tulburari de memorie.VA ROG AJUTOR!

08-12-2007
comandante
Nu este medic/terapeut
comandante
De aproape 1-2 saptamani mama mea are pierderi de memorie.Are varsta de 50 de ani lucreaza la un spital de pediatrie ca gestionera de aproape 20 de ani si pana acum niciodata nu a mai avut asemenea probleme. Acest lucru se manifesta in felul urmator: Uita lucruri de scurta durata spre exemplu daca vin acasa si ma intreaba unde am fost ai raspund si e posibil sa ma intrebe de inca 3 ori acelasi lucru in mai putin de 5 minute. Lucrurile vechi le stie pe toate insa daca azi iam dat 1 milion sau ceva niste acte spre exemplu maine nu mai stie ce a facut cu ele desi incearca sa se concentreze si sasi aduca aminte insa nu reuseste. Acum in decembrie a fost si ziua mea de nastere si cand a venit ziua mea ea nu mai stia.Am intrebato daca stie cand sunt nascut si a stiut imediat insa nu stia ca azi era ziua mea. Doarme uneori dupa-amiaza si se trezeste mai pe seara si nu stie ce zi este daca este dimineatza sau nu.Si tinde sa plece la serviciu crezand ca deja e a doua zi.De multe ori ma intreaba ce zi este astazi?.Toate astea au fost treptat insa vizibil in mai putin de 1-2 saptamani.Pana si ea este mai diferita pare maii vesela mai altfel, uneori parca e drogata -intr-o alta lume, probabil si din aceasta cauza ca uita lucrurile insa este constienta de tot ceea ce i se intampla. Este trista si foarte ingandurata deoarece isi da seama cat de grava e situatia mai ales pt serviciul ei.Stie foarte clar ca uita si ca ceva se intampla cu ea.Specific, ca nu are pierderi de echilibru, leshinuri, stari de voma sau simtome fizice. Luni voi merge cu ea la doctor insa vreau sa fiu sigur ca merg la un doctor bun care sa o ajute sa putem sti exact ceea ce are.As da orice sa o vad cum era inainte.Va rog din suflet daca stiti si imi puteti recomanda un doctor bun in acest domeniu oriunde in tzara.Noi suntem din Pitesti insa Bucurestiul este aproape si sper ca cineva sa-mi recomande un doctor bun. Ma voi interesa peste tot insa m-am gandit ca nu strica sa cer un sfat si aici pe forum.Va multumesc anticipat.
Bogdan
4 comentarii
0
08-12-2007, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! simptomatologia acuzata de mama ta sugereza o afectiune neurologica. In Bucuresti, poti gasi neurologi buni la clinica de neurologie a Spitalului Universitar de Urgenta. Poti merge la Ambulatoriu spitalului. Numai bine.
0
10-12-2007, ora 00:00
oana maria popescu
Identitate neconfirmată
oana maria popescu
Buna ziua.
Solutia ar fi aceea de a apela la un serviciu de neurologie, si respectiv psihiatrie pentru investigatii. Ceea ce descrieti ar putea fi semne si simptome ale unei boli degenerative a sistemului nervos.
dr. Oana Maria Popescu
0
10-12-2007, ora 00:00
comandante
Nu este medic/terapeut
comandante
Va multumesc pt raspunsurile date.
Deja am fost cu ea la un doctor neurolog care ne-a trimis sa efectuam maine un tomograf. Doctorul nea spus ca poate fi o tumoare nu neaparat cancer eventual un chist de sange care a crescut si acum ai apasa pe anumiti centri nervosi care se par a fi cei responsabili cu memoria.Sau un inceput de alzheimer. Problema este ca mama mea de mica a suferit de migrene. Pot sa le spun cumplite migrene insa intotdeauna ai treceau si ai mai apareau f rar cate una si doar atat. O durea f tare capu si vomita insa ea se obisnuise asa si niciodata nu a facut tomograf. Este o femeie care citea f mult despre sanatate si care mereu avea grija de sanatatea ei si de a celor din jur. Singurul semn mai vizibil la avut anul acesta in septembrie can a avut o migrena puternica si niste ameteli pe langa aceasta. a mers la doctorul de familie care ia scris in fisa si dereglari de vedere si sensibilitate la lumina deasemeni si recomandare la tomograf. Mama insa noua nu ne-a spus toate astea si nici tomograf nu a facut atunci deorece nu functiona sau cam asa ceva ne-a argumentat ea.Noi am vazut astea azi cand am mers sai luam concediu medical. De atunci nu stiu sa mai fi avut ceva insa acum situatia pare a fi foarte grava. Maine vom vedea tomograful si imi doresc din tot sufletul sa fie ceva tratabil. Orice sfat imi puteti da va sunt recunoscator.Va multumesc
Bogdan
0
10-12-2007, ora 00:00
comandante
Nu este medic/terapeut
comandante
Mai mentionez ca dimineatza dupa somn se simte destul de bine si nu pare sa aibe nimik insa pe masura ce sta treaza si ai oboseste creerul banuiesc se vede din ce in ce mai tare ca are aceasta problema. A zi am avut impresia ca a inceput sa si delireze uneori.Adik mi-a aratat pe parcursul zilei 3 persoane complet diferite pe care ea le recunostea ca fiind un fost coleg deal ei de munca.In rest cam atat ce pot sa sun.Cu totii suntem terminatzi :|
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Fotografiile ne pot afecta memoria
  • Grupa de sânge ar putea influența pierderea memoriei
  • Curiozitatea influențează creierul să învețe și să memoreze mai bine
  • Optogenetica arată că memoria poate fi manipulată prin impulsuri luminoase (studiu pe șoareci de laborator)
  • Amintirile despre durerile nașterii sunt influențate de intensitatea lor (nu de durata) și de epidurală
  • Exerciții de memorie
  • În ce mod ajută stresul memoria
  •