umflatura sub glezna piciorului in interior

01-07-2011
lasak anamaria
Nu este medic/terapeut
lasak anamaria
Buna ma numesc Anamaria am 25 de ani, sunt o mamica a unui baietel de 10 luni iar de o luna si jumatate merg la fittness sa imi revin in greutate.dar de o saptamana simt o durere deasupra calcaiului drept in interior sub glezna piciorului...Imi simt piciorul mai sensibil la mers este o durere usoara, , dar am observat niste firicele rosi in zona respectiva si binenteles si o umflatura...la sala am mers in continuare caci cum vam spus nu este o durere insuportabila dar cred ca voi face o pauza dupa ce am citit cateva mesaje pe form de la alte persoane...Ma gandesc ca durerea poate o am de la faptul ca nu ma incalzesc inainte sa alerg sau sa merg pe banda caci asta fac prima oara cand intru in sala!!Apreciez sinceritatea si totodata preocuparea dvs in ceeea ce priveste sanatatea oamenilor deaceeea va rog sa imi sugerati cateva idei ce as putea face ca sa imi treaca...Va multumesc!!
3 comentarii
0
01-07-2011, ora 00:11
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
- Mai intai trebuie sa intelegeti clar ca nu veti reusi sa slabiti fortandu-va articulatiile prin fitness. Aceasta este o decizie care va poate costa scump!!! Slabirea se realizeaza 100% prin dieta si in nici un caz prin fitness, chiar daca aici vin in contradictie cu toti sportivii, cu toate salile de fitness si cu toate revistele pentru femei. Experienta profesionala cotidiana m-a convins ca miscarea exagerata distruge corpul supraponderalilor care incearca sa slabeasca astfel.
- Poate fi o entorsa, dar poate fi si ceva mult mai grav: o leziune cartilaginoasa, o ruptura tendinoasa, o fractura de stress, un sindrom inflamator nespecific etc.
Pe termen scurt trebuie sa opriti imediat orice efort solicita glezna, mai ales jogging-ul si ""banda"".
Nu v-ar strica un consult la un specialist al gleznei.
Cu stima,
Marius uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
01-07-2011, ora 00:37
lasak anamaria
Nu este medic/terapeut
lasak anamaria
Va multumesc!Maine am sa merg la medicul de fam.caci sincer nu stiu incotro sa o iau...sper sa nu fie ceva grav caci decand am nascut prin cezariana toate durerile trag la mine!!De atatea dureri am avut parte incat m-am gandit ca prea bine ma simt decand fac fitness si se pare ca nici asta nu voi mai face(a fost bine caci asa mai statea si sotul cu copilu asa o sa am iar norma intreaga, ooooooooooooffff) sper sa imi revin cat mai repede si sa pot sa merg in continuare la miscare, , cel putin in cazul meu a mers am slabit...7 kg in 6 sapt...(.dar sincer m-am si infometat)..Toate cele bune!!!Va multumesc!!
0
01-07-2011, ora 19:11
floare albastra
Nu este medic/terapeut
floare albastra
Poate este si cardiovascular, daca spuneti ca aveti firicele rosii, probabil capilare sparte..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: