urechi infundate

19-08-2009
demidina
Nu este medic/terapeut
demidina
Buna ziua, am nevoie de un sfat cu privire la simptomele de infundarea urechilor care dureaza de 2 saptamani. Totul a inceput cu o otita in urechea dreapta tratata cu picaturi care contin fluocinolon, neomicina timp de 5 zile, date de medic plus paracetamol. Au cedat simptomele( dureri usoare si pulsatii interioare) dupa vreo 3 zile. La control medicul mi-a spus ca am si dopuri de ceara in ambele urechi si trebuie scoase. Mi-a indicat timp de 9 zile o solutie pe baza de carbonat potasic care sa inmoaie dopurile, dupa care am fost la spalaturi si mi-a scos dopurile. Problema e urmatoarea: din prima zi de picaturi pe baza de carbonat potasic eu nu am mai auzit cu urechea stanga ( cea care nu avea nimic), iar cu dreapta mentionez ca nu aud foarte bine de mai mult timp. Am fost si am intrebat dupa 5 zile de tratament si mi s-a spus ca e normal sa nu aud dupa picaturi dar sa mai astept pana la 9 zile pt spalaturi. Nu am auzit nici dupa spalaturi si am capul infundat, ma aud vorbind, e f inconfortabil. M-am programat la un specialist dar numai dupa o luna au loc liber( sunt in spania si asa functioneaza aici).Am luat pe cont propriu ibuprofen, imi curat nasul cu apa si sare de mare mare fiarta si bicarbonat, am pus picaturi cu fluocinolon si in urechea stanga de 3 zile dar auzul s-a imbunatatit f f putin. Ce pot sa fac caci pana peste o luna e mult si mie frica sa nu imi pierd auzul., si nici nu stiu ce voi primi de la farmacie fara reteta medicala, aici e chiar complicat. Mentionez ca am si deviatie de sept nazal. Multumesc mult anticipat !
18 comentarii
0
19-08-2009, ora 18:12
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Consultati un medic homeopat daca doriti vindecare si evitati pe viitor tratamentele cu medicamente la astfel de probleme.
Din pacate medicina ORL mai degraba incearca decat sa vindece si sunteti unul din multele cazuri intrate aici.
Eu mi-am pierdut auzul la 6-7 ani la o ureche de pe urma la astfel de incercari si din pacate pe vremea aceea nu existau homeopati in Romania ! Azi aveti sansa de a alege si o medicina care vindeca.
0
19-08-2009, ora 22:13
demidina
Nu este medic/terapeut
demidina
astept un sfat de la un medic ORL-ist, eu aici nu gasesc homeopati, multumesc de sfatul anterior, insa acum chiar ca am devenit ingrijorata.
0
19-08-2009, ora 23:22
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Carbonatul de potasiu pare de vina la simptomele ulterioare caci produce astfel de simptome cunoscute in homeopatie si afecteaza urechea destul de tare.

Antidotul lui este printre altele camfora care se procura destul de usor. Cumparati-va tinctura de camfora de la farmacie sau de altundeva si luati cateva picaturi (4-5) diluate in apa de mai multe ori pe zi pana la ameliorare. Daca nu gasiti tinctura atunci luati "Camphora" in doza homeopata si dilutie joasa (pana la C12 sau D12) sub forma de granule sau picaturi.

Camfora este un remediu universal si bun la infectii la urechi si altundeva in general asa ca va poate face numai bine.
0
20-08-2009, ora 00:06
demidina
Nu este medic/terapeut
demidina
multumesc mult, o sa incerc sa fac rost dintr-o farmacie de camfora si ma documentez si de pe siturile naturiste. Si eu cred la fel ca ceva a stricat carbonatul de potasiu pt ca de atunci nu mai aud..Ceva s-a intamplat acolo.
0
20-08-2009, ora 09:48
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
din cele descrise in 1 mesaj.. realizez ca ati fost consultata si tratata de un medic de familie.
de ce nu mergeti la un cabinet ORL ?
fara o audiograma, timpanograma.. si un consult care sa clarifice la ce nivel a urechii( externa, medie, interna) este problema.. nu pot sa va ajut!
0
20-08-2009, ora 13:43
godac
Nu este medic/terapeut
godac
buna ziua !sotului meu ii curge urechea stinga si miroase, am vrut sa merg la di doctor fluieraru dar mi s-a spus ca nu vine sambata asta adica22 aug.daca dumnealui vrea sa-mi dea un sfat, ii sunt recunoscatoare, si-imultumesc mult din roman suntem, va multumesc toate cele bune!
0
21-08-2009, ora 12:05
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. la roman.. nu am program fix.
este o policlinica de medicina muncii si vin cand sunt mai mult de 10 pacienti.
puteti veni la Pascani daca ceste cazul
secretiile din ureche pot fi de mai mute feluri.
1. Simplu dop de ceara
2. otita externa
3. otita medie cu perforatie de timpan.. si secretii purulente.
tratamentul difera de la caz la caz!
0
21-08-2009, ora 14:46
godac
Nu este medic/terapeut
godac
va multumesc!mai asteptam poate veniti la roman, sotul lucreaza pana seara tarziu nu are posibilitate sa vina la pascani, cu respect va multumesc!
0
21-08-2009, ora 16:23
demidina
Nu este medic/terapeut
demidina
revin cu problema mea: am fost la siptal de data aceasta pt consultatie si medicul dupa ce mi-a examinat urechea a spus ca mai am dopuri de ceara foarte dure in ambele urechi si mi-a indicat ulei de masline cate 3 pic timp de 3 zile dupa care trebuie sa imi faca din nou spalaturi. Daca nu vedea dopurile ar fi chemat atunci un specialist dar pana atunci trebuie sa procedez asa. Se pare ca medici specialisti au foarte putini de asta se procedeaza probabil asa. Intrebarea mea ce parere aveti si ce pot sa fac macar in continuare sa evit formarea unor astfel de dopuri. Pana acum pt curatarea urechilor utilizam coltul de la prosop, nu stiu daca ar fi mai indicate betisoarele pt urechi, si am folosit o vreme pt igiena interna a urechii APIMAR ( apa de mare sterila cu bicarbonat) dar probabil ca dopurile sunt mai vechi. Curios este ca eu auzeam inainte foarte bine cu urechea stanga, e adevarat ca in dreapta era mai scazut auzul si de cateva luni se tot infunda urechea dreapta dupa dus, dar acum nu mai aud cu nici una. E chiar neplacut. multumesc anticipat!
0
22-08-2009, ora 23:17
ighe
Nu este medic/terapeut
ighe
Buna ziua, domnule doctor. Am acufene in ambele urechi si o hipoacuizie brusc instalata la urechea drepta de foarte multi ani (din armata, in urma unei raceli si in acelasi timp a unui exercitiu de tragere), cu o pierdre a auzului pe aceasta ureche de aproximativ 70 la suta. Perioada de intreventie dupa incident a depasit 2 saptamini si a fost tardiva. Cu stanga aud bine si audiograma a confirmat ca nu am pierdere de auz. A facut criza de simdrom vestibular pe care am tratat - o cu betaserc, vitamine si diclorfenac. Acuma ma simt f. rau. Nu suport zgomotele mai ales cele joase şi la auzul lor ma doare capul. Am o stare confuza si aud sunetele distorsionat si aproape ca nu le recunosc. Daca lovesc usor in crestetul capului am senzatia ca aud un zgomot produs de un spatiu gol. Din cind in cind am si o sare de ametiala usoara si senzatie de voma. Zgomotele din urechi s - au accentuat in ultima perioada de timp, si au schimbat tonalitatea, tiuit si un fundal de joasa frecventa. Care este parerea dumneavoastra si ce ma sfatuti sa fac ? Va multumesc !
0
23-08-2009, ora 17:42
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
demedina.. nu se foloseste nimic pentru a ciurata ureche in interior...
pielea conductului creste dinspre timpan spre afara.. impingand dopul spre exterior.. este suficient sa stergi ureche la intrarea conductului.
in interior trebue uscata urechea cu uscatorul de par.. dupa fiecare baie si atat.
posibil sarea de la apimar.. a facut sa fie asa tari dopurile.

IGHE

ar trebue sa faceti un RMN cerebral. care sa cuprinda si canalul auditiv intern si urechea interna!
0
23-08-2009, ora 22:19
ighe
Nu este medic/terapeut
ighe
Domnule doctor, sub Autor: ighe din data de 22 - 08 - 2009, asi dori sa mai fac o precizare. De 2 ani pentru hipertensiune arteriala stadiul II, urmez un tratament cu ISOPTIN RR de 240 mg - 1 pe zi şi ASPENTER 1 comprimat pe zi. Ar putea avea o infuenta si aceste medicamente ? Va multumesc pentru recomandare si voi incerca sa fac investigatii sub control de specialitate, un RMN cerebral cit de curind posibil si in functie de cind voi fi acceptat de clinica din Iasi, pentru ca nu stiu unde asi putea sa fac in alta parte. Va multumesc !
0
24-08-2009, ora 14:35
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cu siguranta.. hipertensiunea arteriala.. are influenta asupra circulatiei cerebrale si asupra vaselor sangvine.
0
25-08-2009, ora 18:04
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Demidina: Dopurile de ceara din ureche se pot "dizolva" cu ajutorul urmatoarelor remedii homeopate :

Causticum in dilutia CH6 sau CH15

"Taking a CH6 dose of Causticum four times daily for up to seven days may help reduce your earwax production and relieve intermittent hearing loss, writes Andrew Lockie, M.D., in his book The Family Guide to Homeopathy."

Dilutiile mai inalte decat CH6 trebuie luate mult mai rar decat in CH6.

Un remediu ajutator la dopuri de ceara este si Silicea CH9 luat de 2-3 ori pe saptamana.

La dopurile foarte tari se foloseste Conium sau Pulsatilla, la cele uscate Lachesis. Toate in dilutia CH9 sau 15.

Pentru administrarea corecta a remediilor homeopate trebuie consultat un medic sau informare detaliata din literatura de specialitate.

-
Un alt remediu naturist din experienta unor medici homeopati.
Tinctura de galbenele 1 parte amestecata cu 20 de parti de glicerina, se pun in ureche inainte de culcare mai multe nopti la randi.

A pune anumite substante in ureche ca bicarbonatul de sodiu nu este recomandat !
0
25-08-2009, ora 18:48
demidina
Nu este medic/terapeut
demidina
multumesc tuturor pt sfaturi, si d-nului doctor si la scarface, o sa tin cont, dar oricum va pot spune ca mi-a scos dopurile de ceara si acum traiesc intr-o lume cu sunete foarte frumoasa. Timp de 3 saptamani am trait un mic cosmar. Acum e mult mai bine. Pe viitor o sa am grija. Multumesc inca o data!
0
01-02-2010, ora 22:07
piru
Nu este medic/terapeut
piru
Buna seara Dl Doctor.Ma confrunt si eu cu o problema de 5 ani de zile, mi sau infundat si urechile si nasul in acelasi timp.Am ramas fara miros, totodata capul fiind si el infundat.Dupa aceea am mers la un consult ORL, diagnosticul fiind HIPOACUZIE.Mi-am facut operatie de amigdalite fara niciun rezultat.Inainte cand ma tineam de nas si suflam imi intra aer in urechi, acum nu mai imi intra deloc aer.Am facut tratament pentru nas cu PARACETAMOL SINUS si SINUPRET fara niciun rezultat, nasul desfundandu-se numai cu picatura OLYNTH.De la infundatura nu ma pot concentra in activitatile pe care le practic. V-as ruga daca se poate sa imi spuneti si parearea Dvs.Mii de multumiri !!
0
02-02-2010, ora 07:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
piru
faci o radiografie SAF, audiograma completa( aer+ os), Timpanograma.
trimiti rezultatele pe mail
CRed ca ai o problema in nas.. care influenteaza aerisirea urechii medii !
0
11-05-2011, ora 11:01
Calota.Valentin
Nu este medic/terapeut
Calota.Valentin
Buna ziua
nu stiu ce ar putea fi dar de ieri dupa-amiaza am urechea infundata nu ma doare deloc dar nu aud la fel de bine si simt ca e infundata
nu am incredere in ORL sau doctori de familie ( nu din Targu-Jiu cel putin)
pot rezolva singur?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.