tumora bronho pulmonara stadiu 4

25-02-2015
mioara.marin
Nu este medic/terapeut
mioara.marin
Buna ziua,
este vobra despre tatal meu in varsta de 64 de ani diagnosticat cu tumora bronho pulmonara stanga stadiu 4 MTS suprarenala bilateral, MTS media spinala, MTS osoase, MTS pleurale.
Diagnostic principal:(DRGcod1)
C34.8 tumora maligna, leziune depasind bronhiile si pulmonul
Diagnostic secundar DRG:
1. C78.1 tumora maligna secundara amedia stimului
2. C78.2 tumora maligna secundara a pleurei
3. C79.5 tumora maligna secundara a osului si maduvei osoase
4. C 79.7 tumora maligna secundara a glande.


Aceste analize au fost facute la sfarsitul lunii ianuarie a acestui an iar la recomandarea medicului chirurg ni sa spus ca ar trebui sa i se faca o endoscopie dar si o operatie. Stiu ca erau necesare de facut acestea dar tatal meu a refuzat, i nesuportand regimul de spital.
Rog sa ami spuna cineva, daca se mai poate face ceva pentru tatal meu si ma refer la vreun tratament macar naturist sa micsoreze evolutia bolii deoarece in luna Decembrie primul simptom la avut prin cresterea tensiunii la 20, apoi in ianuarie din nou cu tensiunea 18 dupa care dureri in piept dar si in spate in partea stanga tot odata simtind si rece in spinare.Din zi in zi vad ca este mai slabit! In luna Ianuarie era ca un om normal, manca orice, iesea afara din casa ca orice om iar de cca o saptamana nu mai suporta carnea, alimentele care contin carne, nu vrea sa mai iasa din casa si sta mai mult in pat si adoarme la cca 2 ore(ziua) Noaptea, prima parte a noptii se vaita de durere de spate (chiar si cu administrarea Tramazol) si adoarme inspre dimineata.
Ce mai pot face pentru tatal meu?in stadiul lui mai este cazul sa caut un tratament naturist? Imi puteti recomanda ceva sau vre-o adresa de e mail? Avand gradul 4 in cazul lui.ce sanse mai are si cat aproximativ?
Va multumesc mult!
4 comentarii
0
25-02-2015, ora 23:51
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
tratamentul in acest stadiu este paliativ. ar trebui sa primeasca plasturi Durogesic sau Fentanyl ca sa nu aiba dureri.
poate ca are inca cateva luni, cel mult jumat de an.
0
26-02-2015, ora 09:24
mioara.marin
Nu este medic/terapeut
mioara.marin
multumesc mult pentru raspuns! astept un raspuns si din partea unui medic specialist oncolog, iar daca sunte ti deja Dvstra. va rog sa ma scuzati si sa ami confirmati pentru a lua ca atare raspunsul Dvstra. Multumesc mult inca o data.
0
06-03-2015, ora 21:35
mioara.marin
Nu este medic/terapeut
mioara.marin
Buna seara, asa cum am relatat diagnosticul tatalui meu in data 25 februarie, precizez faptul ca starea lui sa inrautatit, prin lipsa poftei de mancare(consuma doar lapte batut, fructe si compoturi si doar zeama de la ciorbe sau supe), nu mai poate inghiti alimentele cum ar bucatele de paine, zarzavatul din ciorbe si altele. Practic nu mai are putere nici sa tina lingura in mana pentru a se hrani...se graneste cu ajutorul paharului. DE astazi a inceput sa delireze daca pot spune asa, de exemplu: eu locuiesc in oras iar tatal meu la tara, ne desparte cca 18 km. Isi pune caciula pe cap si vrea sa iasa afara ca sa ne bage in casa, el considerand ca noi si copii mei suntem in curte.
0
06-03-2015, ora 21:41
mioara.marin
Nu este medic/terapeut
mioara.marin
...oare ce se intampla cu el? sa agravat? De cca doua zile are ochii incetosati, spune ca respira mai greu ca il tine in spate. Il vad slabit, iar cand vorbeste mai mult prin soapta caci nu mai are voce deloc. Cat credeti ca mai rezista? este cazul sa apelam la spital pentru ceva perfuzii? macar pentru al hrani in vreun fel.ce pot face? va rog sa ma indrumati in vre-un fel!nu il pot lasa asa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnificația opacităților pulmonare
  •