urinare cu sange dupa operatie la vezica si uretra

21-12-2009
gavrilut
Nu este medic/terapeut
gavrilut
Tatal meu a fost operat la inceputul lunii octombrie la vezica urinara si la uretra. Avea retentie mare de urina si in urma tuturor investigatiilor si analizelor facute inainte de operatie nu a putut fi pus un diagnostic, asadar a ajuns pe masa de operatie. Operatia a fost laparoscopica si a constat in desfundarea orificiului de scurgere a urinei din vezica in uretra si in desfundarea uretrei.
Diagnosticul final pus a fost de vezica neurologica.( muschii vezicii nu se contracta suficient si astfel urina nu poate parasi vezica)
Rinichii, vezica si inclusiv prostata sunt ok din toate punctele de vedere.
Dupa operatie a stat 3 saptamani cu sonda apoi a fost la control si din cauza ca mai exista retentie de urina, in cantitate mai mica ce e drept, a mai stat cu sonda pana acum doua saptamani, cand i-a fost scoasa definitiv.
Urineaza din ce in ce mai bine(din toate punctele de vedere)
In tot acest timp a urmat tratament cu zanocin si neostigmina.
Dar de 2 zile a urinat cheaguri de sange mai mari la inceput si apoi ca niste firisoare iar urina este de culoare rosie (hematurie).In present a ramas doar urina de culoare usor rosiatica.
Intrebarile mele sunt:
1. este posibil si e normal sa se fi curatat rana care a existat si exista in interior pe uretra si la vezica? ( in ultimele zile a baut o cantitate mai mare de ceaiuri si ma gandesc ca asta poate fi cauza eliminarii acelor cheaguri)
2. daca persista aceasta hematurie ce este de facut si cat este de grav?
multumesc anticipat pentru raspunsuri
1 comentarii
0
23-12-2009, ora 15:07
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
E posibil si ce spui tu la prima intrebare, adaugandu-se poate si efectul de stimulare colinergica al neostigminei.E bine ca bea multe lichide.Daca hematuria persista trebuie facut un nou control urologic la medicul care l-a operat.Daca rinichii, vezica si prostata sunt ok, nu ai de ce sa-ti faci griji.Un PSA [ antigen specific prostatic ] a facut?Daca nu, e bine de facut.Sarbatori fericite!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hematii în urină - explicații
  •