tromboflebita profunda

28-08-2008
crinaL
Nu este medic/terapeut
crinaL
Buna ziua!
Sunt din Bistrita si as dori daca poate cineva sa ma lamureasca cu niste raspunsuri.
Acum 4 luni mama mea, in urma unei operatii a facut o tromboflebita profunda urata. Momentan face tratament cu anticoagulant sintrom si i se mentine INR-ul intre 2 si 2.5. Poarta tot timpul ciorap elastic.
Buletinul ecografic de la ultimul ecograf (de acu doua saptamani) spune asa:
Rezultatul examinarii:
La nivelul membrului inferior stang in regiunea inghinala se constata: adenopatie inflamatorie. Safena mare este permeabila si prezinta flux cu orientare normala. Vena femurala este permeabila pana la varsarea femuralei profunde. Caudal de acest nivel vena femuralaeste relativ subtire si are lumenul partial ocupat de material hipoecogen. Exista mai mult canale filiforme permeabile prin vena femurala. Lumenul permeabil al venei este situat excentric. Aspectul de vena incomplet permeabila se mentine si in cananlul adductorilor. La nivelul pelvisului vena iliaca externa ramane incomplet permeabila. Se evidentiaza vase colaterale pelviene care duc la reumplerea venei iliace comune in amonte de originea cavei inferioare.
Diagnostic ecografic: Tromboza incompleta femuro-iliaca stanga extinsa pana in portiunea initiala a venei iliace comune.
As avea rugamintea daca poate cineva sa-mi spuna daca sunt ceva sanse ca trombul respectiv sa se dizolve.
Exista risc mare sa faca vreo embolie? Are voie sa faca miscare?(plimbari de cate o jumate de ora)
Ce miscari nu poate sa faca? Unii medici spun sa nu faca miscare...altii sa faca..nu stim pe cine sa mai ascultam.
Tot asa, unii spun ca riscul de embolie este foarte mare, iar altii ca trombul in prima luna s-a fixat si riscul e mic atata timp cat urmeaza un tratament anticoagulant bun. Ce inseamna un tratament anticoagulant bun?
Va rog ajutati-ne !
2 comentarii
0
29-08-2008, ora 00:00
sacel
Nu este medic/terapeut
sacel
nu pot da recomandatii nu cunosc.un singur lucru stiu "curcuma"adaugata in mancare impreuna cu piperul negru care ii inmulteste efectul are actiunea de a fluidifica sangele.
0
26-08-2009, ora 16:19
herdut
Nu este medic/terapeut
herdut
Ca sa va faceti o idee uitati povestea mea.

In urma cu 2 ani am fost diagnosticat cu Troboembolism pulmonar recurent, infarct pulmonar bazal bilateral suprainfectat bacterial ; Tromboza venoasa masiva ileo-femurala-poplitee stanga partramiatra.
Totul a pornit de la o lovitura puternica la gamba stanga pe fondul deshidratarii, ( avand si cazuri e troboflebita in familie ). Fiind intr-o misiune nu am dat mare importanta durerii ce se instalase la piciorul stang punand totul pe seama traumatismului suferit. La o saptamana au aparut niste dureri insuportabile la spate si piept neputand respira normal m-am prezentat de urgenta la spitalul Municipal Constanta, acolo mi s-au facut niste raze la plamani si m-au trimis la Spitalul de Boli Contagioase tot din Constanta fiind suspect de pneumomie, dupa ce m-a vazut si medicul de garda de acolo acesta ma trimis acasa spunand ca am doar "niste junghiuri de la curent ". Durerile insuportabile au mai durat inca 4 zile timp in care ma luptam pt. fiecare gura de aer am ajuns intr-un final la camera de primire urgente a spitalului din Harsova (orasul meu natal) Cei de aici dupa ce mi-au efectuat raze la plamani m-au trimis la Spitalul Tbc din Palazu Mare acum fiind suspect de Tbc. Aici am stat internat timp de 1 sap. mi s-au facut analize toate fiind negative, dar primind si tratament cu antibiotice. In tot acest timp durerile insuportabile au continuat. Doamna doctor care s-a ocupat de mine intr-un final a hotarat sa ma trimita la Bucuresti pt. ca dupa cum a spus si ea "acest caz o depasea eu neavand Tbc " Pt a ajunge la Bucuresti, eu fiind militar, trebuia sa fiu vazut m-ai intai de medicii de la Spitalul Militar Constanta pt. a se constata daca pot fii transportat cu ambulanta pana la Bucuresti. Acum pot spune ca am avut GHINIONUL sa-l intalnesc pe doctorul care mi-a pus viata in pericol, mai mult decat era, luand hotararea de sa ma opreasca la Constanta ca " ma v-a face el bine ". Acum a inceput calvarul, timp de 2 saptamani eu nu am avut un diagnostic clar, timp in care mi s-au facut 15 RAZE LA PLAMANI si cred ca tot atatea eco dopler toate acestea degeaba pt. ca eu nu primeam tratamentul necesar cu antigoagulante si restul tratamentului necesar. Ca sa scurtez am mai trecut aproape 1 luna pana am ajuns la Centrul Clinic de urgenta de boli cardiovasculare al Armatei. Ajuns aici doctorii si-au facut cruce la propriu spunand ca este un miracol ca am supravietuit. Aici am stat 2sap. pe terapie intensiva fiind imobilizat la pat fiind conectat non-stop la injectomatul cu heparina si alte tratamente de ultima generatie.
Acum dupa 2 ani pot spune ca sunt aproape vindecat ducand o viata normala cu un efort fizic destul de ridicat.
Inca mai fac tratament cu simtrom si detralex.
Raspunsul la intrebarea : Feriti-va de efort fizic sustinut, plimbarile fac foarte bine, in momente de relaxare sa ridice piciorul deasupra inimii, la calculator, birou sau daca aveti o viata sedentara tineti piciorul pe cat posibil ridicat si incordati muschii pt. a pune sangele in miscare, consumati foarte multe lichide, in rest gasit o multime de remedii pe internet...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tromboflebita piciorului
  •