tuse, nas infundat

12-10-2011
mihaelabv
Nu este medic/terapeut
mihaelabv
buna ziua, am un baietel de 3 ani si 8 luni suspect de astm, luam singulair cate 9 luni pe an de 2 ani de zile, , , de 3 saptamani tuseste si ii curge nasul, , i am facut aerosol ca de obicei cu ventolin si fixotide, a luat sirop flu calm timp de 2 sapt dar degeaba, de 1 sapt ii fac aerosol cu prospan picaturi si ii dau ceai de ceapa, , , , , vad ca tusea continua si nasul ii curge in continuare, , , , , , , , , , , precizez ca nu face febra, are pofta de mancare, , , , aseara la o criza de tuse a vomitat, , , , va rog sa imi spuneti ce sa mai fac...va multumesc.
3 comentarii
0
12-10-2011, ora 23:16
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Un exudat nazal cu antibiograma i-ati facut?
Daca are ceva bacterii in nas - streptococ sau stafilococ, mucozitatile se scurg prin nazofaringe si pot ajunge in bronhii si de aceea sa tuseasca. Poate chiar sa faca pneumonie pornita de la bacteriile din nas.
Deasemenea, simptomele pe care le descrieti, mai ales in cazul unui copil mic, pot avea mai multe cauze.
Daca ii face-ti exudat cu antibiograma, trebuie sa nu fi luat antibiotice timp de 10 zile, altfel ii iese rezultatul fals negativ.
Antibiograma este neaparat necesara deoarece numai daca se face o cultura din secretia recoltata din nas se poate spune cu exactitate ce bacterie este si la ce antibiotic este sensibila.
Un exudat simplu nu da prea multe informatii.
Mergeti cu copilul la ORL.
0
13-10-2011, ora 03:09
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Si inca ceva - nu ii mai da ceai de ceapa !!! ii arzi stomacul. Poate de aceea vomita.
Daca are o bacterie rezistenta si mai are si o imunitate scazuta copilul, nu cred ca ii trece cu aerosoli.
Ar trebui sa faca exudatul nazal cu antibiograma sa stii sigur ce bacterie este acolo si la ce antibiotic este sensibila ca sa il tratezi corect.
Dar daca nu trec cel putin 10 zile de la ultimul antibiotic luat, ii iese rezultatul fals negativ, chiar daca are bacteria.
Poate ar trebui sa te internezi cu el sa i se faca si alte investigatii.
0
17-10-2011, ora 21:07
mihaelabv
Nu este medic/terapeut
mihaelabv
va multumesc, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , am fost la dct de familie si i am zis ce sa fac ca copilul tot tuseste, , , , , din cauza ca muculetii era galben verzui mi a dat antibiotic ospexin cate 5 ml la 8 ore si humex sirop, , , , , , , , , , , , i am dat si vad ca nasucul nu mai curge si tusea sa mai ameliorat, , , , sper sa se faca bine..abia astazi am vaz raspunsul dumneavoastra.va multumesc pt sfaturi, , , , , , , , , , , , astept 10 zile dupa antibiotic si o sa merg sa i fac un exudat chiar daca o sa se faca bine...o seara buna
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.