umflaturi pe corp cu mancarime

28-12-2011
andreea stan
Nu este medic/terapeut
andreea stan
Buna ziua, am aceasta problema de cativa ani(2-3) si nu stiu ce reprezinta, de fiecare data cand mi-am facut analize, nimic nu indica o problema ce ar putea declansa urmatoarele simptome: imi apar diverse umflaturi pe corp debutand prin mancarime, roseata si incalzirea zonei respective. Daca acestea se inmultesc, am o stare generala proasta, de oboseala, de dureri musculare si nu numai. Este inexplicabil. Singura metoda prin care ameliorez durerile care sunt raspandite pe intreg corpul, nu doar pe zona respectiva, este somnul, urmand ca dupa 8-9 ore de odihna sa ma trezesc fara starea de oboseala din corp, ci doar cu acele inflamatii diminuate si fara mancarime. Locul unde sunt localizate inflamatiile se reface incet in aprox 24 ore. Mentionez ca imi apar oriunde pe corp, exceptie fata(spate-pe coloana vertebrala, brate, picioare, talpa picioruluiui, etc)si ca daca sunt sub adiministrarea unui complex de vitamine, respectivele afectiuni nu se mai mainifesta o perioada de timp(2-3 luni daca cura cu vitamine a durat min 1 luna). Dupa alte cateva luni de la administrarea vitaminelor apar incet incet si umflaturile. As mai putea da un exemplu, pentru a se intelege macar o parte din modul in care ele actioneaza: daca ma incalt cu ceva nepotrivit sau nu, pe fond de oboseala, ma mananca zona interna dintre degetele de la picioare si calcai, urmand ca in cel mai scurt timp zona sa se inflameze, inroseasca si sa doara cumplit la mers. Sper ca am fost destul de explicita. Va rog, daca exista cineva care s-a confruntat cu aceasta afectiune, sa ma ajute sau sa ma indrume spre o analiza exacta pentru identificarea unui diagnostic. Va multumesc mult.
15 comentarii
0
30-12-2011, ora 11:05
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Ar trebui sa faci analize la ficat - transaminaze si ce mai considera doctorul. Spui ca iti mai revii dupa ce te odihnesti, de aceea m-am gandit ca ar putea fi de la ficat.
Mai poti merge la alergologie si sa testeze la ce anume faci aceste puseuri alergice.
La picioare poate sa fie de la ciorapii care poate contin diverse fibre si ar trebui sa porti numai sosete de bumbac 100%, sau chiar incaltamintea sau dublura din interior, daca este din material sintetic poti face alergie de la ea.
Poate ai paraziti intestinali. Ai facut un examen coproparazitologic?
In analizele de sange iti ies eozinofile multe? Daca da, atunci ar trebui sa il faci.
Mergi la doctor sa te consulte si sa iti dea trimitere la alergologie, sa faci analize la ficat (poate si o ecografie) si examenul coproparazitologic.
Pentru ultimul, sa ceri de la laboratorul de analize recipientul special pentru colectarea scaunului.
1
30-12-2011, ora 13:07
andreea stan
Nu este medic/terapeut
andreea stan
Multumesc pentru raspuns. Am facut un examen coproparazitologic acum 2 saptamani pentru o verificare periodica necesara serviciului, si mi s-a spus ca totul este in regula. Nu cred ca are legatura cu tipul de material folosit in sosete sau incaltaminte fiindca nu se manifesta diferit fata de celelalte inflamatii ce isi fac aparitia pe restul corpului, si nu imi ies umflaturile niciodata daca sunt in perioada in care imi administrez vitamine. La alergologie nu am ajuns inca fiindca medicul meu de familie nu mi-a indicat o astfel de consultatie la un medic specialist. Iar la ficat, la fel nu am avut nici o verificare. Pe ce s-a pus accent a fost lipsa unor vitamine sau minerale din organism care imi pot influenta aceste simptome. O sa incerc sa ajung totusi la un alergolog. Va multumesc mult pentru ajutor. Un An Nou cu bucurii!!!!
0
29-06-2018, ora 22:38
PapillonB
Nu este medic/terapeut
PapillonB
Ați reușit să aflat un răspuns la problema dvs.? Si eu mă confrunt cu o problema asemănătoare de ani de zile(aprox. 8 ani). Am exact același fel de simptome, doar ca mie îmi apar de obicei de-a lungul osului care duce de la degetul mic spre calcai și la unele degete de la mâini. O dată mi-a apărut pe burta din cauza beteliei de la pantaloni care mă strangea când stăteam așezată pe scaun, alta data mi-a apărut la spate in zona coccisului când am stat prea mult timp pe spate in pat. In general îmi apare si la prima falanga de la degetul mare si/sau arătător după ce strâng sau apăs mai puternic sau car ceva plase grele. Ultima dată când am purtat 4 ore tocuri, și anume niste tocuri de 7cm, niste pantofi foarte comozi in mod normal, mi s-au umflat tălpile și mă dureau și aveam o mâncărime de abia puteam să pășesc după ce m-am descaltat. Nu reușesc să înțeleg in ce categorie se încadrează genul asta de simptome și nici macar nu știu la ce fel de specialist sa apelez. Pielea nu are nici cea mai mică urma de trauma sau înțepătură, este doar umflatura, mâncărimea amestecata cu durere și zona puțin mai caldă decât restul pielii din jur. Nu am amorțeli, furnicături, sau alte simptome. Sper sa îmi dați un răspuns chiar dacă a trecut atâta timp.
1
22-08-2018, ora 00:19
Ket
Nu este medic/terapeut
Ket
Am aceeasi problema de ceva timp, umflaturi la compresia pielii si anume daca ma stringe incaltamintea, sau imi creeaza disconfort (chiar si o pereche de slapi) se umfla pielea, peste noapte de regula trece sau cel tarziu a doua zi pina la amiaza. La spate la coloana la fel se fac umflaturi daca stau rezemata de o speteaza tare. De fapt am observat ca se umfla orice parte a corpului daca pielea este oarecum supusa unei compresii de la scaun, incaltaminte, imbracaminte (betelia de la jeansi, o centura mai strinsa), o punga grea, si mai ales frecvent am disconfort de la centura gentilor purtate pe umeri, e groaznic. Ideea este ca nu stiu ce medic specialiat sa consult. Am mai povestit gastrointerologului, nu are ideie, medicul de familie m-a trimis la dermatolog si mi-a zis ca poate sa fie alergie de la metal de la invaltaminte, centura, stofa...ceea ce nu are deloc legatura cu umflaturile mele. Recent a inceput sa ma manance buza de sus si dimineata m-am trezit cu buza extrem de umflata, tin sa concretizez ca trece de la sine in citeva ore. Sugerati va rog ce ar putea fi si la ce specialist sa ma adresez.
0
30-08-2018, ora 15:56
PapillonB
Nu este medic/terapeut
PapillonB
Da, si eu recent am patit la fel de cateva ori si mi s-au umflat fie buza inferioara, fie buza superioara. Am luat un antialergic(Reactin) si umflatura s-a retras. Pe moment m-am bucurat ca s-a retras de la med. antialergic pt. ca cumva puteam sa zic ca e un fel de alergie si ca situatia se imbunatateste de la antihistaminic, dar a fost doar o iluzie pt ca urmatoarele dati nu mi s-au mai dezumflat de la antihistamic, ci s-au dezumflat in ritmul normal de dinainte. Nu imi pot explica ce poate sa fie, analizele de sange mi-s bune. Nu stiu daca ar putea avea vreo legatura cu Helycobacter pe care il am slab prezent la analiza de scaun sau la infectia urinara cronica asimptomatica provocata de E.coli. Am tinut sa mentionez de Helycobacter si de E.coli in caz ca gasim un punct comun aparte de umflaturile astea ciudate care apar la compresia pielii.
0
11-09-2018, ora 20:04
RamonaDrugă
Nu este medic/terapeut
RamonaDrugă
Buna seara! Ati gasit raspuns la problema dvs? Am aceeasi problema si nu ii dau de capat. De cand am nascut ultimul copil adica de 3 ani, au fost perioade mai bune dar si perioade cu mancarimi si umflaturi la ordinea zilei. Analizele imi sunt bune.chiar nu stiu ce ar putea fi.
0
16-09-2018, ora 11:27
PapillonB
Nu este medic/terapeut
PapillonB
Buna seara, RamonaDruga. Nu am gasit raspuns la problema mea despre care pot spune ca e identica cu a lui Ket descrisa mai sus, adica umflaturi la compresia pielii. Cateodata mi se inflama degetul daca apasam un buton mai tare sau daca aveam un fermoar la haina care se tragea mai greu. Cert e ca am o oarecare alergie si la detergentii de haine pentru ca dupa ce pun hainele la spalat cateodata mi se inflameaza anumite parti ale palmelor. La mine problema asta cu inflamatiile pare ca s-a mai calmat, dar sunt perioade in care sunt foarte sensibila si am inflamatii peste tot unde este compresie. Si analizele mele sunt bune.
0
16-09-2018, ora 12:51
RamonaDrugă
Nu este medic/terapeut
RamonaDrugă
Sigur nu alergia la detergent este cauza. Si eu am aceleasi simptome. Sunt perioade mai bune si perioade in care nu pot purta nimic care sa apese cat de putin pielea. Caut un factor comun poate asa o sa inteleg de ce se intampla. Eu am ceva probleme cu ficatul si sufar de diabet...in rest analizele imi sunt bune. Am intrebat medicul de familie si nu stie ce poate fi..incurajator
Sper sa gasesc cauza, problema e destul de suparatoare.
0
16-09-2018, ora 13:19
Ket
Nu este medic/terapeut
Ket
Am făcut recent biochimia sângelui, însămânțarea urinei, toate au ieșit cu rezultate perfect de bune, excepție avea doar in indicator din cei aproximativ 17 și anume VSH-ul era un pic mărit.Continui sa ma confrunt cu problema data, 3 zile in urma m-am trezit cu fruntea umflata, in 3 zile mi-a trecut. Umflatura cobora încet spre sprâncene, apoi ochi, pana a dispărut. Unica problema de sănătate despre care știu de vreo 9 ani sunt Calculii biliari (in caz ca avem ceva in comun)
0
01-10-2018, ora 22:00
RamonaDrugă
Nu este medic/terapeut
RamonaDrugă
Azi am ajuns la urgenta din cauza umflaturilor de pe piele si a mancarimilor. Raspunsul lor a fost ca e probabil o alergie la detergent sau ceva de genul asta.. Maine merg la dermatolog si va țin la curent. Intre timp am gasit asta care crdd ca se potriveste noua:Urticaria la presiune - ROmedic
www.romedic.ro › urticaria-la-presiune
0
02-10-2018, ora 16:07
PapillonB
Nu este medic/terapeut
PapillonB
@RamonaDrugă: Da, eu astept sa ne spui ce si cum a decurs consultatia la dermatolog. Sa fie oare nevoie si de o vizita la Imunolog? Eu iar am acum o perioada fara reactii/umflaturi si incerc sa imi dau seama ce anume nu am mancat in perioada aceasta de nu mi-au mai aparut. O sa incerc sa tin o dieta antiinflamatorie pe o perioada de timp, dar trebuie sa ma adun si sa imi adun vointa pentru un pas atat de important. Vreau sa vad daca o sa aiba rezultat dieta respectiva.
1
23-07-2019, ora 19:21
Sonia Maria
Nu este medic/terapeut
Sonia Maria
Bună seara! Sunt în aceeași situație ca și voi... Din luna martie până în prezent am consultant câțiva medici, iar singurele probleme au fost: o gastrită și un VSH mărit, care în prezent a revenit la normal... La indicația medicului dermatolog, am urmat tratament cu Prednison, care m-a ajutat pe partea aceasta, doar că din păcate am avut reacții adverse destul de urate și a trebuit să îl întrerup... Moment în care tot tabloul clinic, a revenit... A reușit cineva să găsească vro rezolvare? Mulțumesc anticipat!
0
24-07-2019, ora 00:47
Ket
Nu este medic/terapeut
Ket
Salutare! Știți, cauza așa și nu am aflat-o însă problema mea s-a rezolvat după ce am luat un complex de vitamine de la BITONIC. Am mai bine de 8 luni de când nu mi-a mai apărut nici o umflatura. Vitaminele le-am luat cred ca o luna( un flacon). Încercați, poate este o deficienta de vitamine, sau la mine a fost o coincidenta. Oarecum un complex de vitamine nu o sa va dauneze absolut. Multă sănătate!
1
24-07-2019, ora 08:23
Sonia Maria
Nu este medic/terapeut
Sonia Maria
Am făcut o cura cu Aloe Vera și am luat niște pastile pe baza de usturoi până în prezent... M-am gândit la o detoxifiere, dar nu au avut efectul scontat. O să încerc și cu vitamine, sperând... La o minune! Vă mulțumesc mult de tot! Sănătate!
0
13-11-2022, ora 20:47
Yce1991
Nu este medic/terapeut
Yce1991
Bună seara!. Sonia Maria nu ati mai scris dacă și au făcut efectul și la dvs vitaminele ?.cu aceeași problema ma confrunt de 7 luni de zile :(...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.