tuse, gadilatura pe gat

16-04-2009
caguars
Nu este medic/terapeut
caguars
Acum 5 luni am avut o viroza destul de urata, am mai scris despre aceasta, la un moment dat am avut si un junghi intercostal cu durere ca de fractura in dreapta ( am crezut initial ca am coasta rupta suferind si de maladie Lobstein, boala oaselor de sticla ), am tusit foarte mult ( intai uscat apoi cu expectoratie ), in urma careia am ramas cu o tuse.
Din cand in cand ma ia o gadilatura pe gat, daca incep si tusesc tusesc de cateva ori pana se duce senzatia apoi imi lacrimeaza ochiul cu lacrimi pana in barba si elimin un pic de mucus, nu foarte mult. Aceasta se repeta odata la 2 luni cam asa si ma tine vreo 5 zile, dupa care numai ma ia gadileala dar mai tusesc din cand in cand, mucus iese dar nu foarte mult, cateodata se rupe un pic si simt nevoia sa imi dreg vocea. Am fost la spital, am facut radiografie, am facut teste respiratorii si nu mi-au gasit nimic. Va pun si d-tra aici rezultatele sa va dati o parere :Rfg. pulmonara: accentuare difuza bilaterala a interstitiului peribronhovascular predominent componenta bronsica, cord global marit, hil pulmonar marit. Teste respiratorii: CVt 2978 ml +/-20%; CV2 2429 | (80%); VEMS 220/2420 (91%)... Ca diagnostic la externare mi-au dat o tahicardie, imi bate inima mai repede si mi-au dat un trataement cu Betaloc, Prestarium, Calciu Lactic si Essentiale ( mi-au iesit un pic marite transaminazele in rest toate sunt ok ), la plamani au zis ca totul e ok, va rog sa imi ziceti si mie ce inseamna aceste rezultate, o parere in plus nu strica niciodata. si cam ce ar putea fi totusi ? Ca o ciudatenie, cat am fost la spital internat nu am tusit deloc, cum am venit acasa a inceput cu gadilatura pe gat si m-a tinut vreo saptamana.
1 comentarii
0
24-10-2019, ora 20:54
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Și radiografia este ok, și spirometria. Ar trebui să mergeți la consult la alergologie, e posibil să fie o sensibilitate la un iritant inhalator. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.