usturimi insuportabile ale gingiei dupa extractie

13-07-2009
madalina_elena1986
Nu este medic/terapeut
madalina_elena1986
Am si eu o problema. De 6 zile mi-am extras o masea, iar locurile unde mi-au fost facute anesteziile ma ustura ingrozitor de tare, este asemanator cu usturimea produsa de afte si nu scade deloc in intensitate. Extractia a fost una destul de grea pentru ca maseaua era destul de distrusa, plus ca avea si un granulom sub ea. Este normal sa simt asa? E posibil sa mi se fi produs ceva leziuni cu acele intrumente folosite la extractie?
1 comentarii
0
13-07-2009, ora 12:34
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
in mod normal durerile cauzate de intepatura anesteziei ar trebui sa fi disparut dupa 6 zile. doar daca intr-adevar in zona respectiva s-a produs o afta sau s-a reactivat un herpes, se explica usturimea. puteti lua un antiinflamator de tip nurofen, ketonal etc 2 comprimate / zi timp de 3 zile si clatiti cu o apa de gura de la farmacie pe baza de clorhexidina ( Corsodyl, Hexoral) de 2 ori /zi dupa periajul dentar. dupa clatire nu mancati sau beti timp de 30 de min. tratamentul cu acest tip de ape de gura nu trebuie sa dureze mai mult de 2-3 saptamani.
de obicei gingia se vindeca complat in maxim 2 saptamani dupa extractie. sanatate...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul