ureche infundata si durere a coardei vocale

01-03-2011
duti51
Nu este medic/terapeut
duti51
am o problema cu urechea stanga, este infundata[ sau senzatia de infundata]cand ma curat in ureche peretii canalului auditiv ma dor si simt un fel de raceala dupa curatare; la frig ma doare [parca ma injunghie] si daca casc sau vorbesc mai tare am impresia ca mi se rupe [coarda vocala ?]ca am o durere acuta ce ma strabate din partea stanga a gatului spre ureche ca efectiv ma chircesc de durere acelas lucru il patesc si daca dau capul pe spate cand beau apa am fost la specialist si mi-a prescris tantum verde si otocalm de cateva zile mi se infunda si urechea dreapta. Durerea in gat spre ureche o am si la caldura si la frig, am mai patit asa ceva si acum doi ani dar a trecut folosind miere si lamaie si atunci era in perioada verii efectiv nu stiu ce sa fac nu cred ca tantum verde si otocalm este un tratament adecvat. Va multumesc pentru sfatul pe cre mil veti da.
2 comentarii
0
02-03-2011, ora 14:57
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. urechea este facuta sa se autocurate ( pielea conductului creste spre exterior, ca si unghia) scotind ceara afara) nu mai imblati cu nimic in ureche.. fiidca traumatizati osul conductului auditiv. ( nu mai ppuneti piacturi in urechi.. doar incalzitio cu uscatorul de par
2. durerile de gat se vindeca cu
Regim alimentar stric fara acru, a cidulate si fructe citrice, gargara, inhalatii, bauturi calde.
0
05-03-2011, ora 07:21
Dr. Orl
Identitate neconfirmată
Dr. Orl
Parerea mea este ca aveti o nevralgie (posibil nevralgie de laringeu superior) care da astfel de "junghiuri" cu otalgie reflexa. Puteti lua antiinflamator nesteroidian. In cazul in care nu trece, o alternativa ar fi infiltratii locale cu xilina.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.