tulburare psihotica !?

07-09-2008
flavyaa
Nu este medic/terapeut
flavyaa
Mama mea prezinta urmatoarele simtome: are insomnii noaptea, a ajuns sa aiba anumite subiecte devenite obsesie (sa explic mai pe larg a fost angajata la o firma timp de 15 ani si pe urma au facut restructurari si a trebuit sa plece; la peste varsta de 40 de ani a facut faculatatea de asistenta sociala si s-a angajat pe protectia copilului la primarie; dupa 2 ani de la angajare a facut o depresie puternica vazand ca nu ii putea ajuta pe copii; trebuind sa se lupte cu sistemul; a inceput sa isi imagineze sau chiar adevarat ca colegii de lucru nu o mai suportau si complotau impotriva ei; acum am hotarat sa iasa la pensie de boala dar nu e sigura ; are obsesia cu serviciul si ca va ramane fara bani; si cum ne vom descurca noi ca familie cu toate ca nu ducem lipsa de nimic; apoi a inceput sa ii fie groaza sa iasa din casa inauntru simtindu-se in siguranta; acum a inceput sa isi inchipuie ca fam ei se destrama; daca tata ridica umpic tonul are impresia ca are ceva cu ea ; ). Am fost deja la cativa psihiatri. Unii i-au dat zyprexa, altii alprazolam (nu stiu exact cum se scrie ), si ink un medicament de dormit seara. Problema e ca nu vrea sa urmeze nici unul dintre tratamente. Le-a inceput pe toate si nu vrea sa isi ia medicamentele de seara, i s-a zis de catre persoane nespecializate ca provoaca dependenta si a zis ca prefera sa nu le ia. Mai nou are episoade de plans care apar din orice. Sta singura, nu se uita la tv si citeste inca carti de psihologie. Am impresia ca se auto-analizeaza. Poate sa imi spuna cineva ce ar putea fi, mai pe intelesul meu si cum as putea sa o inteleg, sa o ajut sau sa o fac sa isi ia medicamentele. Plec de acasa si mi-e frica sa nu aiba vreun episod de suicid, sau mai stiu eu ce i-ar putea trece prin cap. Toate acestea tin de vreo 6 luni. Va multumesc pentru orice sfat sau ajutor.
3 comentarii
0
08-09-2008, ora 00:00
dora_dora490
Nu este medic/terapeut
dora_dora490
doamna scumpa, daca ati incerca cu un produs naturist care este lichid? credeti ca ar dori sa consume? este foarte bun in asemenea tulburari, regleaza somnul, regenereaza celulele bolnave ajutand organismul sa lupte pt a ajunge la starea normala.Daca doriti mai multe detalii putem vorbi pe mess.
0
09-09-2008, ora 00:00
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Nu sunt medic, dar din ce descrii tu nu pare sa aiba o tulburare psihotica. Din cate am inteles in acest tip de tulburare persoana pierde contactul cu realitatea ceea ce nu este cazul mamei tale.
Mai degraba as crede ca e vorba de o depresie cu puternice elemente anxioase (frica de a parasi locuinta).
Eu daca as fi in locul ttau as mai merge cu dumneaei la un alt medic pentru o noua evaluare.
Si daca ii place sa citeasca, spune-i sa caute pe net sa vada cati tineri au depresii sau probleme psihice si lupta incercand sa-si traiasca viata aproape de normalitate, chiar daca inghitim cate o pastila pe zi.
Numai bine va doresc!
0
27-10-2008, ora 16:09
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Cu siguranta mama ta sufera de o depresie majora insotita de elemente potential psihotice si chiar paranoia ( iti poti da seama dupa "a inceput sa isi imagineze sau chiar adevarat ca colegii de lucru nu o mai suportau si complotau impotriva ei"). Pt a fi schizofrenie ar trebui sa auda voci si sa aiba un comportament oarecum bizar (sa creada ca primeste mesaje prin radio, sa creada nejustificat ca cineva vrea sa ai o otraveasca si imaginatii mai mult sau mai putin morbide).

Zyprexa contine olanzapina, o substanta antipsihotica atipica, insa este bun si pt manie si depresie.
Alprazolam-ul este binecunoscutul Xanax, are proprietati anxiolitice si antidepresive prin faptul ca amplifica sau mareste activitatea aminoacidului GABA (acid gamaaminobutiric) care are rol de neurotransmitator inhibitor.

Tratamentul este bun, dar daca nu este luat conform schemei terapeutice nu da rezultate. Cred ca ar fi foarte bine daca v-ati interna mama itr-un centru specializat pentru a nu se agrava starea; in acest caz ajungandu-se la suicid.

Numai Bine si Dumnezeu sa o Binecuvanteze pe mama dvs si pe fam dvs. :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Insomnia
  • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
  • Insomnia crește riscul de astm la adulți
  • Calitatea redusă a somnului la copii, asociată cu insomnia mamei
  •