umflaturi mici sub pleoape

12-01-2009
pinklilarose
Nu este medic/terapeut
pinklilarose
Buna seara!
De cateva luni, am o problema destul de neplacuta. Mi-au aparut niste umflaturi micu, ca niste firisoare de nisip, dar alteori devin mai mari, in special cand sunt obosita. La unul dintre ochi, mi-au aparut sub pleoapa superioara, iar la celalalt, sub cea inferioara. Am facut trataent cu Proculin si Betabioptal, dar nu mi-au trecut, chiar mi-au aparut mai multe. Ce sfaturi imi dati?
2 comentarii
0
13-01-2009, ora 19:36
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Este important sa mergi la medicul oftalmolog pentru un examen complet; daca ai sub 40 de ani, iti recomand si cicloplegie pentru determinarea valorii reale a unui eventual viciu de refractie si corectie optica adecvata; un viciu de refractie necorectat intretine o iritatie cronica a conjunctivei, care devine foarte susceptibila la infectii;De asemenea, daca lucrezi foarte mult la computer, ar fi bine sa porti ochelari cu filtru( Essilor, Hoya, Zeiss)si corectie optica adecvata; nu pot sa stabilesc un diagnostic cu certitudine, dar iti recomand si examen bacteriologic al secretiei conjunctivale, determinarea Ag antichlamydia in secretia conjunctivala;Ai avut eruptii herpetice in antecedente?Eventual poti face IgM si Ig G antiHVS1 pentru a evidentia o infectie herpetica cu HSV tip 1;Esti o persoana alergica? Daca da, ar fi bine sa faci si un consult alergologic si testari la alergeni pentru a evidentia alergenii la care esti sensibila si pe care trebuie sa-i eviti;Eu iti recomand utilizarea de produse cosmetice hipoalergenice si testate oftalmologic; este foarte bun samponul "No Tears" pentru bebelusi pentru igiena fetei si a pleoapelor, dimineata si seara; Si cred ca este importanta si odihna si respectarea orelor de somn;numai bine
0
03-03-2013, ora 19:07
alina1010
Nu este medic/terapeut
alina1010
Buna seara! Am aceeasi problema ca si comentariul de mai sus.Am fost la un cabinet oftalmologic si mi s-a dat VIGAMOX 5 mg/ml si FLUMETOL S 1 mg/g. Am facut acest tratament timp de 2 samptamani si intradevar s-au retras unele umflaturi dar nu in totalitate.Atunci cand am facut consultatia, mi s-a gasit si mici probleme de vedere, doctorul spunandu-mi ca poate fi de la aceasta infectie.Ce ar trebui sa fac sa imi treaca in totalitate si va rog sa imi spuneti care pot fi cauzele aparitiei acestor mici umflaturi sub pleoape.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.