu gentamicina. Ca urmare am facut o candidoza vaginala de care inca ma chinui sa scap. Pana acum o luna cand am facut ultima serie de genta, candidoza s-a manifestat la nivel bucal si prin secretii vaginala, acum am usturimi ingrozitoare la penetrare si dupa aceea. (o senzatie ciudata de fisurare a orificiului) Mentionez ca am facut tratament cu Lomexin ovule si Flucovim 150. Nu stiu ce sa mai fac. Va rog sa ma sfatuiti. Va multumesc!
0
02-04-2009, ora 16:43
dark_angell
Nu este medic/terapeut
dark_angell
buna-ziua!
am si eu o problema care ma supara.:(
de 4luni mi-am inceput viata sexuala... si dupa contactul sexual am observat k am usturimi cand urinez la nivelul vaginului [cred] si am senzatia mereu de a urina.ce sfaturi imi puteti da ? ce sa iau sa-mi treaca sau ce sa fac ?
Va multumesc anticipat !
0
03-04-2009, ora 08:04
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Este, foarte probabil, vorba de o cistita, care apare relativ frecvent la inceputul activitatii sexuale. Ar fi bine sa mergeti la doctorul dv pentru un consult si cateva analize foarte simple.
0
07-07-2009, ora 12:28
ana-ancuta
Nu este medic/terapeut
ana-ancuta
am 19 ani si am o mare problema..de cateva zile urinez foarte des, ma ustura cand urinez si intr-o zi am avut scurgeri maronii.ce credeti ca ar putea fi? precizez k am ovare polichistice si iau anticonceptionale karissa.

multumesc
0
29-07-2009, ora 12:09
constantina elena
Nu este medic/terapeut
constantina elena
Genoveva, problema pe care o descri este exact ce mi se intampla mie acum! Te rog spune-mi daca ai aflat solutia! Eu sunt plecata din tara in vacanta si de 2 sapt am problema asta, nu vreau sa merg la medic aici, dar problema devine insuportabila! Un sfat ar fi super bine venit!
si pt dark_angell, incearca sa te speli cu ceai. eu cand am vreo iritatie si sunt aksa folosesc ceaiul Ginosept imi fac o oala de ceai si o pun in lighean si stau asa cateva minute rezolva mai multe probleme la nivel genital e foarte bun, si medicul ginecolog mi l-a recomandat. Il gasesti la plafar sau la farmacie si nu costa mult, e din plante medicinale.
0
29-07-2009, ora 12:12
constantina elena
Nu este medic/terapeut
constantina elena
fa spalarea cu ceaiul asta de 2-3 ori pe zi pana o sa iti treaca.
0
31-08-2009, ora 10:08
vise_colorate
Nu este medic/terapeut
vise_colorate
buna ziua!acum 5 zile am fost la un control de rutina la un ginecolog...mi s a spus ca am o vaginita mi a dat sa fac un tratament cu irigator si niste granule tantum rosa timp de 6 zile...si mi a m ai dat si niste ovule fluomizin timp de 10 zile...dupa 2 zile am observat o iritare a labiilor...dar si mancarimi ale acestora.ce ar trebui sa fac???
0
02-09-2009, ora 01:05
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Pare sa fie o candidoza. Verificati in urmatorul mod foarte simplu: faceti o spalatura cu solutie de bicarbonat (o lingurita de bicarbonat la o cana cu apa). Daca, dupa 15 minute mancarimea se amelioreaza inseamna ca e candidoza. In acest caz, inlocuiti Fluomizin cu ceva mai specific pentru candidoza, de exemplu Clotrimazol ovule.
Daca nu se amelioreaza, inseamna ca ipoteza cu Candida cade. In acest caz, adresati-va medicului dv pentru revizuirea diagnosticului si tratamentului.
0
12-09-2009, ora 16:46
simy22
Nu este medic/terapeut
simy22
Buna ziua domnul doctor.Dupa o pauza fara sex de aprox 6 luni am reinceput viata sexuala cu noul meu iubit la mare.Am facut sex neprotejat in prima zi si a doua zi dupa menstruatie fara sa ejaculeze, iar cand am ajuns acasa de la mare, dupa cateva zile, adica acum 3 sapt, au inceput dureri de ovare si usturimi la urinat.Asta am avut in prima saptamana dupa ce am ajuns acasa de la mare, iar in a2a sapt au cam incetat durerile.Recidivau, dar foarte rar.Si in final sapt aceasta a3a fiind au inceput durerile din nou si au cam inceput si dureri mari de abdomen acum.Am avut intro zi foarte putin aproape ca nu se vedea un strop de sange in urina si uneori mai am si stari de greata.va rog urgent sa-mi dati un diagnostic sau ce analize ar trebui sa fac.
0
12-09-2009, ora 18:37
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Semnele indicate sugereaza posibilitatea unei infectii urinare, combinate sau nu cu o anexita.
Este necesar un sumar de urina, o urocultura si un consult medical.
0
14-09-2009, ora 20:04
simy22
Nu este medic/terapeut
simy22
De 2 zile mi-au aparut si doua herpesuri la gura.
0
22-09-2009, ora 00:41
dayana4you
Nu este medic/terapeut
dayana4you
buna ziua, suna cam jenant dar ar trebui sa va spun... am usturimi dupa ce fac sex cu prietenul meu si incat nu pot sta eu deasupra pt fapul ca ma doare foarte tare in zona ovarelor. de cand mam dezvirginat imi iese o pielita ciudata din vagin si dupa contactul sexual mi se umfla organele genitale... ei nush ce sa ma fac... ma cam ingrijoreaza. plese help
0
04-10-2009, ora 17:57
simy22
Nu este medic/terapeut
simy22
Buna seara.As vrea sa stiu daca am vreo infectie urinara sau vreo infectie vaginala, un eventual test de sarcina ar iesi ?Vreau sa zic ca am stari proaste in ultimul timp, si desi am facut-o neportejat si mi-a venit ciclu cu intarziere de 3 zile, pot ramane insarcinata?
0
07-10-2009, ora 18:25
TessaT
Nu este medic/terapeut
TessaT
Buna seara!Incep prin a spune ca de cand mi-am inceput viata sexuala(1 an jumatate), am usturimi atunci cand urinez, ma deranjeza foarte tare dupa actul sexual, mai ales ca sunt niste usturimi insuportabile.Mi se accentueaza la frig sau al rece.Am fost si la medicul ginecolog, mi- spus ca am un complex de germeni, mi-a dat tratament cu niste pastilutze rosii, pt trctul urinar si alte 2 medicamente tot pt tractul urinar si ovule vaginale fluozin, sunt la a 4 a zi de cand iau ovulele si totusi nu se vede nimic, usturimile persista.Nu mai stiu ce sa fac!Ar trebui si prietenul meu as ia un tratament?Daca da, ce ii recomandati?va rug mult sa ma ajutati!Nu am cu cn s vb., parintii mei nu stiu nimic despre asta.Multumesc anticipat!
0
07-10-2009, ora 20:22
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
@dayana4you: din cele scrise ar putea fi vorba de o inflamatie a tractului genital. Ar fi recomandabile cateva analize foarte simple si un tratament tintit.

@simy22: venirea menstruatiei pledeaza puternic impotriva sarcinii. Exista menstruatie peste sarcina, dar e foarte rara.

@TessaT: din ce spuneti, ar fi vorba mai degraba de o infectie urinara. Asta nu trece cu ovule, trece cu antibiotice luate pe cale generala. Daca e veche de un an si jumatate, trece numai cu un tratament homeopatic.
0
07-10-2009, ora 20:27
simy22
Nu este medic/terapeut
simy22
Totusi.dn doctor, nu inteleg de ce am simptome neplacute la stomac uneori si stari de greata, dar nu mereu.
0
07-10-2009, ora 21:39
simy22
Nu este medic/terapeut
simy22
ceea ce vroiam sa va mai zic este faptul ca iubitului meu i s-a intamplat o data sa ejaculeze prea devreme...nici 1 min nu a durat penetrarea si deja simtea ca trebuie sa i vina.si din cate mi-a mai povestit el i sa mai intamplat acum aproape 1 an cu fost lu iubita.din ce cauza i se poate intampla?exista vreun tratament ceva in vindecarea acestei probleme?
0
08-10-2009, ora 17:22
Raluk Maria
Nu este medic/terapeut
Raluk Maria
buna ziua...am si eu o problema...tzin o cura de slabire de 3 zile si sunt nevoita sa beau 2l de apa pe zi...ceea ce inainte de a efectua cura nu faceam...ma urinez foarte foarte des...aseara, dupa ce am facut dush am inceput sa am usturimi in zona labiilor mici si sami simt vaginul uscat...sa fie oare din cauza hartiei igienice?sunt si racita si iau antibiotice( enhancin 625 mg) mentzionez k intretzin relatzii intime de 6 luni cu prietenul meu si nu ne protejam...dar nu am avut niciodata probleme.mie frik sa merg la ginecolog din cauza parintzilor mei...va rog datzi-mi un sfat:( astept un raspuns...va multzumesc
0
08-10-2009, ora 17:25
Raluk Maria
Nu este medic/terapeut
Raluk Maria
mie *

si am uitat sa zic k nu ma ustura atat de tare...si nu ma ustura cand urinez...
0
09-10-2009, ora 00:33
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
@simmy: intervalul de timp dintre penerare si ejaculare este, in mod normal, cuprins intre 2 minute si 20 de minute. Daca e mai putin si acest lucru se repeta, vorbim de ejaculare precoce, care se trateaza. Exista tratament medicamentos si mai exista metode psihologice de tratament.

@Raluk Maria: ipoteza ca ar fi din cauza hartiei igienice nu este credibila. Ar putea avea legatura cu antibioticul.
0
11-10-2009, ora 11:36
TessaT
Nu este medic/terapeut
TessaT
Multumesc ca mi-ati luat in considerare si mesajul meu.Tin totusi sa spun ca si eu m-am gandit la o infectie urinara, insa ma facut in primavara o analiza de urina la municipal in bucuresti...si mi-a iesit negativ.Singurele pastiel care pot spuen ca ma calmeaza sunt :nolicinul si casetele cu albastru de metil.Nu mai stiu ce sa cred ca este.:(
0
28-10-2009, ora 17:24
alinushka
Nu este medic/terapeut
alinushka
Buna ziua. am si eu o problema daca ma puteti, va rog, ajuta cu un sfat. Cu o luna in urma am inceput sa am mancarimi, usturimi si scurgeri abundente. Medicul mi-a prescris ovule Macmiror si imediat dupa ce am terminat cursul, au incetat si iritatiile... dar nu pt multa vreme. Nu a trecut de atunci nici 2 saptamani ca iarasi am aceleasi simptome: mancarimi si scurgeri insuportabile. Nu inteleg care e cauza! ar mai trebui sa iau ovule intravaginale sau ar fi sufuciente niste spalaturi cu ceaiuri? ce mi-ati recomanda? please help!!
0
28-10-2009, ora 18:15
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Cauza este, foarte probabil, candidoza vaginala provocata de o ciuperca. Daca tratamentul cu MacMirror a avut un atat de scurt efect, ar fi foarte recomandabil un tratament homeopatic, care, in cazul in care reuseste, poate duce la vindecare de durata.
0
28-10-2009, ora 18:23
alinushka
Nu este medic/terapeut
alinushka
Ce presupune acest tratament homeopatic?
0
28-10-2009, ora 23:08
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
O prezentare pe scurt a homeopatiei am scris aici: http://www.doctordragomir.ro/Homeopatia.html
0
29-10-2009, ora 10:13
alinushka
Nu este medic/terapeut
alinushka
Multumesc, am citit despre homeopatie, multumesc, cred ca am nevoie de o consulotatie medicala, mi-e frica sa iau vreun medicament fara sa stiu exact ce am, sau chiar daca as avea candidoza, nu stiu care se iau din farmacii fara prescriptie. Referitor la spalaturi cu ceaiuri, am citit pe forum-uri multe sfaturi unde se recomanda spalaturi intravaginale, iar majoritatea medicilor nu recomanda acest tip de spalaturi, pentru ca ele pot face mai mult rau decat bine. Spalaturile vaginale perturba echilibru dintre bacteriile si fungii(ciuperci) care colonizeaza in mod normal vaginul.Bacteriile creaza un mediu usor acid, nefavorabil dezvoltarii excesive a Candidei.Spalaturile vaginale distrug bacteriile, Candida putandu-se multiplica rapid. Nu stiu ce sa mai cred.
Adaugă un comentariu / răspuns
87 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Usturimi vaginale - cauze și tratament
  •