tulburari de ritm | Forumul Medical ROmedic

tulburari de ritm

19-04-2007
guf
Nu este medic/terapeut
guf
buna ziua.vreau sa fiu concisa si explicita.acum 3 saptamani sotul meu a suferit u episod de fibratie atriala. criza ainceput seara la ora 20, 00, afost internat la 23, 00 si pana la 08, 00 dimineata su medicamentatie(cordarone-perfuzie) pulsul nu-i fusese restabilit(doar usor ii scazuse).a fost restabilit pri conversie electrica. a fost la cardolog, cografiasi radiografia au fost o.k-inima sanatoasa. tiroida a investigat-o e o.k. nivelul potasiului la fel. acum este sub tratament: rytmonorm 2/zi, xanax si aspirina.are 43 ani, este extrem de emotiv si din copilarie acuza episoade de tahicardie paroxistica, in ultimii ani foarte rar(la 3, 4 ani). cand era mic era tratat cu chinidina, apoi spre maturitate si le oprea singur printr-un fel de pozitie ghemuita aflata de la un medic. suntem foarte speriati, nu stim cat de gav este, cum ne va schimba viata, iar el este deprimat, face atacuri de panica.Poate imi spune cineva daca se va repeta, de ce face daca are un cord sanatos, sau ce investigatii ar mai trebui sa faca, multumesc mult
2 comentarii
0
22-04-2007, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Daca ecocardiografia e normala- s-au exclus o parte din afectiunile ce pot da fibrilatie atriala paroxistica- si anume valvulopatii, cardiomiopatii, endocardite. Explorarea tiroidiana a exclus alte cauze- hipertiroidismul in speta. Nivelul normal al K de asemenea ne ajuta pt ca multe aritmii sunt determinate de hipo-K-emii. Mai ramine insa o cauza importanta neinvestigata- Ischemia coronariana. Asadar- Test de efort, test cu dipiridamol, Scintigrama miocardica si la nevoie- coronarografie. Daca acestea sunt normale, atunci intr-adevar e vorba de un cord normal.
0
23-04-2007, ora 00:00
guf
Nu este medic/terapeut
guf
multumesc mult celor doi- dl din lt.negel si lui drmarkuss1. informatiile lor imi sunt de un real ajutor. ma intreb de ce medicul cardiolog nu i-a recomandat si aceste analize?! poate ca ele se fac doar in urma unor crize repetate. inca o data multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Somnul neregulat duce la creÈ™terea riscului de deces?
  •