tromboflebita - sfaturi

07-07-2011
maro
Nu este medic/terapeut
maro
Buna ziua.sora mea a nascut de doua saptamani si dupa o investigatie a aflat ca are un cheag de sange in picior.i se da un tratament si am inteles ca trebuie sa stea mai mult in pat cu piciorul in sus.daca s-a mai confruntat cineva cu asa ceva am avea nevoie de niste sfaturi ce sa faca, ce sa nu faca, , si mai ales daca scapa de aceasta boala.va multumesc mult
7 comentarii
0
07-07-2011, ora 17:27
asistenta_medicala
Identitate neconfirmată
asistenta_medicala
Se poate intimpla ca o femeie dupa ce naste sa faca asa ceva, dar nu este motiv de ingrijorare maxima. Tb sa urmeze tratament cu anticoagulante o perioada si sa isi faca analiza (INR) periodic.
0
07-07-2011, ora 20:31
maro
Nu este medic/terapeut
maro
multumesc mult ptr raspuns
0
08-08-2011, ora 20:59
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Eu stiam ca nu este voie sa stea cu piciorul in sus deoarece trombul poate sa migreze si sa ajunga, Doamne fereste! la inima sau la plamani. Poate doar asa, putin pe o pernuta dar nu mai sus de nivelul inimii. Doar tratamentul local nu este deajuns,
0
15-02-2012, ora 00:03
ioanapana
Nu este medic/terapeut
ioanapana
As dori informatii despre sindrom tromboflebitic.Am de 4 ani LNH, de 2 ani si o fractura tibie exterioara cu grafa din sold. Anul trecut, trebuia sa ma opereze sa mi scoata ce am in picior sa pot flexa piciorul ca nu am decit 30grade flexare.Eu de 7 luni spuneam ca este fff umflat si ca este rosu la glezna.a inceput si la al doilea picior, nemai putind in unele momente sa merg.Atunci cind am fost la ultimul tratament de intretinere cu mabthera, medicul hematolog a vazut internindu ma si facindu mi si ecograful doppler [la cardiologie ].Medicul ortoped mi a spus ca nu i de la el desi intrebam mereu ce am de facut.Probabil avind LNH s au gindit ca ce este de acolo si este complicata treaba si m au tratat cu indiferenta sau superficial [ mai corect spus ].Cert este ca dupa atitea spitalizari si in actualele conditii ca ma pune sa platesc inclusiv investigatiile pentru LNH, nu pot face nimic. Clar nu mi este, ca nu discuta clar. Eu doresc sa stiu informatii despre sindrom tromboflebitic, care sunt cauzele aparitiei in cazul meu.A aparut in urma fracturii a repausului, ce trebuia sa faca pentru depistarea lui.Am inteles, flebita si tromboflebita au stat asa pe loc, organismul luptind singur, VSH era mare mereu 27, 22, 18 etc stiu inaintea aparitiei LNH aveam VSH 64. ACTUAL //// OCT NOV.2011 am analizele asa asa in limite acceptabile celulele stind la pinda fiind maligne, fractura nerezolvata, sindromul tromboflebitic tratat cu DETRALEX. Astept, astept sa pot sa mi permit financiar sa fac multiple investigatii ca sa fiu lamurita ce sanse am sa fac pasul recuperarii fracturii cu problemele sindromului trombic si cu LNH. Multumesc anticipat pentru eventualul raspus, am mare respect pentru acest site si incredere in medici.
0
16-04-2012, ora 09:03
el-flo
Nu este medic/terapeut
el-flo
Buna ziua!Sint sofer profesionist si de mai multa vreme am mari probleme cu picioarele.Am facut un control adica un ecograf plus analize de singe si mi sa descoperit o tromboza.In urma cu 12 ani am avut un accident grav in urma caruia am avut multiple rupturi musculare la nivelul piciorului drept.Sa inceput un tratament cu Waran (locuiesc in Suedia ) si in prima faza inclusiv cu Inoteph...(sper sa fi scris bine)injectii pe care mi le administram singur in abdomen.In fiecare saptamina fac analize de singe si mi se spune ca tromboza se amelioreaza.Problema e ca picioarele ma dor inca si inca tare si in plus dupa oboseala am dureri foarte mari in talpa piciorului drept si anume in scobitura talpii.Mai am...ca si cadou de la aceasta meserie si o hernie de disc vertebra 3-4.Intrebarea mea este :ce se intimpla cu durerea...cind va inceta...de ce am aceasta durere ATROCE deseori in talpa.Cu mult respect si multe multumiri!
0
17-04-2012, ora 10:52
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Pentru tromboza ar trebui sa iti dea medicul un tratament pe termen lung. Exita pastile care intaresc peretii vaselor de sange si apara si impotriva trombillor. Mergi sa iti dea tratament si intreaba de Detralex.
Durerea in talpa ar putea fi si de la o infectie.
Ar fi bine sa faci analize - urocultura cu antibiograma, daca aici nu iti iese nimic mai poti cauta genital, facand o spermocultura cu antibiograma si antifungigrama.
Vezi daca ai sinuzita sau carii. Cariile dau mari probleme articulare.
Pentru sinuzita poti face un exudat nazal cu antibiograma, ca sa ezi ce bacterie este si cu ce se trateaza..
Vorbeste cu medicul despre toate acestea.
Bacteriile emit niste toxine care irita si inflameaza articulatiile, iar daca mai ai si probleme la coloana, le accentueaza.
O infectie in zona genitala poate da dureri de spate si in talpa piciorului, asa cum spui tu.
La coloana se poate face un RMN ca sa vezi cat de mare este problema.
0
01-05-2012, ora 15:54
miaflacara
Nu este medic/terapeut
miaflacara
buna, am tromboflebita profunda acuta de un an de zile, ca tratament mai iau detralex si aspenter si in rest nu mai am probleme mari. Cand stau mult in picioare se mai unfla putin dar in rest sa zic este bine, as dori sa stiu daca am voie sa fac bicicleta sau ceva gimnastica acum ca a trecut ceva timp.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tromboflebita piciorului
  •