tulburare psihotica

23-05-2014
iramonica
Nu este medic/terapeut
iramonica
Povestea mea este urmatoarea:
Acum 4 ani am facut un episod psihotic in urma unor practici meditative.A durat 4 zile.Mi-am revenit dupa 3 fioale de diazepam si un somn de 16 ore.Prolema este ca la o luna de zile s-a repetat.Mentionez ca decompensarile nu au fost complete eu avand constiinta propriei persoane si memoria intacta a celor intamplate.Al doilea episod a durat cam o saptamana, am avut delir mistic si iluzii(vedeam oamenii cu ochi de reptila).Mi-am revenit cam in trei zile cu doua injectii de Haldol.Am urmat apoi tratament cu Rispolept 4 mg aproximativ 2 luni, urmat de Seroquel de 200 de mg cam 4 luni.Am inceput dupa aproximativ 6 luni, la recomandarea unui cercetator de la Obregia, scaderea dozei de Seroquel astfel am luat :cate o luna pe 150, 100, 50, 0.Deci tratamentul cu atipsihotic a durat in total din luna noiembrie 2010 pana in luna iulie 2011, cam 8-9 luni.In toata aceasta perioada am avut stari de anxietate cumplite.Cam in luna noiembrie 2011 in urma tratamentului cu Trittico am virat intr-o a treaia stare psihotica tot cu decompensare partiala.Am urmat tratament cu Zyprexa 10 mg o luna de zile dar datorita ingrasarii, mi s-a inlocuit cu Abilify la inceput 5 mg pana s-a ajuns la 20 mg.Am luat Abilify intre 15-20 de mg cam un an, am scazut la 10 al doilea an iar de aproximativ 9 luni iau 5 mg.Deci fac tratament cu Abilify de aproximativ 3 ani.Mentionez ca nu am fost niciodata internata.Diagnosticul actual este de tulburare psihotica polimorfa.Ce parere aveti de tratament si diagnostic?
Multumesc
5 comentarii
0
24-05-2014, ora 16:43
clepsidra2
Nu este medic/terapeut
clepsidra2
eu cred ca diagnosticul e corect, desi seamana cu tulburarea deliranta, daca ai avut delir mistic, iar daca cu Abilify esti bine inseamna ca e ok, raspunzi la tratament.
0
24-05-2014, ora 17:04
iramonica
Nu este medic/terapeut
iramonica
Multumesc pentru raspuns.Imi puteti spune ce inseamna acest diagnostic si daca presupune sa iau tratament toata viata?
0
24-05-2014, ora 17:34
clepsidra2
Nu este medic/terapeut
clepsidra2
aceasta boala seamana cu schizofrenia, insa nu e la fel de grava, se manifesta cu halucinatii olfactive, auditive, vizuale, si chiar si cu delir mistic, (delir mistic spui ca ai avut, halucinatii auditive de ex ai avut?astea sunt mai dese in boala asta)si parerea doctorilor e ca tratamentul trebuie pe viata.
0
24-05-2014, ora 21:52
iramonica
Nu este medic/terapeut
iramonica
N-am avut halucinatii auditive, doar iluzii vizuale(vedeam oamenii cu ochii mai negri si mai mari si cu ochi de pisica) in rest n-am avut halucinatii marcante doar ideatie deliranta si anxietate extrema.Dar totul s-a desfasurat parca pe "viu" adica cu pastrarea identitatii si chiar a simtului critic(imi dadeam seama ca ceva nu e in regula cu mine).Temele delirului se schimbau in functie de circumstante.
0
24-05-2014, ora 22:00
clepsidra2
Nu este medic/terapeut
clepsidra2
medicatia se ia pe termen lung, se tine legatura cu medicul psihiatru.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: