tuse persistenta

23-01-2013
just me once
Nu este medic/terapeut
just me once
buna ziua,
Nu caut un diagnostic la distanta, pentru ca stiu ca este imposibil, la problemele fiicei mele de 3 ani si 7 luni, dar imi doresc sa inteleg fenomenele cu care se confrunta.
De mai bine de un an si jumatate tuseste atat noaptea cat si ziua. La inceput, tusea de cateva ori pe zi, apoi incepea si noaptea, iar din toamna anului 2012 tuseste aproape continuu, la 2 zile de la aparitâia tusei diurne apare si tuea nocturna. In decembrie 12012 a fost internata cu diagnostic pneumonie cu reactie pleurala, ca anul acesta pe 14 ianuarie in urma unei radiografii sa mi se spuna ca are pleura putin ingrosata. Ca tratament Ciprinol 250/ 1 pastila pe zi, erdomed 5 ml/2 zi, 2 pastile de baraka. Am fost cu ea la control, a ascultat-o si mi s-a spus ca este vindecata.
Cu toate acestea tuseste noaptea, in continuare, mi s-a explicat ca tusea mai poate persista, sa continui cu erdomed pana la 14 zile, dar eu, am remarcat ca daca o ridic pe perne in timpul noptii nu mai tuseste. Am mai facut acest lucru, cu ridicarea pe perne, in iarna trecuta cand a tot fost diagnosticata cu viroze respiratorii, iar eu o luam la mie in pat, pentru a nu o deranja cu tusea pe surioara ei.
Citind pe diverse siteuri de pediatrie am inteles ca boala de reflux gastroesofagian poate da tuse, pneumonii de aspiratie, chiar si in lipsa pirozisului. Copila nu se plange ca o supara stomacul sau esofagul
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul