tratarea balbismului

01-09-2010
cristy999
Nu este medic/terapeut
cristy999
buna! sunt un tanar de 21 ani si am si eu o intrebare se poate trata balbismul prin tratament homeopat sau prin acopunctura? as dori sami spunei din propria vostra experienta cine s-a tratat prin homeopatie sau acopunctura si sami recomandati un profesinist in asa ceva care m-ar putea ajuta si pe mine.Va multumesc mult!!!
23 comentarii
0
01-09-2010, ora 18:49
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Acupunctura s-ar putea sa-ti ajute, dar sigur un logoped te-ar ajuta foarte mult! Cunosc persoane care si-au tratat cu succes balbismul la logoped, ca doar e specilistul in asa ceva. Numai Bine!
0
10-10-2010, ora 23:14
Adi_cj1
Nu este medic/terapeut
Adi_cj1
salut.
Eclectica, poti sa fii putin mai precisa?
La ce logoped au fost acele persoane care s-au vindecat de balbism? sau un cabinet?
ce au facut?
0
11-10-2010, ora 01:35
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Din pacate nu am cum sa mai iau legatura cu acele (erau doua) persoane de care spuneam, dar poti gasi logoped usor, sunt cabinete in toate orasele, in cazul in care stai in oras. Daca dau link le sterge administratorul, dar da cautare pe google- cabinet logoped -si gasesti toate informatiile. Poti apoi suna sa te interesezi de amanunte. Sa spui si varsta, unii logopezi se axeaza, de ex. pe tratarea, cu precadere a copiilor. Imi pare rau ca nu am informatii mai precise, dar sigur se poate rezolva problema, balbismul, indiferent de varsta, este un factor de stres. Sanatate!
0
11-10-2010, ora 01:37
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Adaug, la cabinet se fac sedinte prin care se invata cum se diminueaza treptat balbismul, deci nu este cu medicatie. Daca banii sunt o problema, medicul de familie ar trebui sa dea trimitere catre un logoped.
0
11-10-2010, ora 14:40
Adi_cj1
Nu este medic/terapeut
Adi_cj1
Mersi pt sfaturi, dar discut cu ma multi si nimeni nu a avut un rezultat bun dupa ce a mers la logoped.
poate nu toti sunt asa priceputi.
oricum mersi, numai bine.
0
07-02-2011, ora 23:15
diana22
Nu este medic/terapeut
diana22
am fost la medic pentru balbism -balbaiala mi-a recomandat 45 de zile Bilobil forte si Sedativ pc.
0
07-02-2011, ora 23:18
diana22
Nu este medic/terapeut
diana22
balbism (balbaiala) mi-a recomandat medicul bilobil forte 3 pe zi si Sedativ pc 2 seara, timp de 45 de zile.am 32 de ani, am sa incerc sa le iau sa vad efectul, am sa va tin la curent, vad ca nimeni nu spune ce ia dat doctorul daca a fost la doctor, toti numai te plimba de pe un forum pe altul.
0
08-02-2011, ora 00:31
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Nu e o boala care sa se trateze cu medicamente specifice, ci cu psihoterapie comportamentala. E vorba de emisferele cerebrale, centrul vorbirii aflandu-se pe emisfera stanga in general si mai rar in dreapta, iar la persoanele cu "balbaism" au un centru al vorbirii pe ambele emisfere care dau comanda simultan si atunci apar problemele.
Trebuie eventual una din emisfere "anihilate" in a mai comanda vorbirea si/sau mutat centrul de pe o emisfera pe alta.
0
08-02-2011, ora 12:06
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Foarte corect ce spune DrT ! Medicatia e doar ca diminueze anxietatea pe care o resimt de cele mai multe ori cei cu balbism.
0
22-03-2011, ora 18:44
cosmos
Nu este medic/terapeut
cosmos
pentru balbism pot lua Encephabol forte de adult ? multumesc
0
22-03-2011, ora 19:10
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Nu este indicat
0
22-03-2011, ora 19:20
cosmos
Nu este medic/terapeut
cosmos
Pentru balbism - Am fost la doctor neurolog, m-a pus sa fac rmn si angiormn, amandoua au iesit bune dar, doctorul neurolog mi-a recomandat encepfabol forte 3 pe zi. Sa inteleg ca doctorul mi la prescis degeaba acest medicament/ d-voastra spuneti ca nu este indicat acest medicament in tratatrea balbismului.?ce imi puteti recomanda ;alt tip de medicament pentru balbism daca spuneti ca Encephabol nu este indicat, nu stiu doctorul de ce mai este neurolog daca prescrie acest medicament, multumesc anticpiat
0
22-03-2011, ora 19:27
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Nu vad de ce ti-ar da asemenea medicament indicat la cei cu accidente vasculare cerebrale sau cu alte leziuni, in plus balbaismul nu se trateaza prin medicatie.
Neurologul se ocupa de bolile ce afecteaza sistemul nervos, iar balbaismul e o "boala" fizica a creierului, mai exact a centrului vorbirii care in loc sa se afle pe emisfera stanga, el se afla pe ambele emisfere, si dau ambele comanda simultan la corzile vocale, limba, buze pentru a comanda vorbirea. Tot prin vointa si autoeducare ar putea fi mutat centrul de greutate de pe o emisfera pe alta.
0
25-03-2011, ora 16:06
razvy87
Nu este medic/terapeut
razvy87
Salutare tuturor! Ma numesc Razvan si am acceasi problema, balbismul. Drt vad ca stii multe despre asta imi poti da o adresa de email. o adresa daca ai cabinet sau daca ma poti indruma spre o persoana care-mi poate rezolva aceasta problema, imi multumesc anticipat! Si toti care mai au aceasta problema. nu va descurajati se poate rezolva!!!! bye
0
25-03-2011, ora 17:41
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Salut Razvan, din pacate nu e o boala care sa se trateze rapid, ci cu sedinte la un logoped.
0
30-03-2011, ora 12:39
CME
Nu este medic/terapeut
CME
Buna ziua!
Am 40 de ani si am balbism de la varsta de 3 ani. Am urmat multe tratamente dar din nefericire nici unul nu a dat rezultat. Am facut logopedie in copilarie, apoi am facut acupunctura, reflexoterapie, bioenergie, la un moment dat am ajuns la leacuri babesti ( 5-6 seminte de varza luate dimineata pe stomacul gol), niciun rezultat. Balbismul il am foarte accentuat la primul impact cu o persoana necunoscuta. In timp, cand reintalnesc acea persoana balbismul numai este atat de vizibil. Imi place foarte mult sa cant. De ce? Atunci cand incep sa cant nu ma balbai absolut deloc. M-am gandit sa caut un logoped bun in Bucuresti si sa reincep ore de dictie. DACA STIE CINEVA UN CABINET BUN DE LOGOPEDIE IN BUCURESTI II MULTUMESC ANTICIPAT. Din pacate balbismul este un handicap care pune foarte multe obstacole in viata de zi cu zi... mai ales cand doresti sa te angajezi. Traim intr-o tara in care societatea este foarte respingatoare cu astfel de oameni cu toate ca unii dintre ei au o minte foarte sclipitoare.
0
30-03-2011, ora 14:55
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@CME: din pacate aveti dreptate, e o bariera de multe ori peste care societatea inapoiata din Romania nu poate sa treaca; la fel in tara asta medicii ascund pacientilor anumite diagnostice motivand ca nu doresc sa ii sperie, iar eu cand am adoptat atitudinea americana de a informa pacientul despre boala care o are - am fost considerat de altii un om curd si fara inima.

Eu sunt de parere ca un mic ajutor cand vorbiti cu alte persoane necunoscute si apare acea anxietate care de fapt da balbaismul, sa fiti foarte calmi si sa raspundeti lent gandidnu-va si formuland fraza in minte, eventual repetand-o de cateva ori.
0
30-03-2011, ora 19:00
CME
Nu este medic/terapeut
CME
@DrT: Multumesc pentru raspuns. Am avut cateva scene in viata cand am plecat de-acasa repetand in gand tot ce aveam de spus. Cand am ajuns la destinatie parca imi luase cineva mintile, numai puteam sa scot un sunet. Durerea mea a fost ca acasa vorbeam aproape perfect si cand am ajuns in locul respectiv nu am putut sa scot un sunet. Motiv pentru care am pierdut. De foarte multe ori m-am gandit cum ar fi fost viata mea daca nu aveam acest balbism. Am incercat fel si fel de tratamente, am ajuns sa invat, , Luceafarul" ca sa il pot recita cu voce tare in fata oglinzii (asa cum ma invatase logopedul) niciun fel de rezultat. Supararea mea cea mai mare este ca pana la varsta de 3-4 ani vorbeam perfect. Am inregistrari pe banda de magnetofon cum recitam poezii la serbarile gradinitei. Din cauza unui soc am ramas cu acest balbism (m-am speriat de un fulger si apoi de un tunet foarte puternic). Dupa 2-3 ani cand incepusem sa imi revin, a avut loc cutremurul din '77 care mi-a pus capac. Mai tarziu, la 20 de ani, am participat la mitingul din '89 (fara voia mea, am fost obligata de la serviciu sa merg la acel miting), din nefericire aici socul a fost si mai dureros, lumea intrase in panica, eu am cazut si cei care alergau treceau cu picioarele peste mine. De-atunci toate incercarile au fost in zadar. Si o problema mare pe care o am este - telefonul. Vorbesc foarte greu la telefon. Daca cunoasteti si alte metode de tratament sau medicatie pentru acest chin va rog sa-mi spuneti si mie... poate acolo sus cineva ma iubeste si ma va ajuta. Cu respect CME
0
30-03-2011, ora 22:00
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@CME: din pacate in afara de logoped nu exista tratament; eventual niste anxiolitice care sa diminueze anxietatea cand vorbiti cu cineva, astfel veti fi mai relaxata.
0
31-03-2011, ora 09:19
CME
Nu este medic/terapeut
CME
@DrT: Multumesc frumos pentru raspuns!
0
18-05-2011, ora 19:09
CME
Nu este medic/terapeut
CME
@DrT Buna ziua! O intrabre pentru DrT. Balbismul este considerat un handicap somatic???
0
18-05-2011, ora 21:37
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@CME: din pacate nu stiu acest lucru, o sa ma interesez sa aflu.
0
03-06-2014, ora 16:55
Sabin70
Nu este medic/terapeut
Sabin70
Buna--am 44 ani, si sufar de o forma de balbism cronic;in copilarie am fost la logoped si m-a pus sa stau ca barza intr-un picior, am ridicat dreptul.mi-a zis ca sant stangaci din nastere.se pare ca este o disfunctie la creier, posibil ceva genetic(emisfera dreapta este hiperactiva).nu ma bilbai efectiv, doar am BLOCAJE IN VORBIRE.cu toate conseciintele de rigoare:evit sa dau explicatii, evit telefonul de multe ori, pronunt greu cuvinte care incep cu P, T.in plus, in ultimii 3-4 ani am perioade de Depresie care tin cam 1 saptamana, iau 5 HTP pt. cresterea serotoninei si e OK.se pare ca depresia o pot controla cu medicinali Homeopati gen 5htp, Rhodolin, Nadh(ultimele 2 nu le-am incercat)--ceea ce ma preocupa e Balbismul-Blocajele de vorbire:m-ar interesa un medicament de "Intretinere" gen luat 1 pastila dimineata, doza mica, care sa inlature cat-de-cat aceste blocaje pe timpul zilei(30-40% pozitiv, a-r fii ok).in cazul meu cred ca nu poate fii vorba de CURA de medicamente, doar de 'intretinere'-dar am o dilema:vad ca toate medicamentele anti-balbism-blocaje gen:Haldol, Risperidona, Serenase, Sycrest sant inhibitori de Dopamina.dar avand si depresia asta periodica, se pare ca am deficit de dopamina-serotonina.aici e problema..pina acum nu am luat nimic in afara de 5hpt.nu sant genul agresiv, sant calculat, nici 'fricos'-nu adrenalina i-mi lipseste, doar aceste blocaje in vorbire ma exaspereaza-a-s dorii niste sfaturi mai aprofundate de la specialisti.Multumesc--inca ceva ce m-a surprins:in trecut am facut 2 operatii simple dar cu anestezie totala.in momentul cand m-am trezit eram euforic, dar aveam chef de vorba, si blocajele au disparut!nu-mi pot explica exact fenomenul
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Acupunctura ar putea trata afecțiunile dermatologice
  • Serviciile de homeopatie - decontate de stat?
  • Acupunctura poate ajuta persoanele care suferă cefalee cronică tensională
  • Acupunctura poate fi o terapie utilă pentru prevenirea diabetului de tip 2
  • Acupunctura poate reduce simptomele sindromului intestinului iritabil, fără riscul unor efecte adverse
  • Beneficiile acupuncturii în reducerea incidenței accidentului vascular cerebral ischemic
  •