tulburare afectiva bipolara (TAB) - recomandari

26-11-2010
gabriel2001
Nu este medic/terapeut
gabriel2001
Salut!DIN 20.11.2009 mi s-a pus diagnosticul de tulburare afectiva bipolara si fac tratament in prezent cu Cipralex 100mg 2 pastile dimineata si Orfiril 150mg 3 pastile dimineata pranz seara cate una recomandat de doctora de la spitalul militari din Constanta. Am citit si celelate subiecte legate despre aceasta boala eu vroiam sa mai stiu ce alimente, bauturi vi s-au interzis voua eu ce stiu ca nu ai voie: alcool, cafea, ciocolata, tigari, si stiu ca e recomandata evitarea stresului, terapia, sportul.Multa sanatate la toata lumea!
7 comentarii
0
26-11-2010, ora 22:12
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Alcoolul e total interzis, insa cafeau (una pe zi, dimineata) nu face rau. Stress-ul e de evitat pe cat posibil, si e recomandata practicarea sportului.
0
26-11-2010, ora 23:08
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Supravietuirea inseamna si adaptare eficienta. Ori cafeaua este cea mai slaba alegere ca energizant. Pe termen scurt poate mai merge, dar pentru perioade lungi oboseste sistemul nervos, creste incarcarea pe axa HPA (vedeti si topicul deschis de mine pe aceeasi tema) si mai devreme sau mai tarziu provoaca dependenta.

Mergand pe ideea menajarii axei HPA, m-as gandi la un adaptogen cum este Rhodiola, la ceaiul verde ecologic - ambele scad necesarul de cortizol, iar regimul de lucru al axei HPA este optimizat.

Sa bei cafea e ca si cum ai merge la cazino si ceri toate fisele pe-o saptamana sa le joci intr-o zi, ca doar creditul este nelimitat. de fapt resursele sunt imense, dar LIMITATE.

Apoi trebuie avute in vedere si principiile dietei low-carb (google). deci drinkurile indulcite trebuie eliminate.
0
25-01-2012, ora 10:02
cami30
Nu este medic/terapeut
cami30
gabriel2001, cum te mai simti? ti-ai revenit de la tratament?
0
31-01-2012, ora 13:18
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
TAB este o psihoza care se poate restabili foarte bine cu tratamentul prescris de medicul curant, iar o cafea dimineata nu a facut rau nimanui, dupa cum stiti, si cafeaua contine antioxidanti, si aici este vorba de o cescuta de cafea, este imposibil sa-i luam omului toate placerile.Eu fac multa munca fizica, e drept, pe o depresie monopolara endogena recurenta(tot un fel de psihoza).Sparg lemne, dau zapada, munci grele, dar care imi dau un sentiment de utilitate, de placere.Stressul este inevitabil si pentru asta exista tratamentul, dar si pentru stabilizare.Ce sa va zic, in astfel de cazuri, tratamentul e salvator si nu-i nimic rau in faptul ca-l luati.Doctor T are mare dreptate, si dumnealui foloseste sintagma, pe cat posibil, pentru ca definitiv nu se poate elimina, el poate fi in unele cazuri similar vietii(asta este alta poveste, care nu-si are rostul aici).
0
01-09-2012, ora 23:57
violeta g
Nu este medic/terapeut
violeta g
verisoara mea dupa nastere a facut o depresie severa care a necesitat internare de 3 ori in decursul unui an.acum ea sustine ca se simte bine dar toti din familie am observat toate manifestarile descrise in perioada maniaca a TBA.nu reusim sa o convingem sa se duca la spital.ce sfaturi imi puteti oferi?cum sa procedam?nu stim daca isi ia medicamentele sau daca mai merge la psiholog, nu mai reusim sa comunicam deloc cu ea.
0
25-09-2013, ora 11:03
Stirbu
Nu este medic/terapeut
Stirbu
Este posibil ca din depresie sa dai in TAB, atata timp cat ai urmat prescriptiile medicale ( din momentul in care ti-au fost prescrise si pana azi), nu ai fost internat niciodata ( pt. ca nu a fost nevoie) ?
Depresia a fost diagnosticata in 2011 cand au fost prescrise medicamentele Abilify si Cipralex.
Medicul ne-a spus ca acest tratament va fi urmat timp de 5 ani, chiar daca aparent nu ar mai fi nevoie.
Dar, daca este totusi TAB si citind despre TAB, constat ca aceasta boala nu ar avea leac niciodata, iar medicatia ar trebui urmata toata viata. Este adevarat ? Sau, functie de gravitate, unele, totusi, se pot vindeca ?
Va multumesc pt. oportunitatea pe care mi-ati oferit-o de a putea beneficia de acest forum !
0
25-09-2013, ora 22:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Stirbu

Cu tot respectul dar Abilify si Cipralex nu este medicatie de depresie, ci medicatie de psihoza (si tab e o psihoza).
Cate miligrame de Abilify ati luat ?

Faptul ca v-a fost recomandata pe o perioada de 5 ani, iar ne indica ipoteza ca ati avut o psihoza urata.
Pentru primul episod de psihoza se recomanda tratament un an, pentru al doilea 3 ani, dupa al treilea, toata viata.

Da, dupa depresie puteti face tab, starea pacientului cu medicamentele de depresie daca nu este perfect monitorizata, poate produce virarea in episod maniacal (care tine de tab). De fapt in tab este chiar foarte periculos sa luati ad-uri (precum Cipralex) pentru ca puteti vira imediat. Si in decurs de cateva zile sau chiar ore.

Tab este o boala cronica si in principiu ii trebuie tratament toata viata. In cazuri exceptionale poate avea perioade (luni, ani) de remisie. Dar boala se intoarce.

Cine v-a spus ca ati facut tab ? Enumerati simptomele. Este putin probabil. Tab se instaleaza de obicei repede fata de primul episod depresiv, nu dupa 5 ani sau mai mult.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Distincția între episoadele depresive din cadrul tulburărilor bipolare și tulburarea depresivă majoră
  •