tremor esential

02-01-2007
URIASUL
Nu este medic/terapeut
URIASUL
Daca se poate, un raspus la intrebarea:Cum se trateaza Tremorul esential( barbat, 40 ani, tremorul capului se "vede" in situatii de stress, oboseala si emotii), m-ar interesa un tratament care sa-i permita manipularea autovehicolelor( la serviciu) si nu Propranololul, are tensiunea arteriala mica si nu se simte bine cu acest medicament. Exista si tratament naturist? Va multumesc anticipat pentru orice raspuns.
105 comentarii 12 3 4 Înainte ›
0
16-01-2007, ora 00:00
ionut35
Nu este medic/terapeut
ionut35
de aceeasi boala sufar si eu, doar ca se manifesta cu precadere la miini momentan, am facut tot felul de analize, inclusiv rmn la cap, nimeni nu mia datun raspuns clar sau un tratament adecvat, intradevar la emotii si la oboseala tremurul este mai accentuat si eu as dori un tratament, mai ales ca nu poti sti cum evolueaza boala in timp.propanololul nu da rezultate
0
27-02-2007, ora 00:00
ionica
Nu este medic/terapeut
ionica
Autor : ionica
Sufar de tremor esential care imi afecteaza mainile, mai mult mana dreapta.Tremuraturile apar numai cand folosesc mana sa mananc, sa scriu etc.si sunt aplificate de emotii.Ce tratament ar putea ameliora sau incetini evolutia bolii ? Multumesc
0
04-11-2007, ora 00:00
deliana
Nu este medic/terapeut
deliana
Sufar de trmor esential din nastere, si iau zilnic PROPRANOLOL. Recent am fost diagnosticata cu astm bronsic si mi s-a spus ca va trebui sa inlocuiesc PROPRANOLOLUL. Ma simt bine dupa el si nu l-as inlocui.
CE MA SFATUITI?
0
12-11-2007, ora 00:00
deliana
Nu este medic/terapeut
deliana
m-am gandit ca exista destul de multi oameni cu aceasta boala si ca o sa am cu cine conversa dar vad ca in doua saptamani nu a mai citit nimeni comentariile
0
23-11-2007, ora 00:00
Cozmine
Nu este medic/terapeut
Cozmine
deliana...as dori daca se poate un id de messenger daca se poate sa putem vb despre acesta boala...de care sufar si eu:D astept raspuns.
0
31-01-2008, ora 00:00
DANACA
Identitate neconfirmată
DANACA
ptr deliana.propranololul nu este indicat in astmul bronsic asa ca nu aveti de ales.va trebui sa renuntati
0
09-02-2008, ora 00:00
deliana
Nu este medic/terapeut
deliana
cozmine...mi-ar place sa am cui sa ma plang, lumea nu prea intelege aceasta boala
0
09-02-2008, ora 00:00
deliana
Nu este medic/terapeut
deliana
DANACA. pentru astm bronsic trebuie sa merg la control peste o saptamana, asta dupa doua luni de tratament cu SERETIDE. S-ar putea sa nu fie sa grav pentru ca dupa tratament simt deja schimbari destul de mari la respiratie. Sper sa fi fost ceva usor.
0
09-02-2008, ora 00:00
Cozmine
Nu este medic/terapeut
Cozmine
deliana..ai putea sa te plangi la mine de aceasta boala, ca stiu cum e ca si eu sufar de aceasta..eu te-am mai intrebat inca odata daca ai vrei sa"mi dai adresa ta de mail sa putem discuta..ca nici eu nu am cu cine sa discut despre aceasta boala..si nu stiu ce sa fac..astept raspuns!! te rog sau altcineva care doreste sa lase o adresa de mail sa vb!!
0
10-02-2008, ora 00:00
ionut35
Nu este medic/terapeut
ionut35
deliana, tu chiar vrei sa te inteleaga lumea, cind lumea este asa rea, daca iti tre mura miinile din cauza bolii spun ca esti alcolist, ca nu ti-ai luat jocul si multe altele, eu sincer am renuntat sa mai ascult gura lumii, parerea mea ca de aceasta boala scapam doar cind murim, indiferent de ce tratament luam.te integrezi in societate si mergi mai departe
0
10-02-2008, ora 00:00
deliana
Nu este medic/terapeut
deliana
ionut35, multumesc pentru icurajare, dar sti ca e destul de greu sa raspunzi mereu la intrebari de genul: , , da ai emotii, de ce tremuri?, , sau, , vai.. dar e asa frig aici ?, ,.parca uneori nu am putere de a da atatea explicatii sau pur si simplu nu am chef sa dau explicatii. In rest duc o viata normala, ca si orice femeie, lucrez, am un copil care din fericire nu ma mosteneste. Eu il mostenesc pe tata si se pare ca o sa duc mereu cu mine aceasta problema.
0
14-09-2008, ora 00:00
Tudor_B
Nu este medic/terapeut
Tudor_B
Pe scurt. Remedii sunt cu efecte adverse functie de doza. Propranolol, Extraveral, Diazepam, Xanax. A, am uitat si alcool cu mentiunea ca se exacerbeaza a doua zi plus ca poate duce spre alcoolism. Bauturile cu cofeina, tigarile si o serie de medicamente exacerbeaza tremorul.Anxietatea la fel.
Pentru tremorul capului exista injectie cu toxina botulinica la nivelul muschilor gatului. Injectia e scumpa si efectul tine cam 6 luni. In rest o afectiune benigna mai mult stanjenitoare. Intradevar de ea se scapa definitiv o data cu incetarea functiilor cerebrale respectiv cerebelul si talamusul, care se pare ca sunt implicate in aceasta patologie.
0
14-09-2008, ora 00:00
Tudor_B
Nu este medic/terapeut
Tudor_B
Pt Deliana
Vorbeste cu medicul. Poate sa iti inlocuiasca propranolul cu metroprolol daca esti si tahicardica sau cu un anxiolitic gen Xanax, Clonazepam.
Daca nu ai o profesie, care cere indemanare nu te stresa. Poati trai linistita cu boala.
0
09-03-2009, ora 12:49
andreea1984
Nu este medic/terapeut
andreea1984
si eu am aceeasi problema cu tremurul mainilor si nu stiu ce tratament sa urmez.va rog mult sa ma ajutati dc stiti ceva care ma poate ajuta.doctorii nu mi-au zis nimic concret.am facut rmn si nu mi-a iesit nimic.astept raspuns.va multumesc
0
17-03-2009, ora 18:34
ionut35
Nu este medic/terapeut
ionut35
nu au ce sa iti zica Andreea deoarece nu stiu nici ei care este cauza, nu mai zic de tratament, incearca ca pe cobai fel si fel de medicamente dar adevarul e ca nu stiu ce se intimpla, am asa ceva de la 7 ani si nici un tratament nu a dat rezultate
0
20-03-2009, ora 17:02
andreea1984
Nu este medic/terapeut
andreea1984
pt.ionut35
am inteles ca ar fii boala wilson.nu ti-au zis nimic?nu ai facut nici o analiza?eu am facut cupremie si ceruloplasmina si am valori mari ale cuprului in sange.
0
24-03-2009, ora 21:03
deliana
Nu este medic/terapeut
deliana
andreea.eu am facut toate analizele posibile in urma cu vreo 5 ani dar nu mi-au gasit nimic, doar ca e si o tahicardie.tremorul cica e pe baza de sistem nervos. Sper sa nu patesti si tu ca noi ceilalti si sa mergi la nustiucati medici si sa-ti spuna fiecare altceva. Nu vreau sa te sperii dar asa e. O sa te obisnuiesti cu boala si o sa duci o viata normala.Hai sa fim optimisti, ca nu ne doare nimic si nu avem de facut tratamente grele.
Cel mai bun medicament e obisnuinta.
0
01-06-2009, ora 21:46
dmi
Nu este medic/terapeut
dmi
Buna seara! Numele meu este Dana si ma bucur ca v-am gasit.
Pana ieri cand am aflat (in sfarsit, dupa mult timp) cum se numeste boala de care sufar nici nu mi-a trecut prin cap sa intru pe net sa caut ceva despre simptomele pe care le aveam. Asta poate si din cauza faptului ca toti medicii vizitati pana acum imi spuneau ca sunt prea stresata, prea incordata, ca trebuie sa fiu mai destinsa si ma hraneau cu calciu, magneziu si b6. Poate e nepotrivit sa spun ca ma bucur, dar asta-i adevarul, ma bucur ca stiu ce am. N-as putea spune ca ma deranjeaza starea de tremurat; mainile imi tremura de cand ma stiu, asa ca obisnuinta a devenit a doua natura a mea. Cu capul am inceput de vreo doua luni, cred ca deja am acceptat ideea ca-i o treaba ireversibila. Problema este ca doctorul mi-a dat sa fac acele analize pt stabilirea nivelului de cupru din urina si sange. Stie cineva unde se pot face? Am intrebat la nu stiu cate laboratoare particulare si am primit numai raspunsuri negative.
In rest ce sa zic, ma bucur ca v-am gasit, credeam ca-s un fel de unicat. Nu ma deranja, dar mi-ar fi placut sa pot vorbi si cu altcineva care traieste o experienta similara.
O seara buna tuturor.
0
17-07-2009, ora 11:57
florich
Nu este medic/terapeut
florich
buna!si eu sunt noua cu aceasta bola.Am diagnosticat-o eu, azi urmeza sa merg la neurolog, dar am aceleasi simptome ca si voi.Capul inca nu-mi tremura, dar mainile da si tot corpul.Si am si o tahicardie pentru care iau metoprolol.Ceva sfaturi care imi pot fi de ajutor?
0
19-08-2009, ora 23:13
InaStefania
Nu este medic/terapeut
InaStefania
Buna!Cu aceasata problema ma confrunt si eu...!am fost pe la multi medici, dar nu mi s-a gasit o boala anume...eram perfect sanatoasa in urma analizelor rezultate, mi se spunea ca sunt o fire mai sensibila si aceasta este o cauza care imi provoca tremurul mainelor, al corpului. In unele situatii cand ma aflam in centrul atentiei ma pierdeam cu totul si incepeam sa tremur foarte tare, aveam nevoie de cateva minute sa imi revin...nu intelegeam ce mi se intampla, iar cei din jur ma priveau ciudat precum as avea un handicap!Am continuat sa merg la medici, o cauza pentru ce mi se intampla trebuia sa existe!mi sa dat diagnosticul "tremor esential" dupa multe cautari..., medicul neurolog mi-a zis ca aceasta problema, o mostenesc de la cineva din familie iar odata cu inaintarea in varsta o sa se accentuieze tremorul...ESTE ADEVARAT, AM MOSTENIT ACEASTA BOALA SAU EXISTA O ALTA CAUZA?nu am reusit sa inteleg exact care este motivul...! Mi sa prescris un tratament in urma cu 1 ani si jumatate pe care il urmez si acum, este vorba de EGILOK si RIVOTRIL, niste pastilute pe care le iau zi de zi si pot sa zic ca ma ajuta foarte mult!M-am obisnuit cu aceasta problema desi in unele situatii este foarte greu..., cred ca sunt un om normal, pot avea o viata asa cum imi doresc. Ma ajutat mult tratamentul, dar cel mai mare ajutor am fost chiar eu...m-am impacat cu gandul asta dupa o perioada...cu viata pe care o am si nu mai conteaza ce cred cei din jur..., ma deranja foarte mult inainte cand vedeam cum sunt privita, acum nu imi mai pasa...ma simt mult mai bine, reusesc sa ma controlez...lucru care la inceput era imposibil!
0
20-08-2009, ora 17:52
InaStefania
Nu este medic/terapeut
InaStefania
Andreea parerea mea este ca ar trebui sa continui sa cauti incontinuare pt a afla cauza aparitiei tremurului mainelor daca nu ti sa zis exact un diagnostic!Poate fi vorba de sensibilitate, emotii, nu neaparat de boala"tremor esential"...depinde de cum se manifesta acesta!Un tratament care te poate ajuta exista, acesta trebuie gasit si recomandat de catre un doctor specialist!
0
02-09-2009, ora 19:50
ionut35
Nu este medic/terapeut
ionut35
specialisti sunt toti doctorii dar, cind vine vorba sa iti spuna ce boala ai, dau din una in alta, sau iti dau fel de fel de medicamente ca la un cobai, tremorul poate sa fie un simptom al unei boli ca tahicardia, boala wilson, mai rau este cind dupa o gramada de analize nu ti se da un raspuns concret, nu ti se descopera nimic si totusi iti tremura miinile, din pacate in neurologie exista multe gauri negre.Se amplifica la stres, oboseala si emotii.Mergem inainte si asteptam sa se gaseasca un tratament, speranta moare ultima
0
07-09-2009, ora 18:32
nananem
Nu este medic/terapeut
nananem
Boala se mosteneste, mie imi tremura doar mainile, mai ales cand intentionez sa duc un obiect, la masa sau la scris, mi s-a spus ca se numeste "tremor de intentie". Incerc sa o stapanesc, mai ales prin formarea unei gandiri pozitive, prin evitarea stresului, prin mese la ore fixe, fara cafea, tutun.
Medicamentele folosite sunt paleative, incerc acum si acupunctura, dupa cateva sedinte va voi comunica rezultatele.
0
10-09-2009, ora 00:23
InaStefania
Nu este medic/terapeut
InaStefania
Ai mare dreptate Ionut sunt foarte multe lipsuri im medicina ! Eu nici nu stiu in cine sa mai cred, am fost la mai multi medici neurologi si fiecare imi zice tot alceva, ca sunt sensibila sau k ar fi o problema pe sistem nervos dupa care am fost diagnosticata cu tremor esential si mi sa dat un tratatament in urma cu 1 an si jumatate pe care mi sa zis ca trebuie sa il urmez toata viata, am crezut ca ma imi este mai bine dar au aparut niste dureri de cap greu de suportat(am fost la alt medic neurolog cu cateva zile in urma si me-a dat si acesta niste pastile TADOR, ENCEPHABOL, SECATOXIN plus RIVOTRIL si EGILOK )sunt prea multe pastile si am renuntat la unele din ele, nu stiu daca fac bine !Atunci cand am emotii imi tremura tot corpul destul de vizibil si nu pot sa ma controlez, nu stiu ce sa fac in momentul respectiv deasemenea imi este foarte greu sa servesc pe cineva la masa, pun o cana cu cafea si imi tremura mainele de vars un sfert din ea pana ajung la masa! Nu stiu ce sa mai cred, imi este greu sa inteleg...
0
10-09-2009, ora 00:42
InaStefania
Nu este medic/terapeut
InaStefania
nananem
ai zis ca se mosteneste, dar eu nu am pe nimeni in familie care sa aiba acest tremor si nici nu m-am nascut cu el cred ca aveam vreo 14 ani cand au inceput sa apara problemele! Tu reusesti sa te stapanesti atunci cand iti tremura mainele? mi-au fost interzise: cafeaua.ciocolata, alcolul, sucul cocacola, cacaua si sa am o alimentatie cat mai echilibrata! Crezi k ajuta mesele la ora fixa?
0
10-09-2009, ora 15:08
nananem
Nu este medic/terapeut
nananem
Draga InaStefania, pot sa-ti spun ca la mine se mosteneste, a avut si mama si se manifesta si la fratele meu si la un baiat al lui.La mine se manifesta mai ales in jurul pranzului si daca nu mananc imediat, daca sunt obosita.Deasemenea in cazul in care ma irita ceva, sau cineva, apropierea unei persoane dezagrabile imi creiaza starea.Cafeaua, cocacola si in general produsele ce contin cofeina si in special pe stomacul gol, accentueaza starea.Atunci evit cat pot toate acestea, prin autosugestie incerc sa-mi induc o stare de liniste, imi caut increderea in mine si ma gandesc la aspectele pozitive ale fiecarei situatii, fiindca eu sunt determinanta pt ce mi se intampla, nu e usor, dar merita incercarea.Trebuie sa-ti gasesti placere in ce faci si sa faci ce-ti place, sa gasesti oameni cu care te intelegi, ii iubesti si viata e frumoasa.Nu urmarii emisiuni la tv ce te incarca negativ, iti impui sa fi fericita, sa cauti bucurii.
0
11-09-2009, ora 00:52
InaStefania
Nu este medic/terapeut
InaStefania
Iti multumesc ca me-ai raspuns, ma interesa lucrul asta foarte mult si pt celelalte sfaturi! De asta imi era cel mai frica si totusi traiam cu speranta ca nu se mosteneste genetic, nu as putea sa imi vad copii luptandu-se cu aceasta problema!
0
11-09-2009, ora 12:43
nananem
Nu este medic/terapeut
nananem
Cel mai rau lucru nu este ce crezi, cu mostenitul, fiindca dupa cum iti spun se poate remedia, iar eu acum incerc si acupunctura si se pare ca se simte, dar e rau ca gandesti negativ si asta poti transmite copiilor.
Noi suntem acolo unde credem, putem fi sanatosi daca vrem cu adevarat, cum gandim conteaza.Incearca sa vezi filmul "Secretul", sau citeste cartea si mai putem vorbi, totul depinde de tine, nu de gene, sau alti factori.
0
11-09-2009, ora 16:51
InaStefania
Nu este medic/terapeut
InaStefania
Sunt constienta ca imi fac rau singura prin felul in care gandesc, dar nu reusesc sa scap de ideile astea! Ma ajuta foarte mult ceea ce mi-ai zis, ma faci sa am incredere mai multa in mine..., multumesc!sper sa reusesc sa ma schimb.
0
14-09-2009, ora 19:22
ionut35
Nu este medic/terapeut
ionut35
Ina mie aceasta boala, mi-a aparut pe la 7 ani, din motive neelucidate de doctori, nu am pe nimeni in familie cu asa ceva, deci nu mostenesc aceasta boala, am un copil care nu are nimic, recunoscca si mie mi-a fost frica la inceput cind sotia era insarcinata dar nu cunosteam pe atunci multe despre boala, sistemul meu nervos este afectat intr-un fel, copilu nu are nimic, mai cunosc pe cineva in aceeasi situatie, copilul nu are nimic, cit despre tratament sau remediere asta este o alta problema, sa gindesti pozitiv este bine ca sa nu cazi in depresie dar nu putem fii bijutieri asta e sigur.Rivotril, xanax am incercat si eu si altele care te faceau sa te simti ca o leguma, m-am lasat pagubas, imi faceam mai mult rau.
Adaugă un comentariu / răspuns
105 comentarii 12 3 4 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Tremorul esential

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tremorul esențial a fost asociat cu riscul mai mare de demență
  •