Un logoped f bun pentru adulti

02-11-2008
Veronica_Ilie83
Nu este medic/terapeut
Veronica_Ilie83
Buna! Am si eu nevoie de ajutorul vostru intr-o problema destul de delicata. Am 25 de ani si din copilarie ma balbai uneori. Am fost un copil fff sensibil si am si suferit un soc emotional, dar am avut o copilarie si o viata fericita pana acum, deci nu pot pune aceasta problema pe seama unor traume continue. Perioadele mai grave alterneaza cu cele in care nu ma balbai si de aceea parintii mei nu m-au dus la un logoped atunci cand eram mica. am citit fff mult pe aceasta tema. Stiu ca se vindeca f greu la adulti, dar eu vreau sa incerc prin logopedie.
Mentionez faptul ca am terminat o facultate, deci nu am retard mintal( asa cum mi-au spus unii psihologi la care am fost- ca oamenii care se balbaie au in mare parte retard mintalSmile)) si nici nu am probleme cu increderea in mine. Vreau doar sa gasesc un logoped ff bun care sa se ocupe si de adulti si cu care sa exersez foarte mult. Eu sunt in Ploiesti( si aici niciun logoped nu a vrut sa se ocupe de mine, motivand faptul ca nu sunt logopezi pt adulti si ca eu oricum nu am probleme ff mari).
Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar citind ff mult pe internet( si majoritatea studiilor in engleza) am vazut ca cei mai multi oameni cu balbism au momente in care nu se balbaie deloc si au un IQ peste medie. Lucruri pe care psihologii de la noi nu le stiu.

Daca stiti vreun logoped pentru adulti in Bucuresti va rog ajutati-ma. Multumesc!
72 comentarii 12 3 Înainte ›
0
02-11-2008, ora 21:25
nokki
Nu este medic/terapeut
nokki
La spitalul ORL dr. Hociota, fost Panduri, exista cabinete de logopedie.
Nu stiu daca logopezii respectivi lucreaza si cu adulti, dar poti sa dai un telefon, sau mai bine sa te duci chiar acolo, sa vorbesti cu ei.
Cosultatiile sunt gratuite cu trimitere de la dr. de familie.
0
02-11-2008, ora 21:44
Veronica_Ilie83
Nu este medic/terapeut
Veronica_Ilie83
Si daca sunt din Ploiesti trimiterea doctorului de familie are valabilitate?
0
02-11-2008, ora 22:23
nokki
Nu este medic/terapeut
nokki
Da, dupa cate stiu, fiindca orice cetatean isi poate alege medicul specialist, cf. legii.
La intrebarea ta trebuie sa stie raspunsul precis, medicul de familie personal, care iti face trimiterea.
Fiindca am revenit, mi-am adus aminte cazurile pe care le trata dr. Freud, parintele psihanalzei.
Erau chiar cazuri de socuri emotionale traite in copilarie, care se manifestau foarte divers, la maturitate.
Stiu ca la noi psihologii si psihiatrii au o pregatire, in cea mai mare parte, deficitara, iar psihanaliza a fost interzisa pe vremea comunismului, deci sunt probabil putini spcialisti de acest fel.
Asta ti-am scris ca sa iti dau si o alta directie de a cerceta singura, mai intai, cauzele deranjului pe care il ai.
Poate cauza sa fie ascunsa de acea emotie pe care ai trait-o in copilarie.
Fiindca ma gandesc si la posibilitatea sa fie o cauza psihica. (nu sunt medic)

Succes.
0
02-11-2008, ora 22:32
Veronica_Ilie83
Nu este medic/terapeut
Veronica_Ilie83
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Am cautat ff mult pe interner. Am ajuns chiar sa achizitionez de la americani un aparat auditiv care produce ecou pentru a-mi controla vorbirea, dar e ff incomod si nu prea l=am purtat. Nu am facut acest lucru si pentru ca uneori am momente in care nu ma balbai si nu e evident, dar alteori e mai grav si imi dau seama ca trebuie sa fac ceva. Dar asa cum ai spus si tu psihologii si psihiatrii au o pregatire deficitara in acest domeniu si nu stu ce sa fac. o sa ma interesez in legatura cu acest doctor si o sa vad ce pot face, multumesc inca o data.
0
03-11-2008, ora 10:57
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
alezzia,

iti recomand sa mergi si la un psihoterapeut (bun).
nu prea e gratis, asa ca la un psiholog/ logoped/ etc de spital, si intr-adevar pretul poate fi o problema in raport cu dimensiunea problemei tale (care spui ca e mica) asa incat e posibil sa consideri ca nu merita.

insa am o banuiala ca ai putea gasi niste solutii, din ce povestesti...

Toate cele bune,
Andrei Dumitrescu
0
20-11-2008, ora 15:30
carusius
Nu este medic/terapeut
carusius
Buna, si eu ca si tine sint balbait.Acum sigur exista diferite niveluri de balbaiala dar un lucru e cert, nu scapi niciodata de ea, ci doar o poti controla prin diferite tehnici de repiratie, despre care nu cred ca s-a auzit de ele pe la noi, iar cercetarea In Romania e la pamint in acest domeniu sau chiar inexistenta.Dupa cercetarile facute pe internet(site-uri romanesti nu exista sau informatii insuficiente)am descoperit ca in USA, UK sau Australia sint asociatii nationale ale balbaitilor, organizatii etc care ajuta oamenii sa depaseasca acest teribil obstacol prin sedinte, terapii in grup metode revolutionare.La noi, logopezii sint obisnuiti sa lucreze doar cu copiii si atat nici vorba de adulti(am incercat eu imediat ce am intrat la facultate si e dezastru, singura lor metoda e silabisirea insotita de miscari ale mainii in sus si in jos exact ca Nicolae Ceausesc, ceea ce la un interviu pentru un job nu este acceptabil).Psihologii si psihoterapeutii nu te pot ajuta in legatura cu balbaiala, am citit articole in acest sens in diverse brosuri de pe afara.Daca poti si ai posibilitatea financiara exista publicatii in limba engleza pe site-uri straine sau chiar pe amazon.Eu incerc sa obtin un post de functionar public in cadrul unei directii care se ocupa de tineret, educatie, sanatate si poate reusesc(daca trec de interviu desigur, ca de proba scrisa trec fara probleme)sa deschid un centru si sa atrag specialisti din tara la sedinte macar lunare, sa pot ajuta copii, adolescentii si desigur adultii care se chinuie cu aceasta problema.
0
20-11-2008, ora 15:48
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Buna Carusius,

articolele citite de tine in legatura cu cat poate ajuta psihoterapia un balbait acopera TOATE formele de psihoterapie din Romania, si contin un punct de vedere care reprezinta TOTI psihoterapeutii ?

Toate cele bune,
Andrei Dumitrescu
0
20-11-2008, ora 16:24
Veronica_Ilie83
Nu este medic/terapeut
Veronica_Ilie83
Draga domnule Andrei Dumitrescu..oricata reclama ati vrea dv sa faceti cabinetului dv sa recunoastem nu ajuta oamenii care se balbaie. Eu sunt o persoana increzatoare, independenta, pot spune chiar de succes..nu am nevoie de consiliere, terapie, psihoterapie...nu asa se vindeca balbismul!!!!!!!!! nu stiu nici daca tehnicile de care vorbea carusius sunt bune, desi am citit enorm despre asta( cred ca acea silabisire sau multe ore cu un logoped ajuta asa cumpoate ajuta si hipnoza.)...dar aproape toti psihologii au informatii putine si nu sunt la curent cu ce exista afara..asta am constatat si eu citind fff multe articole straine pe aceasta tema.
0
21-11-2008, ora 15:25
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
alezzia,

daca ti-ai propus sa exprimi pe forum o revolta interna, atunci cu siguranta ai reusit. ai folosit toate ingredientele: atac, morala coroziva, lauda, ironie, "tinut o lectie". Probabil ca ai acumulat ceva tensiuni in drumul tau catre scapatul de simptom.
In ceea ce ii priveste pe "psihologi", cumva nu te pot condamna: ca in orice profesie (fosta) neliberala, poti intalni foarte multe persoane dezinteresate care mai mult rau fac decat sa ajute. Totusi, au si un avantaj: dupa ce iesi de la ele te revolti si iti aduci aminte ca tu esti mai destept de atat si ca lucrurile nu pot sta in acel fel descurajant promovat in unele institutii.

Acum, in ceea ce priveste balbismul, la intrebarea daca psihoterapia poate vindeca aceasta afectiune raspunsul este probabil nu.
Insa la intrebarea daca anumiti balbaiti reusesc sa scape de aceast simptom neplacut apeland la psihoterapeut, raspunsul este da, am vazut cu ochii mei.
Ai citit si tu si stii ca pot exista cauze diferite, care evident cer solutii diferite.

Vezi, tu vii si descrii obiectiv in primul mesaj ceea ce ti se intampla: te balbai uneori.
Apoi, in mesajul tau ultim schimbi complet sensul mesajului: "balbismul" nu se vindeca !
Vezi diferenta ?
Esti sigura ca tu ai aceeasi forma de manifestare si aceleasi cauze ca si carusius, de exemplu ?
Esti sigura ca la tine e e atat de grav incat necesita tehnici exotice sau scumpe sau oricum importate ?

Psihoterapia nu rimeaza cu retard mintal sau "nebunie" sau deficienta mintala.
Asta e un cliseu care nici macar nu mai e folosit de ceva vreme nici macar de catre publicul larg.
Mai ales, psihoterapia nu e practicata de psihologi, ci de psihoterapeuti.
Un psihoterapeut este un psiholog cu multi ani in plus de formare de baza, dezvoltare personala, supervizare pe directia unei linii anume in care invata cum sa catalizeze transformari. Nu cum sa dea sfaturi sau cum sa afirme tampenii ca cea cu retardul mintal de care ai povestit tu ca ti s-a intamplat.


Mult succes,
Andrei Dumitrescu
0
27-06-2009, ora 22:44
Awel
Nu este medic/terapeut
Awel
Va salut De ceva vreme caut asiduu informatii in legatura cu balbismul pentru ca si eu sufar de o forma de balbaiala. Am incercat doi specialisti logopezi in trecut acum am 25 de ani dar am renuntat pentru ca simteam ca nu inteleg problema mea si pentru ca desi in cabinet faceam progrese in viata de zi cu zi nu aparea nici o imbunatatire permananenta doar perioade de entuziasm cand vorbeam perfect fluent si perioade de stress cand nu puteam rosti o fraza cap-coada. In incercarile mele de a intelege ce se intampla cu mine am dat peste o carte scrisa de un membru al National Center For Stuttering din America Dr. Martin Schwartz cartea se numenste Stutter no more Nu va mai balbaiti si se poate descarca gratuit de pe internet. O cautare google cu unul dintre cuvintele cheie de mai sus in engleza ar trebui sa va duca pe pagina respectiva. Cartea asta este primul document pe care l-am citit pe subiectul acesta care chiar a avut sens pentru mine imi explica clar argumentat cu dovezi palpabile ce se intampla cu mine. Ulterior am consultat doi logopezi cu vechime si m-am convins ca logopedia ca si disciplina sau stiinta sau ce-o vrea ea sa fie este complet in ceatza si nu ma poate ajuta cu nimic in viata de zi cu zi ci doar in cabinetul medicului. Tehnicile de relaxare ajuta desigur dar nici nu se apropie de o rezolvare permananenta pentru ca logopezii nu inteleg cauza balbismului nici macar n-o banuiesc. Este vorba de blocarea corzilor vocale. Cititi va rog mai detaliat in cartea D-lui Schwartz. Dar ce m-a determinat sa va scriu este faptul ca exista o solutie descrisa in carte tehnica Air Flow care da rezultate remarcabile. Desi necesita cateva luni de antrenament pentru a o deprinde corespunzator va asigur ca merita. Dupa citirea cartii am simtit nevoia de a vorbi cu alti oameni care au aceeasi problema cu mine pentru a-i ajuta pentru a ma ajuta sa inteleg. Nu am sa condamn pe nimeni pentru lipsa de informare de la noi am sa va rog insa cititi cartea inainte de a respinge ideea nu trebuie sa platiti nimic nimanui. Iar pentru cei care nu cunosc limba engleza lucrez la traducerea cartii. Trimiteti-mi va rog un mesaj privat daca ceea ce am scris va starneste cel mai mic interes.
0
27-06-2009, ora 23:00
Veronica_Ilie83
Nu este medic/terapeut
Veronica_Ilie83
Multumim mult pentru ca ne ai impartastit din experienta ta. Si eu am gasit un logoped f bun care utilizeaza aceasta tehnica dar oricum voi descarca acea carte. Stiu perfect ce simt si sunt revoltata ca specialistii din Romania nu studiaza mai mult aceasta problema pentru ca si logopezii nostri sa se ridice la nivelul celor din afara. Multa sanatate si o vorbire...cat mai fluenta:
0
02-10-2009, ora 11:14
pufici
Nu este medic/terapeut
pufici
Awel, daca ai reusit sa traduci ceva din acea carte, ai face un bine postand sub forma de fisier aici pe site.
multumesc
0
08-11-2009, ora 00:18
Valybraila
Nu este medic/terapeut
Valybraila
Buna seara, tot caut si eu un raspuns...ca si voi sunt balbait, am 20 de ani si chiar acest defect imi ruineaza viata, tata cand a fost mic a avut un mic accident si sa speriat si a ramas cu defectu asta (balbaiala) si de la el mi sa tras mie si lui sormea din pacate, fratemiu nu are are defectu asta(norocu lui) deci vreau sa va spun ca eu am defectu asta din nastere, deci vreau sa ma indrumati spre un logoped sau daca e vre'un tratament special ptr acest defect, va multumesc frumos -
0
09-11-2009, ora 11:09
pro2
Nu este medic/terapeut
pro2
Buna ziua tuturor! Logopezi care sa lucreze si cu adultii gasiti la Cabinetul de logopedie Andu, dar este doar pentru Bucuresti.
0
09-12-2009, ora 11:17
a mihaela
Nu este medic/terapeut
a mihaela
buna..as vrea sa spun ca din pacate pe balbaiala nu sunt foarte multe studii insa sunt anumiti factori de care toti logopezii ar trebui sa tina cont inainte de inceperea terapiei. conteaza f mult anumite antecedente medicale, conteaza si alte cazuri asemanatoare din familie(daca exista) si bineinteles trebuie sa nu existe probleme la nivelul aparatului fono-articulator. daca toate astea se exclud, atunci ce ramane de facut in terapia logopedica pentru balbaiala sunt exercitiile de respiratie asociate cu psihoterapie. din pacate sunt multi logopezi care considera ca nu este necesara decat psihoterapia si ca la adulti nu mai are rost terapia logopedica in acest caz.

o zi buna!
0
01-02-2010, ora 20:52
dora_s
Nu este medic/terapeut
dora_s
eu incep sa ma balbai cand obosesc. nu e babaiala clasica in care se repeta silabe ci, pur si simplu ies cuvintele aiurea. nu se inteleg. si mai vorbesc si repede...
m-a rugat un oficiant la un ghiseu sa repet de cateva ori ce i-am spus...
0
16-02-2010, ora 18:58
ella_inna
Nu este medic/terapeut
ella_inna
va salut pe toti. sunt noua pe aici si ma intereseaza cartea despre care vorbea awel. o poti pune pe site sau... in ce fel pot intra in posesia ei. merci fain.

zi buna tuturor!
0
16-02-2010, ora 22:31
Awel
Nu este medic/terapeut
Awel
Cartea in engleza o gasiti aici http://www.stutter-no-more.com/Stutter_No_More.pdf
Traducerea nu merge grozav din lipsa de timp, din pacate.
0
17-02-2010, ora 10:49
ella_inna
Nu este medic/terapeut
ella_inna
k. merci. era fain daca reuseai sa o traduci. dar e greu cu timpul asta.
o zi faina!!
0
17-02-2010, ora 20:08
anamaria29
Nu este medic/terapeut
anamaria29
aceeaşi problema am si eu, mă bălbâi. A început de ceva timp să mă enerveze rău de tot pentru că nu eram asa. A apărut problema asta de vreo 3 ani. dar nu mi se intămplă tot timpul când sunt cu persoane pe care nu le cunosc sau cu persoane care mi se par mie superioare, când mă enervez. nu stiu ce sa mai fac. Am fost si la psihoterapeut si mi-a pus diagnosticul de tulburare anxioasă şi mi-a dat sa iau Cipralex dar imi este frică să-l iau ca are prea multe reacţii adverse. Ajutaţi-mă cu un sfat, vă rog.
0
18-02-2010, ora 15:23
Awel
Nu este medic/terapeut
Awel
Din cele citite de mine medicamentele dau rareori rezultate, sau rezultatele pe care le dau sunt insotite de dependenta sau de revenirea tulburarilor dupa intreruperea tratamentului.

Eu unul nu l-as lua, Se lucreaza in prezent in afara la un medicament care sa actioneze numai asupra reflexului corzilor vocale, fara sa fie un antidepresiv, dar in afara de aceste zvonuri nu stiu nimic. Cipralex este un antidepresiv si ca orice astfel de medicament cred ca trebuie folosit cu prudenta.

Intr-adevar iti va reduce stresul, iti vei controla vorbirea mai usor, dar efectele au sanse sa fie mici si, cum am spus nu de durata, pentru ca nu vei putea folosi medicamentul la nesfarsit, si pentru ca probabil nu esti copil si "obiceiul" de a te balbai este bine inradacinat.

Iar eu cred ca sunt sanse mari sa nu fie vorba de o tulburare anxioasa care cauzeaza balbismul, ci invers provocata de balbism. Esti stresat, ca noi toti, doar ca la noi, balbicii, in loc sa ni se contracte umerii sau mainile sau pieptul, cand suntem stresati, incordati, se contracta corzile vocale, de aici incapacitatea de a rosti fluent cuvantul respectiv. (informatiile sunt din cartea online din postul meu mai de sus, Stutter no more).

Ce scriu se bazeaza pe articolele citite de mine, e drept sunt cateva la numar, dar nu am pretentia ca sunt specialist si prin urmare sfaturile mele rog a fi luate ca atare.
0
18-02-2010, ora 22:18
anamaria29
Nu este medic/terapeut
anamaria29
bună, am descărcat si eu cartea recomandată de tine, daca nu ma însel, şi pare foarte interesantă sper să ma ajute. Dar nu inteleg de ce ma balbai, pentru ca inainte nu eram aşa. A inceput sa-mi fie frică sa mai vorbesc de teama să nu ma bâlbâi. De bâlbâit nu ma bâlbâi prea des depinde poate chiar o dată pe zi, depinde cu cine vorbesc, eu de fel sunt si prea repezită si poate si asta este o cauza. Nu adevarul este ca e tare naspa. Vă pup
0
21-02-2010, ora 23:41
xxxxxx
Nu este medic/terapeut
xxxxxx
buna, si eu am probleme foarte mari cu bilbiitu, Din clasa a 7 am inceput sa ma bilbii, de atuncea viata mea este un calvar, cind am fost in armata am vrut sa ma sinucid din cauza asta, si acuma imi trece prin cap lucru asta. Nu stiu ce sa ma mai fac! Am fost si la medic, fara rezultat. Nu doresc la nimenea sa treaca prin asa ceva, nici la dusmani mei. Oare voi putea gasi o solutie la aceasta problema? Mi-am pierdut toate sperantele. Daca vreti sa-mi dati un sfat sau ati gasit o solutie, - SA VA AJUTE DUMNEZEU PE TOTII!
0
12-03-2010, ora 21:07
ciprianciprian
Nu este medic/terapeut
ciprianciprian
Salut tuturor, aceiasi problema cu balbaiala o am si eu de multi ani, acum am 22 de ani si vreau sa scap de problema asta pentru totdeauna ca imi distruge viata. Asa ca acum vreo doua luni m-am gandit sa fac ceva si sa nu mai imi plang de mila ca asa nu rezolv nimic. am intrat pe un site medical si dupa ce am citit toate posturile despre balbaiala am lasat un comment, in cateva ore un medic mi-a raspuns si mi-a zis ca ma poate ajuta, era vorba de medicina homeopata ( remedii naturale), dupa o examinare amanuntita(pe messenger) am primit si un tratament care mi-l pot face singur acasa insa tin sa precizez ca deocamdata nu am scapat de aceasta problema dar dupa ce am luat remediul am simtit imbunatatiri dar nu am scapat complet de balbaiala, am vb cu medicul respectiv si a zis ca sunt multe remedii posibile si mai incercam pana scap de balbaiala.DECI EXISTA SOLUTII DE INCERCAT TOTUSI..insa dupa cum am zis nu mai stau cu mainile in san asa ca pana rezolv cu homeopatia am gasit pe acest site o catre interesanta postata de Awel, asa ca am intrat sa citesc, si intr-adevar acolo este vorba de o metoda noua Air Flow, cartea este in engleza dar o sa incerc sa traduc ceea ce este necesar, in afara de ceea ce m-am documentat mult timp mai stiu si eu multe chestii care pot ajuta pe altii, asa ca daca vrei sa rezolvam ceva lasati logopezii si psihologii ca nu veti primi de la ei de pe site-uri decat invitatii la cabinet, poate va asteptati sa va dea vreun raspuns, vreo metoda de a scapa de balbaiala.cum sa vad dea? doar nu vreti sa ii luati painea de la gura! Daca vreti sa facem ceva haideti sa ne strangem toti si sa impartasim experientele precum si cunostintele. Va astept sa vorbim -* apoi poate daca vreti facem un blog unde chiar incercam sa gasim solutii ! Multa sanatate !


(*modificat de administrator)
0
13-03-2010, ora 13:19
bobobarosanu
Nu este medic/terapeut
bobobarosanu
Awel, am citit posturile tale si inteleg ca ai inceput sa utilizezi tehnica Air flow. Ne poti descrie te rog ce progrese ai facut si cum ti-ai organizat exercitiile? De asemnea ar fi util de stiut daca cineva cunoaste un terapeut din romania care foloseste aceasta tehnica.Multumesc
0
14-03-2010, ora 19:23
anamaria29
Nu este medic/terapeut
anamaria29
Bună, eu inca nu am descoperit ceva care sa ma ajute. Poate ne spui si noua ce tratament homeopat ai luat. Please
0
14-03-2010, ora 19:39
ciprianciprian
Nu este medic/terapeut
ciprianciprian
Anamaria tratamentul homeopat nu se potriveste de la o persoana la alta, este in functie de cauzele care a declansat balbaiala, si site- ul pe care am facut eu consultul a trebuit sa completez un formular de vreo 20 de pagini in care trebuia sa raspund la intrebari la intrebari despre stari fizice, emotionale..etc si abia dupa vreo saptamana mi-a prescris un remediu, se pare ca nu l-a nimerit dar mai incerc poate reusesc, mentionez ca sunt persoane care s-au vindecat ! Daca am dovada ca tratamentul functioneaza o sa va recomand la toti persoana care m-a ajutat. Sanatate
0
14-03-2010, ora 20:03
anamaria29
Nu este medic/terapeut
anamaria29
da, asa este, ai dreptate. Dar sti cum este te agati de orice.
0
14-03-2010, ora 20:06
ciprianciprian
Nu este medic/terapeut
ciprianciprian
te inteleg perfect, dar ai incredere ca intr- o zi o sa scapam de problema asta! M-am apucat de tradus cartea aia si cand o sa termin o sa postez aici. Ciao
0
15-03-2010, ora 17:54
Valybraila
Nu este medic/terapeut
Valybraila
Vai, ce imi ruineaza si mie viata defectu asta :(, sper sa exista un leac - medicament - tratament ceva :(
Adaugă un comentariu / răspuns
72 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: