tuse productiva copii

01-12-2008
sita
Nu este medic/terapeut
sita
As dori un sfat ! Baietelul meu are 6 ani. Pentru ca a ragusit i s-a administrat ospen si calciu. In 5 zile raguseala a trecut. Dupa alte 3 zile, de cand i-a trecut raguseala, a inceput sa tuseasca. I s-a administrat augumentin si fluimucil. Dupa 7 zile de tratament..tuse nu a incetat, insa, tusea seaca, transformandu-se in tuse productiva. I-am administrat in continuare fluimucilul si ceaiuri de musetel, de tei..dar tusea tot incarcata este. Alte simptome nu prezinta..starea generala este buna, are pofta de mancare.
Sfatul pe care-l cer..este ce alt tratament imi recomandati pentru stoparea tusei? Medicul de familie mi-a recomandat UNASYN.. si Eurespal, dar eu nu i-as mai da atata antibiotic, de care deja s-a abuzat!
Multumesc anticipat!
33 comentarii 12 Înainte ›
0
02-12-2008, ora 14:34
morena1r
Nu este medic/terapeut
morena1r
eu nu vad de ce sa-ti dea antibiotic pt ca tusesete, doar daca nu ar avea ceva la plamani...Fetita mea(5 ani) in primii 2 ani de gardinita tusea foarte rau.Dr de familie intotdeauna cand mergeam cu ea(pt tuse)o asculta la plamani si-mi spunea daca e cazul de antibiotic sau nu.Pt tuse umeda, micutei mele ai merge bine cu Humex.Daca vrei ceva naturist e Bronchicum-ul elixir sau Stodalul.Si mai naturist decat ele:sirop de ridiche neagra, de cartof sau ceaiul de ceapa+coji de nuca(asta de ceapa-eu nu l-am incercat)dar am o colega care spune ca e foarte eficient.Sanatate multa si sa auzim de bine!
0
05-12-2008, ora 08:25
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pe langa expectorantele mentionate puteti sa-i dati Erdomed sirop, care e un antiinflamator bronsic si sa-i recoltati o hemoleucograma pentru a vedea daca mai exista infectie sau nu.
0
22-12-2008, ora 16:12
alf66
Nu este medic/terapeut
alf66
Din pacate nu veti observa nici o schimbare cu Erdomed, la aceste manifestari! Asta o stiu din exoerienta cu copilul meu! Are 6 ani, timp de 3 ani i-am tot ascultat pe medici care-mi ziceau ca are viroza si imediat (dupa 1 -2 sapt. de tuse incontinuu)dadea in bronsita! defiecare data am zis ca totusi nu e normal sa nu aibe ferbra(3 ani de chin...), in care pana la urma, dupa multe siropuri, tot la antibiotice ma directionau, pana am ajuns sa-i distrug imunitatea!
Acum are astm bronsic...
Si totusi, incercati sa luati masuri inainte. iata ce-am descoperit ca are rezultate f.bune:
-ceaiul de ceapa! - efect garantat, imediat! Aveti grija:in 1/2 litru de apa, se fierbe 10 min. (nu mai mult) 0 ceapa mica galbena cu coaja! - spalata cu apa rece inainte. Se strecoara cu sita de la ceai, si la aceasta varsta ii dati in 3 doze, cate 40 ml. de ceai, dupa mese. Nu mai mult! ultima doza seara, inainte de culcare. Dupa ceai nu se bea, nu se mananca, min.15 min. Daca nu-i place gustul (fiica-mea zice ca nu are gust, dar ei ii place ceapa...)adaugati cca.5ml.Stodal sau COUGHENT - sirop indian. Acesta e excelent pt. tuse! pacat ca Cughentul functioneaza doar primele 2 -3 dati!
-gargara, sau clatit gura cu suc de Afine + trandafiri - de la Biotta, sau va preparati singura
-2 capsule de 3 pri pe zi, in criza de Origanum, de la Rotonatura (parca)-il gasiti pe la plafar
-la fiecare ora, sa suga o pastiluta de Homeogen - din farmacii, e homeopat!, sau de Babyky - cu continut de miere, daca nue alergic!
- seara, sau de cca.3 ori /zi spray in guritza cu Tantum verde, in care strecurati citeva picat. de Tinctura de Lemn dulce, sau Tinctura de tei - de la Plafar

bafta!
0
24-04-2010, ora 21:10
mercedesztorok
Nu este medic/terapeut
mercedesztorok
Buna
fetita mea de 3 ani si 10 luni a avut infectie urinara am sat la spital a primit tratamentul necesar acum timp de trei luni va lua incontinuu antibiotice pentru preventie sau asa ceva momentan 1/2 biseptol pe zi seara, dar de ieri tuseste, febra nu are Eurespal si Humex pot sa-i dau?- binenteles pe langa cel 1/2 biseptol.
Multumesc
0
03-05-2010, ora 10:40
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Puteti sa-i dati Eurespal sau Humex, intrucat acestea sunt fluidificante bronsice; desi e putin probabil sa faca o infectie bacteriana sub tratament profilactic cu antibiotic, nu sunt excluse virozele respiratorii.
0
09-05-2010, ora 10:58
perduto
Nu este medic/terapeut
perduto
buna ziua.am si eu o ftita de 3ani si jumatate si este mai mereu racita.am scos polipi am renuntat la gradi dar degeaba.acum a racit iar iar dr nea recomandat grintuss pentru tuse dar eu parca nu sant f multumita are febra o tuse productiva si nasuc anfundat o viroza ce credeti merg pe acest grintuss?multumesc
0
12-05-2010, ora 07:34
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru a fluidifica atat secretiile bronsice cat si cele nazale, incercati sa-i administrati Sinupret picaturi - in suc de fructe intrucat e amar de trei ori pe zi si Pivalone nazal. Daca febra perisita mai mult de 48 de ore, poate fi nevoie de antibiotic.
0
12-05-2010, ora 22:32
perduto
Nu este medic/terapeut
perduto
multumesc.febra nu a persistat dar i-am dat efitrim de 4zile si tuse persist anca facem aerosol cu flexotaid ce credeti sa ai mai dau efitrimul sau numai aerosol sirop tuse si sinupretul cum ati spus dvstr?multumesc anca o data
0
14-05-2010, ora 12:07
steastely
Nu este medic/terapeut
steastely
Buna ziua.Fetita mea de 6luni si 3 sapt a facut febra(38cu2) 2 zile dupa care sa oprit 2 zile iar a 5zi sa trezit cu tuse si o harcaiala in piept parca era flecma plin.i s-a dat zinnat si ambroxol dupa 3 zile am mers la control si a zis ca e bn tot nu se asculta nimic si sa term trat.Dupa 6 zile am fost iar si tot harcaia tot plin era si ne-a trim la alergolog(am baiatul cu ast alergic-laringita)sa nu ia urma baiatului.Acolo ne-a dat injectabil ampi cu genta 5 zile(dupa 2 zile ia trecut harcaiala si tusea) si zyrtac si eurespal(nu i-am dat decat2 zile ca nu mai era nevoie).term injectiile azi si am fost la control totul dar.sa-i dam 1 luna de singulair sa nu inceapa sa faca crize...nu mi se pare corect de ce sa-i dau daca nu are???ajutati-ma nu stiu ce sa fac am incredere in med alerg il trat pe baiat de 4 ani si e bn dar totusi nu e prea mult????!!!!!singulair-ul ii creste imunitatea???????!!!!
0
23-05-2010, ora 08:50
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Daca nu are febra continuati cu aerosoli.
0
23-05-2010, ora 08:54
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Singulair-ul i s-a recomandat pentru a nu dezvolta o ingustare a bronhiilor dupa episoadele de bronsiolita. Nu are efect pe imunitate, dar scade sansele de a face din nou tuse si wheezing la un interval scurt de timp. O luna de tratament e o cura scurta, mai mult preventiv.
0
02-10-2010, ora 15:46
deli deli
Nu este medic/terapeut
deli deli
buna ziua
am si eu o problema cu copilul meu de 1 an si 9 luni. dupa ce ca in 8 sept a primit ospamox dupa operatia de hidrocel pt ca a racit si tusea ii putea deschide operatia, in 15 sept l-a muscat o insecta destul de urat si a primit iar ospamox, acum 3 zile a facut febra 39 cu 4, am ajuns la urgente si pt ca nu avea alt simptom ne-a dat augmentin. acum dupa 2zile, a inceput o tuse productiva si ni s-a prescris prospan. mentionez ca nu vreau sa ii mai dau nurofen si panadol pt ca a varsat cand a facut febra si cred ca de la aceste antitusive date din 4 in 4 ore. ce alt tratament pot sa ii dau ca sa scapam de tuse.
0
03-10-2010, ora 18:27
dydyka22
Nu este medic/terapeut
dydyka22
incearca ceva aerosoli chiar si cu prospan. mult suces!
0
22-10-2010, ora 20:35
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru tuse puteti sa-i dati Eurespal, si, eventual aerosoli cu ser fiziologi, prospan sau ACC.
0
26-10-2010, ora 17:08
stefanlucia
Nu este medic/terapeut
stefanlucia
buna ziua,
am un baietel de 3ani si 3luni si acum doua saptamani a racit.Afacut febra, secretii nazale.Am reusit sa scapam de antibiotice cu Nurofen, Panadol date alternativ plus ACC(7zile)
Problema este ca a ramas cu o tuse urata care apare mai ales seara inainte de culcare si dimineata.Este o tuse oarecum productiva.Am folosit pana acum sirop de mugur de pin si miere de albine si picaturi de propolis.
Azi am inceput cu Eurespal 10 ml.
Ce putem face daca tusea nu inceteaza?
va multumesc!
0
01-11-2010, ora 08:33
elenita16
Nu este medic/terapeut
elenita16
Buna dimineata fetita mea de 8 ani a inceput acum 2 sapt. cu o tuse seaca i-am administrat robitusin o saptamana insa fara efect a doua sapt a aparut si o harcaiala in gat si i-am dat stodal si acc insa nici tusea nici harcaiala nu vor sa dispara intrebarea mea este sa ii administrez un antibiotic va multumim .
0
05-11-2010, ora 14:25
iacob cristina
Nu este medic/terapeut
iacob cristina
Am o fetita de 2 ani de 1luna tuseste cu expectoratie...am fost la medicul de fam. si ne-a dat ibalgin si eurespal. starea ei sa mai imbunatatit putin dar tot tuseste si ai curge nasul...ce medicament pot sa ai administrez ca sa ai treaca, sau sa cerem parerea mai departe unui doctor specialist. am insercat si cu metode naturiste gen :ridichie neagra, ceaiuri.
Asteptam un raspuns.va multumim
0
07-12-2010, ora 12:08
Corina79
Nu este medic/terapeut
Corina79
Fetitei mele de 2 ani ii dau fluimuicl de fiecare data cand avem probleme cu tusea...si am fost mereu foarte multumita. Ma mira cu tusea inca a mai persistat la voi. Probabil are si altceva, ar trebui sa mergeti la medic pentru un diagnostic complet. Cu fluimucil noi am facut tratament de 8 zile si micuta mea s-a vindecat de tot. Pentru tuse il recomand cu caldura. Insa daca aveti si altfel de probleme e necesar sa mergeti la medic.
0
20-12-2010, ora 23:20
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Dupa un epison de rino-faringita sau bronsita poate ramane o tuse iritativa cam 2 saptamani. Sunt utili aerosolii cu ser fiziologic plus ACC si Dexametazona. daca tusea se insoteste si de suierat sau este foarte frecventa, desi nu se asculta nimic pulmonar si deci nu e necesar antibioticul, se poate administra Singulair 1- 3 luni pentru reducerea inflamatiei bronsice.
0
09-05-2011, ora 12:56
marian maria
Nu este medic/terapeut
marian maria
buna ziua, am o fetita de 3 ani si jumatate, din luna decembrie a fost mai mult cu tuse su nas infundat, la inceput iam dat eurespal, rhinatiol, robitusin dar fara nici un efect, de doua luni suntem cu singulair si aerius dar tot asa horcaie dar numai dimineata si e plina de secretii nu mai stiu ce sa fac cu ea la medicul pediatru de cate ori ma duc imi spune sa am rabdare ca nu are imunitate, am renuntat si la gradinita.ce ma sfatuiti sa fac? multumesc
0
15-05-2011, ora 09:51
angel_deanr
Nu este medic/terapeut
angel_deanr
buna ziua.am o fetita de 7 luni si a racit.avea tuse seaca si mucus.mi a facut 2 nopti febra.tratamentul pe care i l am facut a fost cu eurespal(dupa el mai tare tusea) si ospamox.tusea era mai tare atunci cand dormea si plangea.in sfrasit i a trecut.la o saptamana a racit din nou cu mucus si tuse cu expectoratii, dar fara temperatura.ce ma sfatuiti?va multumesc foarte mult
0
13-06-2011, ora 09:37
Relica
Nu este medic/terapeut
Relica
Buna si eu am un gaietel de 3 ani si el tuseste ii dau de cateva zile un sirop natural la 2 ore dar nu ia trecut ce sa fac?
0
19-06-2011, ora 12:53
lauradragan
Nu este medic/terapeut
lauradragan
Buna ziua
Baietelul meu de 1 an si 5 luni are o tuse foarte urata.
Am fost cu el la medicul de familie si mi-a dat urmatorul tratament: nurofen 4ml/8h, sinupret 10 pic/8h, tantum spray 1 puf/2h, Claritin 5ml seara, Cedax 3ml/zi (seara) si sedinte de aerosoli cu dexa si acc.
Dupa o saptamana de tratament copilul a inceput sa faca febra si tusea sa fie una "sparta"si suparatoare. Nu poate dormii, se linisteste doar in bratele mele. Tin sa precizez ca antibiotilcul l-am luat 10 zile.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc
0
10-02-2012, ora 17:37
norah
Nu este medic/terapeut
norah
Buna ziua
Am fost la doctor cu fetita mea de 1 an si 9 luni care a avut o viroza si de aproximativ 2 saptamani a ramas cu o tuse productiva doar dimineata.
Ni s-a spus ca nu are nimic fetita la plamani, nu are nimic in gat dar ca tusea poate sa fie data de un microb care produce secretiile.
Ni s-a dat urmatoarea reteta
Bronhexim 10 pic/ 3 ori pe zi
Erdomed 5 ml / 3 ori pe zi
Klabax/ 4 ml la 12 ore

Intrebarea mea este: Se poate da Erdomed cu Bronhexim?
0
11-04-2012, ora 00:33
emadaniela
Nu este medic/terapeut
emadaniela
As dori si eu un sfat! Fetita mea de 9 luni are o tuse productiva care nu cedeaza la siropul pe care ni l-a recomandat medicul de familie, si anume ketof. Tusea apare in special noaptea, ziua nu tuseste decat de maxim doua ori. Am incercat sa-i pun ser fiziologic caldut si sa-i aspir nasucul cu batista bebelusului. Secretii nazale nu prea are.Totusi tusea inca persista.Ce ma sfatuiti sa fac?
0
22-04-2012, ora 09:03
lenuti
Nu este medic/terapeut
lenuti
buna ziua doamna doctor am un baietel de 5 ani jumate si are o tuse prroductiva noaptea si foarte rar ziua ce siropel mi-ati recomanda?nu ii curge nasul nu are temperatura doar tuseste am incercat sirop de ridiche neagra dar tot nu ii trece.va multumesc si o zi minunata sa aveti.
0
03-05-2012, ora 18:31
luisa25
Nu este medic/terapeut
luisa25
buna ziua!am un sfat pentru toate mamicile din lume lasati medicii de familie sau pediatri!nu mai dati antibiotice la copii !am o fetita de 6 ani, pana la varsta de 2 ani a facut injectii si a luat antibiotice non stop, dupa care am cunoscut un dr.homeopat si de atunci antibioticele nu mai exista pt. noi.acest dr.ne da doar tincturi si granule dulci care contin echinaceea si sunt foarte multumita.sa nu credeti ca fetita mea nu a mai racit sau nu a mai facut febra. a facut de toate dar am scapat mai usor si mai rapid cu granule homeopate.cautati un dr.hoameopat si tineti legatura foarte stransa pt.a putea apela in orice moment la el.in plus nu sunt scumpe aceste produse si nu trebuie sa stati la cozi interminabile pt un consult sau o reteta pe holurile policlinicilor si ale spitalelor.multa sanatate!
0
30-05-2012, ora 11:51
narcisad
Nu este medic/terapeut
narcisad
doamna doctor am un baietel de 4 ani care tuseste de vreo luna, am fost la medicul de familie si la urgente si i/au dat tot felul de siropuri Humex, patlagina, ACC si tot nu ii trece tusea, are o tuse productiva (coapta)nu seaca si mentionez ca copilul tuseste doar ziua noaptea nu tuseste deloc. Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Va multumesc mult
0
19-06-2012, ora 08:57
rozicutza
Nu este medic/terapeut
rozicutza
buna ziua, as dori si eu un sfat.am o fetita de 2 luni si de o saptamana are o tusa productiva atat noaptea cat si ziua, am fost la medic si nu are nimic, ii dau Humex expectorant de 2 ori pe zi si ii pun in nasuc Colargol, ii aspir nasucu de 3 ori pe zi si nu inceteaza tusea.va rog ajutatima ce sa fac ??
0
23-03-2013, ora 23:12
IrisRB
Nu este medic/terapeut
IrisRB
Buna seara, fetita in varsta de 2 ani jumate a fost internata o saptamana datorita unei infectii virale. Ne-am prezentat la urgente dupa 6 episoade de farsaturi, temperatura max 39, 8, tuse productiva. Avea amigdalele foarte umflate, limfocitele si CRP au iesit mari, in rest ecograf abdominal, urocultura si coprocultura ok. Tratamentul a fost gentamicina si sulcef, dupa 2 zile Fortum apoi i-a adaugat din nou gentamicina ca iar facea temperatura. Dupa 6 zile a externat-o fiind mai bine, amigdalele se mai retrasesera insa nu ne-a dat nici un tratament acasa, nici macar un tantum verde. Dupa o zi a inceput din nou sa vomite si sa tuseasca. Ce sa facem in continuare?
Adaugă un comentariu / răspuns
33 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dispersia particulelor de tuse în aer liber
  • Tipuri de tuse pentru care trebuie să te îngrijorezi
  • Câteva sfaturi pentru a calma tusea
  • Tratament tuse - medicamente, remedii, ceaiuri pentru tuse
  •