trichomonas nevindecabil???

02-10-2007
rida
Nu este medic/terapeut
rida
ma tratez de cativa ani de trichomonas si dupa ceva timp reapare chiar daca luam corect tratamentul impreuna.Se poate transmite si altfel?dupa un chiuretaj te poti infecta cu trichomonas?ce tratamente sa luam?
9 comentarii
0
08-10-2007, ora 00:00
tiu
Nu este medic/terapeut
tiu
dupa ce ati terminat tratamentul, ati facut analizele din nou? daca nu, ar fi bine sa faceti din nou un control. s-ar putea sa nu fie de ajuns un singur tratament. contactul sexual sa fie protejat chiar dac e un partener stabil. am inteles de la medicul cu care am vorbit, cum ca si daca trece pe moment, s-ar putea sa re apara din mai multe motive.
0
23-10-2007, ora 00:00
snowtrekker
Nu este medic/terapeut
snowtrekker
rida..fara suparare trichomonas in 99, 9 suta se ia prin contact sexual neprotejat.Faptul ca oamenilor li se spune ca se poate lua si de la Wc insalubre, prosoape..este cam apa de ploaie.
deci ori tu l ai luat de la cineva..ori prietenul tau a luat o de la cineva si ti a dat o si tie.Trebuie sterilizat focarul in consecinta iar pt asta ar trebui facuta o antibiograma pt a vedea la ce raspunde bacteria ta.
Foloseste prezervativul si invatati va partenerii ca macar daca au de gand sa va insele..macar sa o faca cu prezervativ...
si ti o spune un barbat! prieneste..no offense
0
06-11-2007, ora 00:00
rida
Nu este medic/terapeut
rida
in urma unui chiuretaj facut la un cabinet particular au aparut simptomele, iar tratament am facut de 2 ori si eu si sotul.A reaparut cam la un an
0
06-11-2007, ora 00:00
Irene*
Nu este medic/terapeut
Irene*
Nu stiu chiar foarte multe despre trichomonas dar nu sunt de acord ca se ia exclusiv prin contact sexual.Abia am primit diagnosticul de trichomonas si candida si sunt sigura ca nu m-am infectat de la partenerul meu de 2 ani.De ce cred asta?Pentru ca prietenul a fost virgin si sunt sigura ca nu intretinut relatii sexuale cu alta femeie in tot acest timp..Am fost plecata timp de 3 luni in America si de cand m-am intors am observat simptomele.Deci va spun sigur ca m-am contaminat cel mai sigur de pe toalete sau de la dus folosit la comun cu alte persoane.Cat despre chiuretaj totul este posibil.
0
20-10-2008, ora 02:04
amadeo280
Nu este medic/terapeut
amadeo280
Si eu am citit despre caz concret de infectare cu trichomonas chiar aici pe romedic unde o mama scria ca fata ei de 15 ani virgina este infectata cu trichomonas si doctorul i-a spus ca cel mai probabil a luat-o de la wc de la scoala, deci se mai poate intampla si asa ceva...
0
07-05-2010, ora 22:00
sonicutza
Nu este medic/terapeut
sonicutza
Buna.
Am si eu o problema...am facut saptamana trecuta testul Papanicolau, iar rezultatul a iesit "prost".A fost depistata o infectie cu trichomonas...cronica, insa nu inteleg cum am putut contacta aceasta "boala", fiindca de 5 ani am avut contact sexual cu un singur partener, care nu are aceasta infectie...sau cel putin nu o avea.
Mentionez ca acum 2 luni am pierdut o sarcina si mi s-a facut chiuretaj...puteam contacta trichomonas atunci?Se putea croniciza in acest timp?
Cine ma poate ajuta cu sfaturi, rog sa-mi raspunda!
Daca vreun specialist ma poate ajuta, i-as fi recunoscatoare!
0
15-05-2010, ora 16:03
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Sonicutza, scuza-ma ca-ti scriu asa de tarziu, o serie de probleme m-au tinut departe de voi.am sa-ti spun totusi si parerea mea.Principala cale de transmitere a acestei infectii este cea sexuala; dar, mai rar, acest parazit se mai poate propaga si prin examene sau explorari ginecologice in conditii precare, maini murdare, manusi infectate, lenjerie infectata, prin apa de baie, prosoape umede [ parazitul este foarte sensibil la uscaciune ], capacul/ colacul de WC, medii in care trichomonas supravietuieste cateva ore. Contactarea si multiplicarea acestuia depinde de virulenta si timpul de supravietuire la nivel genital ; pe un organism slabit, obosit, expus la efort fizic constant, la frig, umezeala, trepidatii, sau si la alte boli, infectia se va dezvolta mult mai usor si va fi tratata mai greu. Sotul nu are nimic ?La barbati infectia poate sa nu creeze nici o neplacere sau doar pasagere infectii urinare, scurgeri matinale, urinari dese, nocturne, fara durere.El a facut un examen al secretiei uretrale ? Dar chiar daca rezultatul acestui examen este curat, tot neconcludent este.De aceea terapia pentru aceasta infectie se face de catre ambii parteneri, chiar daca celalalt spune ca nu are nimic.Faceti amandoi tratament corect si poate ca vei scapa de aceasta infectie.
0
15-05-2010, ora 22:54
sonicutza
Nu este medic/terapeut
sonicutza
Multumesc penru raspuns!
Sotul meu nu a facut inca analize, urmeaza sa merg eu peste 2 zile la doctorul ginecolog, pt ca acum e in concediu si e plecata din tara, si vom vedea ce ne recomanda.
Tind sa cred totusi ca eu am contactat prima aceasta infectie dupa acel chiuretaj, fiindca numai de atunci am avut o secretie alb-galbuie, care am crezut ca e oarecum normala din cauza multor antibiotice puternice.
Sotul meu nu are niciun simptom si mi-e oarecum greu sa cred ca de la el as fi luat infectia pt ca suntem impreuna de 6 ani si nu am avut aceasta problema pana acum...precizez ca niciunul dintre noi nu a avut contact sexual cu alta persoana si acum 2 ani am mai facut analize de acest gen si au fost negative.
In 2 luni aceasta infectie poate deveni cronica?
0
30-07-2010, ora 18:38
rammona
Nu este medic/terapeut
rammona
buna ziua!...acum cateva zile am fost la ginecolog pt k de cativa ani de zile am usturimi la urinat...iar la analize mi a iesit candida, trichomonas si ink un microb pe care nu l am retinut. k tratament mi a dat ampicilina, nistatina, metronidazol, niste ovule cu clorocid si o crema vaginala. tot de ceva ani ma confrunt si cu o halena. am facut un baritat si mi s a zis k am o usoara gastrita nimic grav..dar eu am cerut si tratament pentru helicobacter pylori pt k am zis k din cauza acestui microb am halena. tratamentul pt stomac nu l am inceput..am zis sa l incep dupa ce termin cu cel de la ginecolog. metronidazolul si nistatina am inceput sa le iau dupa 4 zile de ampicilina, si dupa 2 doze...mi a disparut halena. au vreo legatura aceste medicamente ? o sa mai revina dupa c termin tratamentul asta ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.