tumoare pe vezica urinara... pierde sange in urina

16-03-2009
virginia h
Nu este medic/terapeut
virginia h
buna seara, ma numesc gina h si sunt din navodari. sotul meu a fost diagnosticat cu tumoare pe vezica urinara si urmeaza a fi operat saptamana viitoare. ce se intampla daca va pierde sange in acesta perioada(sange in urina)?
18 comentarii
0
19-03-2009, ora 14:01
virginia h
Nu este medic/terapeut
virginia h
Buna ziua, voi incerca sa-mi raspund singura. Pana acum urina lui a prezentat urme de sange mai mult,
sau mai putin vizibile, dar starea fizica nu s-a agravat. Sper ca nu se va agrava tocmai acum cand mai sunt
cateva zile pana la internare.Dupa operatie si biopsie voi afla multe raspunsuri. Sper din tot sufletul ca
atunci ma veti ajuta cu sfaturi mai bune.Refuz sa cred ca sotul meu este singurul om care trece prin asa ceva... Multumesc pentru comentarii si incurajari!
0
19-04-2009, ora 16:38
gabi_cgb
Nu este medic/terapeut
gabi_cgb
Pentru Dna Virginia h.Va rog a-mi trimite adresa dv. de mail pentru mai multe informatii. -
0
29-04-2009, ora 11:35
virginia h
Nu este medic/terapeut
virginia h
Buna ziua. Asa cum am promis, am revenit dupa biopsie. Rezultatul este cat se poate de laconic dat
"carcinom urotelial de grad jos (G2). Desi am intrebat nu mi s-au dat lamuriri, "nu este bine dar nici foarte
rau" atat mi s-a spus. Am foarte multe intrebari, este cancer, stiu pentru ca am fost trimisi la comisia
oncologica iar acum facem instilatii, dar, ce regim de viata trebuie urmat, ce regim alimentar, cum putem ajuta organismul sa lupte in continuare, in cazul instilatiilor vor exista efecte secundare, exista tratamente
alternative??????????? Nu pot sta cu bratele incrucisate si sa astept se recidiveze boala acum sau peste
nu stiu cat timp. Va rog, cine imi poate da raspuns macar la o intrebare...Multumesc din suflet!
0
22-06-2009, ora 16:09
marinas
Nu este medic/terapeut
marinas
PENTRU D-NA VIRGINIA H. Am gasit comentariul d-voastra si ma aflu in aceeasi situatie .Am 33 de ani sunt invatatoare am fost operata de tumora la vezica urinara si acum astept rezultatul.Sunt curioasa ce a urmat si la ce sa ma astept .Sunt foarte stresata nu mai sunt eu cred ca pe toata lumea am intrebat ce si cum si imi vin o multime de intrebari in cap
0
22-06-2009, ora 21:12
marinas
Nu este medic/terapeut
marinas
Tot eu sunt caut caut caut si tot caut raspunsuri.Va rog imi poate da si altcineva raspunsuri.multumesc mult
0
30-06-2009, ora 22:01
Dr. Oancea Mihaela
Nefrologie, Bacau
Dr. Oancea Mihaela
Buna seara Din pacate sotul dvs sufera de o boala maligna, asta a vrut sa zica medicul ca nu este foarte bine, cancerul nu este niciodata un lucru bun. In plus gradul de diferentiere al celulei nu este foarte bun, adica celula maligna nu este pe deplin matura. Nu este foarte rau, adica tumora nu este extinsa la organele din jur si probabil ca nu cuprinde toata vezica. Regimul de viata nu presupune nimic deosebit, cu exceptia renuntarii la fumat. Instilatiile nu dau efecte secundare. Stiu ca vreti sa faceti cit mai multe pt a-l ajuta pe sotul dvs, dar nu puteti decit sa incercati sa-i oferiti un trai normal si echilibrat, ferit de excese. Cit despre terapiile alternative, nu stiu nimic. Multa sanatate.
0
01-07-2009, ora 17:19
virginia h
Nu este medic/terapeut
virginia h
Buna ziua si multumesc d-nei doctor. Este foarte adevarat, nu a fost cuprinsa toata vezica, doar o tumora de aprox. 5/5cm. Iar in urma investigatiilor facute la centrul da imagistica, abdomen si pelvis, totul a fost ok. Totusi, faptul ca am putut citi despre aceasta boala, cum se manifesta, ce o genereaza si altele, m-au ajutat enorm. Am stiut ce sa-i spun sotului si cum sa-l sustin, a fost vorba si de moralul meu pana la urma. Acum sunt foarte multumita, viata sotului meu a intrat in normal, iar la trei luni de operatie, primul pas, sotul meu se simte foarte bine, iar domnul doctor este multumit de rezultate. Multumesc si sanatate la toata lumea.
0
08-07-2009, ora 12:43
emilia_07
Nu este medic/terapeut
emilia_07
Buna ziua! eu am 32 de ani si dupa ce am nascut mi s-a spus ca exista un perete posterior infiltrat pe vezica, insa nu i s-a pus un diagnostic de tumora sau altceva. Dupa cateva luni de la nastere, adica am nascut in oct 08 si in martie am facut echo si mi s-a spus ca vezica e normala. Am fost ieri la medicul giencolog care mi-a scos si hematomul facut la nastere pe peretele vaginal si mi-a spus ca dansa crede ca era o mica tumora de 1 cm, dar, daca nu a iesit nimic la eco, inseamna ca s-a retras, sau a apasat sarcina pe vezica si s-a inflamat f tare, caci eu am avut sarcina f jos. Intrebarea mea este cum pot afla sigur daca am sau nu tumora? medicul de familie mi-a recomndat cistocopie, insa am inteles ca e f scumpa si nu prea am cu cine lasa copilul cat timp o fac. Mentionez ca nu am sange in urina nici dureri, doar la contact sexual am dureri, probabil si din cauza candidei. Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns!
0
08-07-2009, ora 18:47
virginia h
Nu este medic/terapeut
virginia h
Buna ziua d-na Emilia. Nu stiu cum se manifesta tumora la femei, ce stiu si va pot spune este sa va rezolvati problemele cu infectia, v-ati facut un examen de urina, vedeti la ce antibiotice raspunde candida, faceti tratament si abia dupa aceea va ganditi la tumora, mai ales ca la eco nu v-a iesit nimic. Referitor la citoscopie nu stiu cat costa, noi avand cancer nu am platit, dar sa stiti ca nu dureaza decat foarte putin timp, ne-a facut internare de o zi, dimineata si pana in pranz eram acasa, depinde de numarul de pacienti programati. Dar v-am mai spus rezolvati cu candida si dupa aceea mai vedeti, la sotul meu a pornit de la o infectie urinara prost tratata. Sanatate multa.
0
09-07-2009, ora 09:14
Dr. Oancea Mihaela
Nefrologie, Bacau
Dr. Oancea Mihaela
Pt emilia_07
Felicitari pt bebe! Aveti citeva lucruri de facut pt a lamuri situatia:
- pentru a vizualiza corect vezica urinara puteti efectua o cistocopie ( asta inseamna sa consultati un medic urolog mai intii ) sau o urografie ( si pentru aceasta trebuie consultat un medic nefrolog sau urolog ) sau alte investigatii mai scumpe gen RMN
- nu este normal ca aveti durere la contact sexual, tratati infectia cu Candida si daca problema nu dispare abordati din nou medicul ginecolog pentru investigatii suplimentare; sper ca medicul dvs ginecolog a aflat despre aceasta problema.
- daca fumati trebuie sa va opriti
- tumorile vezicale se manifesta sau nu, asta este problema; desi nu prea cred sincer ca aveti ceva din moment ce ecografic nu se sesizeaza nimic anormal acum cu vezica urinara ( bineinteles, ecografia facuta fff bine de medic experimentat ).
Multa sanatate si crestere usoara!
0
10-07-2009, ora 11:47
emilia_07
Nu este medic/terapeut
emilia_07
Va multumesc mult pt raspuns si pt urari! Cred ca voi cere o urografie, azi am programare la alt medic urolog, insa in c-ta nu prea sunt medici buni urologi. Medicul are mi- a facut echografia era in varsta si sotul dansei e specialist in ecografii, insa nu stiu daca si dumneaei stie asa de bine. Cert e ca m-am cam staurat de medici, am si albit peste noapte cand mi-a spus dupa atatea luni dr ginecolog de tumora la vezica, daca imi spunea mai devreme, poate insitam si eu cand am facut echo sa se uite mai bine, insa, cred eu ca dac aera ceva, se vedea si nu statea pe loc atatea luni, ci crestea. Pe langa toate astea mai am si un chist hidatic de 5 cm pt care voi incepe tratamentul si mi-a spus dr ca am sanse sa scap de el si fara operatie, caci pana in 6 cm raspund la tratament...AM facut si un papanicolau si astept rezultatul.
Eu nu fumez si nu am fumat niciodata
Inainte de opratie m-au dus la tomograf si nu au vazut nici acolo nimic la vezica, probabil pt ca e prea mica sau nu e tumora, Dumnezeu stie, cert e ca tre sa aflu neaparat ce e. Va multumesc inca odata!
0
10-07-2009, ora 21:49
emilia_07
Nu este medic/terapeut
emilia_07
Am luat si analizele de la urina si urocultura si am fost la medic care mi-a spus ca analizele sunt bune, dar, daca vreau sa stiu sigur ce am, sa imi faca dansul o cistoscopie, dar zice dansul ca fara anestezie si mi-a mai spus ca ma va ustura. Se face fara anestezie cistoscopia? cand i-am spus ca nu vreau s ama usture, mi-a spus sa iau 5 pliculete de habar nu am ce scrie acolo, ca sa ma unga si spera dansul sa nu ma usture. M-a intrebat daca am dureri la urinare, daca mi-a curs sange in urina si i-am spus ca nu, mi-a fost teama sa-i spun ca am ramas cu dureri dupa acel act sexual in zona unde a fost hematomul, cel putin asa mi-a zis dr ginecolog la control. Puteti sa imi spuneti cum tre sa fac sa nu simt dureri? ii pot sugera medicului, dar vreau sa ma invete cineva, cineva care a facut bineinteles.
0
10-07-2009, ora 21:52
emilia_07
Nu este medic/terapeut
emilia_07
Ma refeream la cistoscopie, cum sa fac sa nu simt dureri? cred ca medicul nu vrea sa imi faca anestezie ca sa nu chemam si un anestezist, parerea mea. Pana luni stau cu inima cat un purice...
0
11-07-2009, ora 14:46
virginia h
Nu este medic/terapeut
virginia h
D-na Emilia mergeti in Constanta la Spitalul judetean si cautati-l pe d-nul doctor Caeridin, este urolog si este foarte bun, are consultatii si in policlinica, povestitii dansului tot ce ne-ati scris noua, aveti incredere. Anestezia este locala si oricum de usturime nu scapati, ati nascut, daca un barbat suporta usturimea (al meu este foarte fricos, chiar exagerat) pentru dumneavoastra este floare la ureche. Sanatate si curaj!
0
11-07-2009, ora 20:21
emilia_07
Nu este medic/terapeut
emilia_07
D-na Virginia, am luni internare pt o zi la dr Osman, am fost si la Caeridin, dar dansul are asa demulti pacienti ca nu are timp sa imi faca mie o cistoscopie. Dr Osman mi-a zis ca nu e nevoie de anestezie, de asta imi era frica, ca imi face pe viu cum s-ar spune, se poate asa?mi-a spus ca nu am nevoie de anestezie, nici macar locala ci doar niste plicuri de ceva ce mi-a scris dansul. Eu va intrebam daca merge si fara anestezie, ca nu vreau dureri din nou.
0
13-07-2009, ora 14:34
emilia_07
Nu este medic/terapeut
emilia_07
Am facut cistoscopia, nu m-a durut, insa acum urinez si cu sange si am niste dureri la urinare teribile...mi-a spus ca am cistita acuta mixta si vulvovaginita acuta...mi-a spus ca nu am tumora, ceea ce m-a linistit, ina cistita aia a cam facut urat pe acolo, era o bucata destul de mare de parca ar fi avut nisip pe ea...sper sa scap repede de ele
0
21-07-2009, ora 22:22
eeleena
Nu este medic/terapeut
eeleena
Buna ziua, am si eu o problema de un an de zile, in august anul trecut am facut o infectie cu e coli, tratata corect cu antibiotic dar care a trecut greu. simptomele de urinare deasa (cam la doua ore) au revenit dupa cateva luni, dar de data asta analizele de urina au iesit sterile (le-am repetat de mai multe ori si tot sterile). In urina vad mereu un fel de mucus alb, si uneori acesta e amestecat cu sange.cu toate asta doctorita mi-a dat tratatemente cu antibiotice dar nici un efect (simptomele sunt permanenete).apoi am facut ecografie si nu a iesit decat un mic residuu post mictional. am fost trimisa la urolog, dar acesta nici nu a stat de vorba cu mine, a zis ca sigur e o ifectie ce nu iese la analize. nu stiu ce am si ma simt foarte rau, urinez des si am senzatia ca nu se videaza complet vezica, uneori stau si 15 minute ca sa urinez.analizele de mai sus le-am facut pe toate, in franta. acum as vrea sa ma duc in iasi sa vad un urolog dar mi-e frica sa nu ma trateze la fel, avand in vedere ca am doar 24 de ani ce ma sfatuiti sa fac?si in plus mor de frica sa nu am cancer.
0
23-07-2009, ora 07:26
Dr. Oancea Mihaela
Nefrologie, Bacau
Dr. Oancea Mihaela
Nu trebuie sa va temeti asa, probabil ca aveti o infectie urinara recidivanta. Oricum trebuie sa efectuati un screening complet si corect condus de un medic experimentat. Sfatul meu este sa va adresati unui NEFROLOG pentru ca de regula urologul, fiind chirurg, nu se ocupa de afectiunile cronice sau acute ce nu au sanctiune chirurgicala. Urologul prefera sa opereze, si nu sa trateze conservator afectiuni medicale.
In functie de domiciliul dvs puteti apela la un nefrolog din Iasi, Constanta, Bacau, Bucuresti etc
Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cispaltina îmbunătățește capacitatea sistemului imun de a lupta împotriva cancerului de vezică
  •