tulburare biopolara, mai exact episod maniacal... de trei ani | Forumul Medical ROmedic

tulburare biopolara, mai exact episod maniacal... de trei ani

07-06-2012
mihaela3093
Nu este medic/terapeut
mihaela3093
tatal meu a fost diagnosticat in urm acu 3 ani cu tulburare biopolara, mai exact episod maniacal...nu a avut deloc vreo stare depresiva, s-a manifestata doar starea manicala...a urmat un tratament cu carpamazepina si seroquel si rivotril, apoi i s-a redus doar la seroquel si carpamazepina treptata caci seroquel lua cate 2 pastile in urm acu 1 an...atotula afost bine pana dupa paste acum...a fost plecat la iasi la munca departe de mine si de mama si acum o spatamana s-a intors si i-au revenit starile manicalae.este foarte greu sa vorbim cu el caci tipa, nu are rabdare nici macxar o secunda, ba chioar spune ca noi suntem nebune..ca el nu are nimic...din surse sigure stim ca a intrerupt tratament aprox o spatamana si a ajuns sa bea chiar si 13 cafele pe zi...are programata o cosnultatie la psihiatrul sau miercuri, deci peste aprox o spatamana si eu nu mai rezist alaturi de el...ma afecteaza enorm dispozitia lui care se schimba la foc automat...doresc s astiu daca il poate afecta faptul ca ia pastile cand are chef, in functie de dispozitie si ce as putea afce pt a-i reduce nervii si toata starile specifice..tin s amentionez ca a cheltuit in aprox o spatamana cca 20 milioane...nici el nu stie pe ce..de ssemenea el a baut mult inainte de a fi diagnosticat, caci initial a fost dus la spital pt dezalcolizare si atunci au depistata episodul maniacal...de acum 4 ani nu a mai baut caci are si hepatita B si este constient ca nu o mai duce mult daca se reapuca...iertati-mi greselile dar nu ma mai pot concentra la nimic din graba ideilor care imi jongleaza.va rog raspundeti urgent !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4 comentarii
0
07-06-2012, ora 22:44
mihaela3093
Nu este medic/terapeut
mihaela3093
va rog..
0
08-06-2012, ora 11:30
blablablu
Nu este medic/terapeut
blablablu
suna la doctor, daca e caz acut poate merge si mai devreme de miercuri. suna a criza acuta ce povestesti.
nu ma pricep la depresie maniacala dar sant sigur ca medicamentele trebuie luate disciplinat si evitat stressul.
faptul ca a plecat.la munca departe de voi constituie un stress enorm. deci suna la medic si daca nu are timp...poate trebe internat cu politia.
0
08-06-2012, ora 21:11
mihaela3093
Nu este medic/terapeut
mihaela3093
o sa prinda ura pe noi daca chemama politia..
0
16-06-2012, ora 11:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Tratamentul cel mai bun pentru tulburarea afectiva bipolara si care se foloseste si in Franta este litiul. Luati legatura cu un medic de la Obregia sa il treaca pe acest medicament.

In cazul intreruperii medicatiei, chiar si pe perioade scurte (cateva zile, o saptamana) tatal dv. poate vira = intra in episodul maniacal de care nu mai este constient si care necesita in general spitalizare.

Atentie mare ca in aceste episoade bolnavul cheltuieste sume mari de bani (zeci, sute de milioane) fara discernamant, face imprumuturi nejustificate. Incercati sa ii taiati orice sursa de venit pe care ar putea sa o iroseasca si sa nu il lasati sa se imprumute la banci sau la prieteni.

Daca nu il convingeti sa faca tratament, apelati la internarea involuntara, chiar daca vi se pare ca o sa va urasca. Dupa ce se va stabliza isi va da seama ca aceasta a fost absolut necesare si ca a impiedicat alte acte lipsite de discernamant pe care ar fi putut sa le faca.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul