urechi si nas infundate | Forumul Medical ROmedic

urechi si nas infundate

28-10-2011
ina elena
Nu este medic/terapeut
ina elena
buna ziua,

acum o saptamana am avut o raceala pe care am tratat-o cu fervex si nurofen dar am ramas cu urechile si nasul infundate ( nu stiu daca e bine zis si nas pentru ca respir pe nas foarte bine dar nu am miros). am o senzatie care se simte cand se urca pe munte la altitudini mari. de 4 zile iau amoksiklav la 12 ore iar de ieri am trecut si pe gentamicina injectabil tot la 12 ore si nimic. nasul imi curge putin dupa ce incerc sa-l desfund cu vibrocil, ulei de eucalipt, azi am mirosit chiar si hrean si piper si n-am avut nici o reactie. mentionez ca nu am nici un fel de durere sau pocnitura in urechi sau in alta parte.nu stiu ce sa mai fac sau daca trebuie sa fac investigatii.va multumsc!
1 comentarii
0
28-10-2011, ora 22:46
Dr. Hănţăscu Ionuţ
ORL - Otorinolaringologie, Iasi
Dr. Hănţăscu Ionuţ
Buna ziua,
In principiu, cred ca e vorba de o otita seroasa in urma virozei respiratorii pe care ati avut-o. Nu este necesar un tratament antibiotic, ar trebui sa continuati cu antiinflamatorii, decongestionant nazal si un antialergic. O otita seroasa poate sa tina si pana la 3 saptamani dupa o viroza, asa ca nu va alarmati, nu este nimic grav.
Pentru confirmarea diagnosticului si recomandari, consultati un medic ORL. V-ar putea face niste anemizari pentru a accelera putin remiterea simptomatologiei. Mult succes
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Să înÈ›elegem rinoreea È™i congestia nazală
  •