urticarie cronica autoimuna

23-06-2007
lumibv
Nu este medic/terapeut
lumibv
.am facut tot felul de tratamente pentru o urticarie cronica, care in urma rezultatelor analizelor de laborator s-a dovedit a fi o urticarie cronica auto-imuna, prezenta anticorpilor antinucleari de tip"patat" fiind pozitiva cu un titru de 1/1280 si cu un IgE total de 371, UI/ml.Restul analizelor, complement C3, complement C4, TSH, FT4, anticorpi anti TPO, in valori normale, antigen HBs si HCV negativ, complement C1 in valori normale, , crioglobuline negativ.am luat Medrol de 16mg, 2/zi dimineata 14 zile, xyzal de 5 mg 2/zi.acum merg cu schema redusa de medrol, in descrestere pana in data de 4 august, xyzal, 2 pe zi, plaquenil de 200 mg /1-0-1 pana in octombrie, (medicament care imi da stari de rau si ameteli)controloc de 40 mg 1/zi si doxepin25 mg una seara.am intrerup medicatia cu betalog, pe care o urmam de 3 ani, acum nemailund nimic.problema este ca nu ma simt deloc bine, am senzatia de ameteala si instabilitate, tensiunea arteriala care era 110/65 acum este in valori variabile, cand 140/70, cand 160/70, cand 12 0/65.fac iar dereglari de ritm cardiac, stiu ca tratamentul este de lunga durata, vreau sa stiu ce implica si daca in urma tratamentului se cunosc cazuri de remitere a valorilor anticorpilor antinucleari.?si daca boala nu este un lupus (asa mi s-a explicat, ca nu sunt celule lupice), atunci de ce iau plaquenil? va multumesc pentru timpul acordat si in speranta ca imi veti da mai multe amanunte(medicul meu spunandu-mi doar, ne vedem in octombrie!?)imi cer scuze pentru aceasta metoda de abordare.
3 comentarii
0
24-06-2007, ora 00:00
ofi_r
Nu este medic/terapeut
ofi_r
Plaquenil-ul este un medicament utilizat in boli reumatismale dar si pentru o crestere a imunitatii. Daca specialistul te-a chemat in octombrie sigur ti-a zis sa mergi la medicul de familie, sa te urmareasca. Trebuie urmat un tratament si pentru HTA si pentru aritmie. In plus ar trebui urmarita si glicemia. Mergi la medicul de familie sau daca nu inapoi la specialist si explica-i toate simptomele
0
28-06-2007, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Prezenta anticorpilor anti-nucleari in patern pestrit(patat) implica anticorpi anti-ribonucleoproteine si asa numiti ENA(anticorpi impotriva unor antigene nucleare extractibile)- deci nu este o singura boala unica care prezinta acesti anticorpi. De aceea, in prezenta acestora, trebuie sa ne gindim la un lupus sistemic(in special lupus post-medicamentos), a unei sclerodermii sistemice(sunt anticorpi SCL70 ce fac parte tot din ENA), a unui sindrom Sjogren(sunt anticorpi anti Ro si anti-La, ce fac parte tot din ENA), a poliartritei reumatoide, a polimiozitei(in care sunt anticorpi anti-Jo, ce fac parte tot din ENA).
Prin urmare, can paternul pestrit este prezent sunt necesare urmatoarele dozari de anticorpi: Anti-Sm(anti-antigen Smith), anti-Ro, Anti-La, anti-Jo1, Scl70, ACA(anti-centromerici), FR.
Dupa ce aveti aceste rezultate, ma puteti contacta - sa va spun concluziile mele diagnostice. Abia dupa ce faceti toate aceste determinari, putem spune ca avem un bilant complet de analize necesare pt diagnostic.
Cum a spus si ofi_r, evident ca o atentie speciala trebuie acordat si tratamentului HTA si a eventualei aritmii de care vorbiti- pt care e nevoie de un cardiolog.
Oricum, ideea e ca ne gindim la o colagenoza si vrem sa stim exact care este, tratamentul fiind diferentiat.
Si inca ceva- nu e de intrat in panica- sunt si colagenoze cu evolutie favorabila. Si inca ceva- ce era sa uit- mai trebuie dozate si anti-RNP, care e specific bolii mixte a sindromului conjunctiv(sindrom Sharp).
Pe linga aceste dozari imunologice, as face si o biopsie musculo-cutanata din zona cu asa zisa "urticarie autoimuna"(diagnostic de etapa).
0
07-02-2019, ora 16:28
Urticarie cronica autoimună
Nu este medic/terapeut
Urticarie cronica autoimună
O urticarie cronica ma chinuie și pe mine in ziua a 8 din 10 a unui antibiotic mi-a declanșat oceasta urticarie, de 3 luni, am fost la dermatolog, la alergolog, mi-au dat un set de analize, pe care le-am și facut, mi-au ieșit bine, mai petin ATGL(antitireoglobulina)=48.2043, IgG(Ana)-screening și titrate-IFI HEp2=Slab pozitivAna- slab pozitiv.
Analize făcute care mi-au ieșit bune:Tiroida:THS, T3, FT4, ATPO
Infecții:HLG(parazitar, Leu, Ly)
VSH
Sumar urina
H.Pylori
Ex coproparazitologic
Exudat nazal, faringiană
VSB, VHC
Coagulare/ fibrinogen
Biochimie
Imunologie: com. Seric c3, c4; feritima, igA, igG, igM
Imunocromatografie:igE și testele Hiv1/HIV 2
Serologie; factor reumatoid și proteina C reactiva( CRP)
Electoforeza: electoforezaproteinelor serice
Anticorpi Toxocara canis igG
In momentul aceste sunt pe doua antihistaminic, dimineața borenar și seara tamalis.
Poate un medic a întâlnit acesta situație!
Momentan am o singura soluție sa aștept sa îmi treacă de la sine, și ca sa ma încurajeze mi s-a spus ca poate trece in câțiva ani!:)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: