tulburare psihotica de la clorfeniramin cu alcool?

03-01-2012
ddad
Nu este medic/terapeut
ddad
Astept urgent o parere de la un medic specialist pt urmatoarea problema:

Fratele meu, 24 ani, a facut o alergie pe picioare in urma lucrului cu vata sticlata. A cerut parerea unui farmacist, iar la recomandarea acestuia a luat clorfeniramin 4mg, 1 pastila la 12 ore. A inceput tratamentul luni seara, a 2 a zi la servici a consumat alcool, aprox 200ml votca. Seara, inainte de a ajunge acasa a mai baut o bere, iar cand a ajuns acasa a luat pastila de clorfeniramin. Miercuri dimineata, a doua zi, imediat dupa ce s-a trezit, a inghitit 5 pastile de clorfeniramin, pe fondul unei depresii usoare, aparuta, banuiesc eu din cauza consumului de alcool cu clorfeniramin. Tatal meu l-a vazut, l-a pus sa vomite, si a vomitat cam la 30 min dupa ce a inghitit pastilele.
Intrebat de ce a facut asta, a raspuns ca nu mai avea pt ce trai. Dadea semne de depresie: era tacut, ganditor, se uita fix, nu avea stare, se plimba de colo-colo, etc. In seara de miercuri, noaptea a avut o stare de insomnie, cosmaruri, vise cu sfinti, , etc. Cand s-a trezit, joi dimineata spunea ca simte ca se duce in jos. Avea o stare confuza, acuza pierderi de memorie, neliniste, etc. Joi seara a plecat la urgente in orasul Suceava, i s-au facut teste de sange si tomograf. Acestea au iesit ok. Din cauza simptomelor, medicul de garda l-a trimis la sectia de phihiatrie pentru o evaluare medicala. Primul diagnostic a fost de tulburare psihotica acuta. Medicul psihiatru a zis ca starea lui e mai veche si ca n-avea cum sa debuteze dintr-o data, desi membrii familiei nu au observat schimbari de comportament pana in momentul inceperii tratamentului cu clorfeniramin. Acum are 10 zile de cand este internat si urmeaza tratament pt tulburare psihotica acuta.
Intrebarea este daca s-a mai confruntat cineva cu un caz asemanator, care ar fi tratamentul in cazul in care aceasta tulburare ar fi doar pe fondul consumului de pastile cu alcool. Daca nu i se acorda un tratament bun, il poate afecta tratamentul pentru tulburare psihotica daca el a fost diagnosticat gresit?
Mentionez ca in urma tratamentului in spital, la inceput era foarte linistit, raspundea scurt, era adormit, fara vlaga, ca o leguma, insa de vreo 2 zile a inceput sa fie mai vioi, vorbeste mai mult, etc.
Va multumesc anticipat pt. raspunsuri.
Sanatate!
3 comentarii
0
03-01-2012, ora 23:04
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Mda, medicii psihiatri dau in general diagnosticul de tulburare psihotica acuta in cazul de genul celui pe care tocmai l-ati relatat. Intr-o privinta tot are psihiatrul dreptate si anume ca starea fratelui dvs. este mai veche si anume de cel putin cateva saptamani sau chiar luni de zile, fie ca este vorba de un razlet episod psihotic sau de o depresie cronicizata cu sau fara elemente psihotice. Alcoolul, ca si excitant nervos, nu face decat sa inrautateasca/exacerbeze aceste simptome si stari.

Daca vreti sa stiti daca il poate afecta negativ medicatia antipsihotica, cititi ce scrie la efecte adverse pe prospectele medicamentelor ce i-au fost prescrise.

Numai bine!
0
05-05-2017, ora 19:40
marie-ta
Nu este medic/terapeut
marie-ta
Alcoolicii sunt depresivi, pastila doar a accentuat starea, in prospect la efecte negative este si depresia.
0
07-05-2017, ora 11:03
vioreli
Nu este medic/terapeut
vioreli
Ati facut f bine ca l-ati ajutat internandu-l! In cazul de fata mai bine sa ramana in spital pana la stabilizarea situatiei, cateva luni, acolo se iau toate masurile pt a opri tentativele de suicid. Din cauza bolii psihice a avut incercarea de suicid!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul