umflatura deasupra genunchiului stang

30-08-2011
Constantin33
Nu este medic/terapeut
Constantin33
Buna seara.
Ma numesc Constantin sunt din Deva si am 32 de ani 1, 75 cm, 77 kg, de profesie ofiter.
Am o problemă la piciorul drept deasupra genunchiului si o descriu pe scurt in ceea ce urmează.
În octombrie 2007 urcând 2 trepte pe o scara am simtit o intepătura piternica în interiorul genunchiului drept (dreptul este piciorul de sprijin) după care m-am aşezat şi a trecut durerea. În 02.01.2008 conducand am simtit aceeasi intepătura si la indreptarea piciorului genunchiul pocnea puternic cu o durere suportabila. Am consultat un fizioterapeut si diagnostic : dublă hernie de disc la L4 şi L5 şi lombosciatică. Am urmat 10 zile fizioterapie (martie 2008, parafina namol, băi de sare, masaj) si am recăpătat puterea în picior. Totusi sa fiu sigur am consultat un neurochirurg care in urma unui examen RMN(noiembrie 2008) a concluzionat o lombosciatica. In 2010 in septembrie a apărut durerea in genunchi dar periodic si suportabil si tot atunci si un mic nodul la sold (ca simptomă un cărcel la soldul drept durere o zi in zona unde se dau injectiile). Mentionez ca nu am facut efort decat cel necesar ca sa ma deplasez.Am folosit antiimflamatoare unguent. Mă mai supăra in general primavara si toamna dar suportabil. In acest an in luna iulie am oprit o minge cu calcaiul am simtit durerea din nou si s-a umflat deasupra genunchiulului. Am consultat un reumatolog care a solicitat RMN (26.07.2011rezultat- colectie lichidiană închistat, polilobată, septata, la nivelul bursei suprapatelare, cu dimensiuni 43/21/50mmcu continut neomogen lichidian, recomand administrare de contrast i.v.). Am consultat un ortoped: diagnostic: ruptura de muschi + chist (nu se stie natura). Momentan nu am dureri decat daca imi ridic greutatea pe piciorul in cauza si persista o senzatie neplacuta ca si cum se scurge uneori ceva pe tibie. Va rog astept un sfat ce e cel mai bine sa fac
6 comentarii
0
01-09-2011, ora 15:13
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Vad ca nu ati fost la ortoped. Cand e vorba de oase si articulatii, este cel mai in masura sa stabileasca un diagnostic, impreuna cu neurochirurgul.
Unde va duceti, fiecare o sa analizeze din punctul sau de vedere. Chirurgul sa opereze, reumatologul sa faca bai si proceduri...
Daca durerea coboara de la sold, ma gandesc ca poate sa fie o infectie cronica undeva in corp.
Pe langa problemele de la coloana si ruptura de muschi si chist - pe care trebuie sa le verificati si la un neurochirurg si ortoped, s-ar putea sa fie si o infectie cronica pe undeva in corp care sa irite si sa inflameze articulatiile, mai ales genunchiul si soldul.
Ar trebui sa faceti un exudat nazal si faringian cu antibiograma si deasemenea o urocultura cu antibiograma ca sa se vada la ce antibiotic este sensibila bacteria, in caz ca este.
Este posibil sa se fi cronicizat si sa nu mai fie manifestari locale dupa atata timp. Lupta si corpul si tine infectia sub control, dar bacteria continua sa emita toxine in organism iritand articulatiile.
0
04-09-2011, ora 22:13
Constantin33
Nu este medic/terapeut
Constantin33
va multumesc pentru sfaturi.
In urma tratamentului cu nolicin umflatura de la genunchi a inceput sa fie mai mica dar in schimb apar amorteli cand la sold, cand la genunchi. O sa merg saptamana aceasta sa fac urocultura cu antibiograma
Va multumesc. Cu stima Constantin
0
04-09-2011, ora 22:45
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Inainte de a face urocultura cu antibiograma neaparat, trebuie sa treaca cel putin 10 zile de la ultima pastila de antibiotic. Altfel iese rezultatul fals negativ.
Daca umflatura a cedat la nolicin (norfloxacin) inseamna ca sigur este vorba de o bacterie.
Ar trebui sa verificati si in nas, sa nu fie un streptococ, totusi. Asta da asa dureri articulare.
Daca tot mergeti la laborator, ar fi bine sa faceti si exudatul nazal cu antibiograma
Daca ar fi ceva in gat, ar trebui sa fie rosu si sa doara. Daca este asa, trebuie facut exudat faringian cu antibiograma deasemenea.
Antibiograma trebuie facuta neaparat ca sa se stie sigur la ce antibiotic este sensibila bacteria. Se vede ca la norfloxacin este rezistenta, ca nu a trecut. Oricum, este slab.
Tratamentul deasemenea nu trebuie intrerupt timp de 10 zile si luat la ore fixe. Chiar si o intarziere de 15 minute poate face bacteria sa devina rezistenta. Puneti ceasul (mobilul) sa sune.
Si inca ceva, ar mai putea fi si o carie ascunsa... la o masea fara nerv sau sub o plomba mai veche. Sper sa nu fie asta ca e greu de depistat pana nu erupe intr-o infectie sau ajunge la un nerv din vecinatate.
Fiind si aici un streptococ implicat - streptococus mutans, da si el dureri articulare. Uitati-va cu atentie daca este schimbata culoarea inspre gri pe la masele sau intre ele, daca doare la cald, rece, dulce, aer - cand trageti printre dinti.
0
15-09-2011, ora 23:32
Constantin33
Nu este medic/terapeut
Constantin33
Multumesc mult. Tot ce mi-ati scris se adevereste. S-a gasit sub o masea care nu mai avea nerv o carie/ infectie si asta la ultima masea care mi-a fost plombata. de doua saptamani nu am mai avut nici o durere sau amorteala nici la picior si nici la genunchi. Am primit din nou putere in picior dar umflatura s-a retras putin. Dupa tratamentul cu nolicin au aparut vreo 3 zine usoare scurgeri momentan nu mai sunt. o sa revin dupa ce merg la laborator asta saptamana viitoare. Va multumesc
0
16-09-2011, ora 16:20
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Ma bucur ca sfaturile mele v-au fost de ajutor.
Daca de la nolicin au aparut scurgeri, ar trebui sa faceti o urocultura cu antibiograma. Posibil sa se fi dezvoltat ceva bacterii rezistente la nolicin.
Chiar daca au trecut scurgerile, asta nu inseamna ceva bun ci ca se va croniciza infectia.
Si asta va poate da in timp din nou dureri articulare daca nu este tratata imediat, mare grija!
Nu uitati - nu faceti tratament fara o antibiograma in care sa spuna la ce antibiotic este sensibila bacteria si mai ales, nu opriti tratamentul mai devreme de 10 zile chiar daca va simtiti bine. Infectia poate reveni, iar bacteria devine rezistenta la antibioticul folosit.
Daca se intampla cumva asa, trebuie sa repetati urocultura cu antibiograma dupa ce trec cel putin 10-12 zile de la ultima pastila de antibiotic si sa faceti un alt tratament corect.
Inca ceva util. partenera ar trebui deasemenea sa faca o urocultura cu antibiograma si chiar o secretie vaginala cu antibiograma. Altfel, va puteti reinfecta.
Toate cele bune!
0
30-05-2017, ora 23:12
gabi32
Nu este medic/terapeut
gabi32
Pt Dl tema, am o intrebare, referitor la problema d-lui Constantin, cu infectia in corp...din moment ce prezenta imflamatie la nivelul genunchiului din pricina unei infectii in corp, nu este vorba de o artrita reactiva???
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.