tratatre carie molar de minte fara scoatere nerv- durere ulterioara prelungita

27-02-2012
LILI REBEGEA
Nu este medic/terapeut
LILI REBEGEA
Buna seara,
Doresc ca cer parerea dumneavoastra, pentru ca ma confunt cu o dilema destul de sacaitoare...Acum vreo 2 saptamani am fost la medicul meu stomatolog pentru a-mi trata o carie adanca la un molar de minte, cel din stanga-sus. prima data mi-a pus un fel de pansament alb, pe care m-a sfatuit sa il las o saptamana si daca am dureri sa il scot eu sau sa vin sa mi-l scoata. totul a fost ok. acum o saptamana am fost sa imi trateze caria in profunzime, cu anestezie, pentru ca lucra aproape de nerv, m-a intrebat daca sa scoata sau nu nervul-nu mi-a explicat de cel(am optata pentru a doau varianta-sa nu il scoata) a pus o plomba provizorie, urmand sa stau 1-2 saptamani.am insistat sa vin mai repede de 2 saptamani la control.
intre timp de vreo 6 zile am o sacaiala continua, doar cand mananc, dorm sau ies din casa nu o mai simt, in rest ma tot sacaie zona respectiva, cred ca iradiaza discomfortul si la celalalt molar din fata acestuia, pentru ca il simt si acolo. si seara se accentueaza putin.nu e deranjant asa de tare, dar incepe sa devina obositoare. Cat mai tine asta? E normala? Precizez ca nu am avut infectie la molarul respectiv si nici dureri prima data cand a lucrat la el si a pus acea biluta de vata (a avut si o solutie pe ea, nu mai tin minte exact). Trebuie sa ma duc miercuri la control si mi-a spus ca daca am dureri [e parcurs imi va scoate nervul. Sa il scot? Discomfotul e dat de vreo infectie care nu s-a vazut? sa mai stau cu plomba provizorie?
Daca ma puteti sfatui, va multumesc frumos, pentru ca nu as vrea sa scot nervul dar totusi nici sa stau cu nurofen in fiecare seara sa nu ma mai sacaie.

multumesc frumos,
o seara placuta
1 comentarii
0
09-03-2012, ora 12:26
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Tinind cont ca e un molar de minte care are nevoie de tratament endodontic = scos de nerv (cu grad de dificultate mare la acest molar), eu as recomanda mai degraba extractia lui decit orice fel de alt tratament.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul