tuse seaca iritativa si senzatie de sufocare

04-06-2010
mileam
Nu este medic/terapeut
mileam
Buna ziua,

Azi implinesc 2 luni de cand a inceput consmarul meu.

debut: febra cu frisoane, nas infundat, durere usoara gat, dupa 4 zile pierdut vocea complet. Am luat tratament recomandat de medic fam. 9antibiotic, antitusive si proposept, vit C.
Am ramas cu tuse seaca iritativa uneori este provocata de o mancarime in gat, alteori de mucusul alb/transparent si consistent, vascos care se scurge din nas, alteori simt ca ma sufoc si ca oricat as trage aer in piept nu este suficient.
Radiografie pulmonara in regula, exudat faringian ok, - exudat nazal stafilococ auriu foarte rare colonii la nivel maxim este nagativ insa prezent la nivel minim. Nu am primit niciun tratamentde la medicul ORL.
Uneori cand beau cafea, incepe sa se accentueze mancarimea din gat care imi provoaca tuse. Sa nu uit sa mentionez ca dr de fam a vazut ca am candidoza bucala, insa nu a iesit la exudat.
Va rog din suflet, spune-mi ce credeti ca am? ce as putea sa fac? Multumesc din suflet. Mia - Bucuresti
23 comentarii
0
04-06-2010, ora 16:09
mileam
Nu este medic/terapeut
mileam
Si ca o completare... noaptea dorm bine, linistita, nu ma trezesc tusind, dimineata ma trezesc bine, uneoi uit prin ce trec zi de zi cu tusea si senzatia de sufocare. In timpul zilei, cand ma apuca "crizele" iau cate un drops chinezesc mentolat.mentolul acela parca imi calmeaza mancarimea din gat pe moment si pot respira si eu linistita.
0
04-06-2010, ora 20:42
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca ai ramas cu o faringita.. dupa acea viroza !!!
e suficient sa faci inhalatii si gargara... cu ceai de musetel + 2-3 pic de ulei de eucalipt, ( cu el faci is aromoterapie)...
sa pui Vit A uleioasa in nas cate 4 pic din 4 in 4 ore.
Aerius 1 tab seara
tinc. de Valeriana 30 pic la 8 ore.
regim alimenatr fara acru, acidulat si fructe citrice
0
05-06-2010, ora 10:31
mileam
Nu este medic/terapeut
mileam
Buna ziua,

Va multmesc foarte mult pentru raspuns. Azi voi merge sa-mi procur deja tratamentul indicat de dvs. As mai avea o rugaminte referitor la candidoza bucala. Ce-mi recomandati? Limba a devenit alba, incarcata, iar basicutele sunt ff usor deranjante daca maninc o rosie...
De asemenea, la recomandarea medicului de medicina muncii am cumparat Singulair insa nu l-am luat...reactiile adverse din prostect m-au determinat sa aman administrarea acestui medicament...Credeti ca pot inlocui aerius cu Singulair?

Va multumesc din suflet pentru toata amabilitatea dumneavoastra.
0
05-06-2010, ora 14:49
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu are rost. aerius.. isi face datoria ca antihistaminic.
pentru candidoza.. NU trebuie sa mananci Lapte, rosii, struguri, ciotrice, muraturi, otet.
sa faci gargara cui bicarbonat de sodiu..spirulina 2 la 8 ore...
0
07-06-2010, ora 15:11
mileam
Nu este medic/terapeut
mileam
Buna ziua.

Am inceput de sambata tratamentul indicat de dvs si pot spune ca deja ma simt cu mult mai bine. senzatiile de sufocare sunt f rare acum, nu mai am uscaciunea pe gat iar sputa s-a redus considerabil. Nu-mi vine sa cred! Atatia medici care m-au consultat, carora le-am povestit mult mai detaliat problemele mele, nu au reusit sa ma scoata la liman! Ba mai rau, mi-au dat atatea antibiotice incat m-am trezt si cu candidoza bucala. Diflucanul mi-a fost prescris tardiv, abia dupa ce am urlat ca limba mea este ca varul. Nu mai vorbesc de costuri!
Va multumesc din suflet! Dupa 2 luni de chin am si eu momente de liniste. Toata stima.
0
02-07-2010, ora 11:04
mileam
Nu este medic/terapeut
mileam
Bunza ziua,

Din pacate, revin cu problema mea. Am avut o perioada ceva mai calma. Ba chiar crezusem ca am scapat de sputa scarboasa din gat (care curge din nas), insa a revenit, ce-i drept in cantitate mai mica. Atunci cand beau cafea, sau daca aerul cond este pornit, simt ca mi se irita mucoasa gatului, ca si cum as bea ceva chimic si incep sa ma sufoc si tind sa tusesc scurt si sec. Senzatia asta de iritare (arsura) nu vine din stomac ci dintre portiunea din gat si nas... nu stiu daca am reusit sa ma fac inteleasa, cer scuze ptr incoerenta, insa sper ca din cele spuse ma puteti indruma pentru a-mi rezolva problema aceasta care ma impiedica sa-mi desfasor normal activitatile de zi cu zi.Sputa, tuse, arsuri (nu din stomac), senzatie de sufocare, ca si cum se strange esofagul..

Va multumesc.
0
02-07-2010, ora 11:10
mileam
Nu este medic/terapeut
mileam
p.s.
1. nu stiu daca are vreo importanta insa in luna febr a.c., am facut si o endoscopie (cea scurta) si nu au iesit probleme.
2. dupa ce incerc sa scuip sputa, ma simt mai usurata si parca senzatia de sufocare dispare.
0
02-07-2010, ora 11:23
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie sa repeti reteta din 1 mesaj.. si sa tii cam toata viata regimul din mesajul 2.
ca si tratament de durata.. o sa te ajute sa ai acasa un aparat de aerosoli.. cu care sa faci seara tratament inainte de culcare.
deasemenea aromoterapia cu Ulei de eucalipt si ulei de lamaie.. ( inhalatii fierbinti cand ai pposibilitatea
cand nu faci infalatii reci, 1-2 pic pe un servetel si mirosi. sau in aromocandila0
0
19-12-2011, ora 15:50
heavy_icad
Nu este medic/terapeut
heavy_icad
Buna ziua,
Am exact aceeasi problema - senzatie de sufocare, tuse seaca uneori, alteori productiva, foarte groasa. Mi s-a prescris tratament cu antibiotic Azatril (500 mg timp de 4 zile) si antihistaminic Cetirizine (zilnic timp de 1 luna). Din pacate nici o ameliorare. Ca simptome ar mai fi sensibilitatea la mirosuri puternice (in special chimicale, praf, fum etc) sau aerul rece, cand simt ca mi se taie respiratia.
0
20-12-2011, ora 07:04
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pentru simptomele descrise.. Antibioticul nu este indicat
afecteaza si mai mult mucoasa gastrica
tre sa faceti consult la Gastrologie, ORL si pneumoftizio
0
04-06-2012, ora 12:35
braluca
Nu este medic/terapeut
braluca
Buna ziua,

De cateva luni am tuse seaca, nasul foarte infundat iar urechile ma mananca si secreta multa ceara plus de asta imi vajaie. Am fost mi-am facut radiografie pulmonara si mi a iesit o transparenta a plamanilor. Mi s-a spus ca e o bronsita. Am mers la medicul pneumolog unde mi-a dat bronho-vaxom, aerius si un spray Ventolin 100, insa mai am senzatiile de sufocare, gat uscat si iritat.Tratamentul il urmez de 4 zile. Stiti cumva dupa cat timp scap de aceste simptome? Imi produc o stare generala proasta.Va multumesc!
0
07-06-2012, ora 09:41
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
e nevoie de consult si la ORL si la Gastrologie
0
09-06-2012, ora 21:05
braluca
Nu este medic/terapeut
braluca
Consult la orl am facut si am o deviatie de sept, amigdalita cronica, rinita alergica iar la gastrologie am facut un consult si mi a spus ca am boala cronica de reflux si colita... nasul e foarte uscat, nu pot respira bine si cand ma apuca crizele astea ma doare si stomacul, ma apuca tusea iar in maini simt furnicaturi.
0
09-06-2012, ora 22:27
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ma bucur ca stii ce problemevai
nu inteleg de ce nu le rezolvi ?
tot ce scrii mai sus are legutura directa intre elev
problemele gastrice afecteaza organele orl... si ijnvers
solutia este simpla
schimbi complet modul de viata, mai cu seama regimul alimentar
faci tratament gastric corect si de durata
la orl operezi ce e e operat. faci tratamente locala cu inhalatii, aerosoli, aromoterapie si in 3 luni nu mai ai nici probleme gastrice nici orl
0
09-06-2013, ora 11:17
guritza86
Nu este medic/terapeut
guritza86
Buna ziua, am fost diagnosticata in decembrie cu stafilococ auriu in gat si la stomac cu pangastrita cronica eroziva, bulbita eroziva am luat tratament si de atunci nu prea am mai avut treaba decat putin acid si atunci mi s-a iritat gatul.de 1 sapramana am stari de sufocare si mult acid la stomac, am fost din nou la medicul gastroenterolog si mia dat tratament cu venter, motilium si nexium si ma trimis la orl pentru consult pentru ca aveam gatul iritat si febra mare..La orl mia spus ca nu am scapat de stafilococ si mia dat sa iau tratament cu gentamicina injectabil de 40, zinnat de 500 si decasept.problema mea este ca ma ustura toata gura, limba, nu prea am saliva, limba parca imi este umflata, manac foarte greu ( simt ca imi ramane mancarea in gat, parca nu aluneca ) si starile de sufocare sunt mult mai accentuate.Toate aceste simptome pot fi de la acel stafilococ auriu? Precizes ca fac si tratamentul la stomac si la gat in acelasi timp si ca nexium nu l-am mai luat de ieri seara ca imi este foarte rau de la el (am toate reactiile adverse de pe prospect si mi l-a intrerupt medicul de familie).VA multumesc.
0
09-06-2013, ora 19:25
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. rosu in gat.. poate fi de origine Virala si Nu se traeaza cu antibiotice
acele antibiotice pot agrava si mai mult problemele gastrice
trebuie adaugate si antimicotice si protectie gadtrica
cred ca e cazul sa te vada si un medic de la contagioase
0
26-12-2015, ora 16:54
geta52
Nu este medic/terapeut
geta52
Buna seara.Am nevoie de ajutorul d.voastra.Acum 3luni dupa o raceala cu tratament cu antibiotic am ramas cu o tuse seaca, senzatie de sufocare.Am fost la 2 medici orl isti din oras si tratamentul recomandat nu mi a ameliorat nici tusea seaca, nici senzatia de mincarime in git si uneori de sufocare. In urma tratamenului cu Vit.a si gargara cu bic. de bucatarie nu stiu ce sa mai fac.Am si diabet tip 2 si sunt operata de gusa nodulara de 21 ani Unde sa mai ma duc si ce imi recomandati.Astept raspunsul d voastra Multumesc.
0
26-12-2015, ora 19:15
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
sa faceti investigatii la gastrologie
toate problemele enumarate si diabetul si tiroida.. au Originea la tractul digestiv
si intoleranta la multe alimente la care neaparat trebuie sa renuntati complet
si tusea seaca este legata de tractul digstiv si alimentele acre, acide, citrice...s.a
am scris mult pe forum despre asta
0
31-03-2018, ora 10:58
uti79
Nu este medic/terapeut
uti79
Buna, am si eu o problema cu o tuse seaca insotita de sufocare, am inceput prin a lua prima zi Zinnat de 500 si am luat gresit la 6 ore, nu la 12 cum era normal, am mers la urgente deoarece imi era rau, mi s-a luat sange, electrocardiograma 140/90, raze plamani, au iesit bune, iar la analizele din sange mi-au iesit leucocitele mult prea multe 17600, mi s-a dat tratament atunci pe loc o perfuzie cu cv ingrediente nu stiu exact ce, mi-am mai revenit, am mers acasa cu reteta : zinnat la 12 ore inca 4 zile, paracetamol de 500 3/zi, acc200 3/zi, vitam C 3/zi, brufen de 400 3/zi. Astazi este a 5 a zi si simptomele sunt aceleasi, tuse seaca si ma inec in somn 2-3 pe noapte, uneori si pe zi, cum stau tot in pat intins, senzatie de aer rece la cap, ureche partea stanga plus pe maxilar stanga ca si cum as avea puroi, sensibilitate la rece, dar in camera e cald, dar imi este rece, transpir f mult, schimb cam 2 ori pe zi pijamalele, mai ales cand tusesc si ma inec, nu pot sa tusesc ca lumea, ma inec, am nevoie de cateva secunde bune pana reusesc sa respir din nou normal, mi-e rece la spate daca nu stau acoperit, daca ma acopar imi este prea cald...rog cu un sfat ca sunt disperat ca nu am nici un rezultat dupa atatea zile, nu mai suport sa ma tot trezesc speriat din somn ca ma inec, mi-e si frica sa mai dorm, curge si nasu mai tot timpu, mi se infunda adesea nara dreapta, am incercat sirop de tuse Herbion, spray Tantum Verde...multumesc.
0
02-04-2018, ora 16:03
uti79
Nu este medic/terapeut
uti79
Am făcut după cele 5 zile de tratament și aerosoli cu ventolin și dexametazona 1mg+1mg + 2mg ser Fizio, dar după a doua inhalație am oprit aerosoli deoarece am început sa tremur și pulsul îmi crescuse la 120-130, ceea ce m-a cam speriat, a durat câteva ore bune sa scadă și ulterior, asta fusese seara și mâine zi după-masa reveniseră din nou, tremuratul mâinilor și puls mărit deși nu mai făcusem aerosoli...
0
04-04-2018, ora 15:25
Adrian BOA
Nu este medic/terapeut
Adrian BOA
Am 33 de ani si lucrez la Londra de 1 an si 6 luni.
De 3 luni nu ma simt bine. Simt.ca mi se opreste respiratie si, totodata, am exces de saliva care se formeaza in datele nadului.
Doctorita de familie spune.ca este anxietate.
Dar cred.ca este ce va forte grav.
Tensiunea, EKG, raze sunt bune.
0
04-04-2018, ora 17:17
uti79
Nu este medic/terapeut
uti79
Mergi la un medic pneumolog, nu e de joaca
0
15-06-2018, ora 01:39
Adrian BOA
Nu este medic/terapeut
Adrian BOA
Uti79. Am facut raze la plamani. Apare.ca sunt perfect sanatos. Nu am fumat niciodata. EKG si tensiunea bune.
Dar simt mereu exces de saliva, uneori simt.ca ma Inec cand o inghit si respir greu de cateva luni. Ce poate fi ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Riscul de sufocare la bebeluș (asfixia)
  • Tusea uscată vs tusea productivă - diferențe, cauze, tratament
  • Cum și când trebuie tratată tusea
  • Senzație de sufocare - ce ar putea fi
  • Tipuri de tuse pentru care trebuie să te îngrijorezi
  •